Otteluraportti: FC Inter – SJK 0-1 (0-1)

Maalit

0-1 Murilo de Santos 20. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen (Noah Nurmi 81. min), Alvaro Muniz, Benjamin Källman (Liliu 81. min), Timo Furuholm, Aleksi Paananen, Matias Ojala (Kevin Kouassivi-Benissan 73. min), Arttu Hoskonen, Filip Valencic (Taiki Kagayama 67.min), Martti Haukioja ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Anthony Annan ja Jesper Engström.

FC Interin mollivoittoinen jakso Veikkausliigassa sai jatkoa lauantaina Veritas Stadionilla, kun se hävisi SJK:lle ensimmäisen jakson maalilla niukasti 0-1 (0-1).

Ottelun ratkaisuksi jäi lopulta pelin ensimmäiset puoli tuntia, jota vieraat hallitsivat. Ottelun ainoa maali syntyi SJK:n lyhyen kulmapotkun seurauksena 20. minuutilla. Maalin viimeisteli yläkulmalaukauksella laitapelaaja Murilo.

SJK:n toinen maali oli lähellä 24. minuutilla, kun Denys Oliinyk laukoi pallon Inter-vahti Henrik Moisanderin käsien kautta tolppaan.

Oman syöttöpelinsä kanssa tuskaillut Interin sai lopulta kenttätapahtumat hallintaansa puolen tunnin pelin jälkeen. Jakson vaarallisimman tilanteen se loi juuri ennen taukovihellystä.  Vieraiden maalivahti Jesse Öst torjui kuitenkin upeasti Flip Valencicin laukauksen ja sitä seuranneen irtopallon.

Toisella jaksolla kupletin juoni oli selvä. Inter piti palloa ja SJK haki omia tilanteita kotijoukkueen vastahyökkäyksistä.

Vieraiden tiivis puolustuslinja sai pidettyä lopulta melko helposti Interin hyökkäyspelaamisen kurissa. Maalivahti Östin harteille jäi lopulta muutaman kaukolaukauksen torjuminen.

Ottelun loppua kohti mentäessä paine vierasjoukkueen maalilla kasvoi. Tästä huolimatta maaleja ei Inter onnistunut ottelussa tekemään, joten kaikki pisteet matkasivat tällä kertaa Seinäjoelle.

– Jos haluamme jatkaa taistelua sarjan kärkisijoista, emme voi antaa vastustajalle tämän illan kaltaista etumatkaa. He olivat tänään meitä edellä ensimmäiset puoli tuntia, mikä lopulta ratkaisi ottelun heille, myönsi joukkueen päävalmentaja Jose Riveiro ottelun jälkeen.

Riveiro toivoi ottelun käyneen herätyksenä ryhmälleen loppukautta ajatellen.

– Olisimme voineet kääntää pelin meille toisella jaksolla. Tästä huolimatta toivon illan tapahtumien olleen herätys meille kaikille. Emme voi pelata kuin juniorijoukkue ensimmäiset puoli tuntia ja kuvitella saavuttavan ottelusta jotain sen jälkeen, puhisi Riveiro.

Ottelun positiiviseksi anniksi Inter-luotsi nosti vahvan toisen jakson pelaamisen.

– Täytyy nostaa hattua joukkueen esitykselle toisella jaksolla. He yrittivät kaikkensa, mutta tänään se ei riittänyt lopulta edes yhteen pisteeseen, päätti Riveiro.

Ottelut Veikkausliigassa jatkuvat Interin osalta jo tulevan keskiviikkona, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi FC Honka.