Otteluraportti: FC Inter – RoPS 3-1 (1-0)

2-1 Aleksi Paananen 81. min

3-1 Rick Ketting 87. min

Inter: Aati Marttinen, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Noah Nurmi (Aleksi Paananen 46. min), Alvaro Muniz (Anthony Annan 89. min), Kevin Kouassivi-Bensissan, Elias Mastokangas, Timo Furuholm, Taiki Kagayama (Liliu 70. min), Martti Haukioja (Arttu Hoskonen 78. min) ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Henrik Moisander, Jesper Engström ja Rodney Klooster.

FC Inter aloitti Veikkausliigakauden 2020 kotivoitolla 70-vuotta täyttäneestä Rovaniemen Palloseurasta. Ottelu päättyi Interin ansaittuun 3-1 (1-0) voittoon. Kotijoukkueen maaleista vastasivat järjestyksessä Elias Mastokangas, Aleksi Paananen ja Rick Ketting. Vieraiden 1-1 tasoituksen teki Alexandr Kokko.

Kotijoukkue oli ottelussa niskan päällä alusta lähtien. Kurinalaisesti puolustanut RoPS sai kuitenkin pidettyä Inter-hyökkääjät pois maalintekopaikoista. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa lähes puoli tuntia. Lopulta kotikatsomon räjäytti Elias Mastokangas, joka survoi Timo Furuholmin laukoman reboundin RoPS-maaliin 27. minuutilla.

Furuholmilla oli tilaisuus tuplata Inter-johto 35. minuutilla. Kuin ihmeen kaupalla vieraat saivat siivottua varmalta näyttäneen maaliin uhrautuvalla pelaamisella.

Rovaniemeläisten ensimmäisen jakson ainoa maalipaikka nähtiin lisäajalla. Interin maalilla pelannut Aati Marttinen sai kuitenkin torjuttua hyvin Jussi Niskan laukauksen etukulmasta.

Pelin toinen jakso sujui pitkälti avausjakson tapaan Interin hallinnassa. Joukkueelle tuli kuitenkin liian paljon syöttövirheitä, minkä seurauksena myös vieraat pääsivät vastahyökkäyksiin.

Inter oli lähellä ratkaista ottelun reilun tunnin pelin jälkeen, kun Connor Ruane pääsi 1v1-tilanteeseen Martin Kompallan kanssa. Kotijoukkueen harmiksi RoPS-vahti sai sormensa väliin Ruanen laukaukseen, minkä seurauksena pallo kimposi ylärimasta takaisin kentälle.

RoPS heitti kylmää vettä Interin niskaan 67. minuutilla. Tuolloin Jussi Niska keskitti pallon maalille, mistä Alexandr Kokko ohjasi vieraat tasoihin.

Hetken näytti, että maali antaisi pelin hallinnan vieraille. Inter oli kuitenkin eri mieltä ja loi väksin painetta RoPS-maalille. Ansaittu johtomaali syntyi, kun Aleksi Paananen laukoi pallon boxin sisältä voimalla RoPS:n verkkoon kymmen minuuttia ennen loppua.

Inter sai vielä kaunistelua loppulukemiksi 3-1 87. minuutilla, kun Rick Ketting ohjasi Alvaro Munizin keskityksen RoPS-maalin takakulmaan.

Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan RoPS sai ottelussa mahdollisuuden Interin helppojen virheiden seurauksena.

– Päästimme RoPS:n mukaan peliin helppojen virheiden myötä. Meidän hallinnasta huolimatta he pääsivät peliin mukaan. Maali oli heiltä hyvin pelattu tilanne, myönsi Riveiro.

Espanjalaisluotsi hehkutti pelin jälkeen joukkueensa henkistä vahvuutta RoPS:n tasoituksen jälkeen.

– Pelaajat näyttivät jälleen vahvuutensa RoPS:n tasoituksen jälkeen. Emme lannistuneet, vaan saimme luotua maaleihin tarvittavat paikat, joista onnistuimme kääntämään pelin meille. Upea nousu meiltä lopussa, kiitteli Riveiro omiaan pelin jälkeen.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat ensi viikon tiistaina (7.7.), jolloin se matkustaa KuPS:n vieraaksi Kuopioon.