Otteluraportti: FC Inter – SJK jo. 1-0, 0-0 (0-0)

Puolivälierä
3.4.2021 FC Inter – SJK jo. 1-0, 0-0 (0-0)

Maali:
1-0 Arttu Hoskonen 115. min

FC Inter runnoi jälleen tiensä Suomen Cupin välieriin. Kupittaa 5:n tekonurmella pelattu puolivälieräottelu Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan oli kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo, sillä ratkaisumaali syntyi vasta jatko-ottelun toisella puoliajalla 115 minuutin pelin jälkeen. Voittolukemat 1-0 puski Arttu Hoskonen Matias Ojalan antamasta sivuvapaapotkusta.

Koko ottelulle leimallista oli molempien joukkueiden tarkka puolustuspeli maalipaikkojen luomisen kustannuksella. Varsinaisella peliajalla molempien joukkueiden parhaat paikat tulivat kulmapotkuista. SJK:n Joonas Lepistö pääsi kokeilemaan Aati Marttisen refleksejä puolen tunnin pelin kohdalla. Inter-maalivahti ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. Vastaavasti vielä ennen taukoa SJK:n maalivahti Walter Viitala pysäytti kulman jälkitilanteesta tulleen Taiki Kagayaman laukauksen.

Ottelun loppua kohti Inter alkoi saada ottelua paremmin kontrolliinsa ja pystyi luomaan jonkinlaista uhkaa seinäjokisten maalille. Peli ehti kuitenkin aina jatko-ottelun viimeisille minuuteille ennen Interin onnistumista. Vaihdosta kentälle tulleet Matias Ojala ja Arttu Hoskonen juonivat onnistuneen vapaapotkun, jolla SJK:n maalille vaihdettu Topi Säilynoja lopulta ohitettiin.

Inter pystyi pitämään jatko-ottelun viimeiset minuutit maalinsa puhtaana ja näin joukkue voitti SJK:n ensimmäistä kertaa José Riveiron valmennuksessa. Vielä ottelun ollessa kesken Helsingissä arvottiin Interin välieräotteluksi vieraspeli hallitsevaa cup-mestari HJK:ta vastaan.

Interin päävalmentaja José Riveiron kommentit sunnuntaina.