2-0 Miro Tenho 7. min

3-0 Filip Valencic 25. min

Inter: Aati Marttinen, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Daniel Kamy(Arttu Hoskonen 84. min), Alvaro Muniz, Filip Valencic(Joona Järvistö 89. min), Timo Furuholm, Niko Markkula, Mika Ojala(Niilo Mäenpää 63. min) ja Mikko Kuningas

Vaihdossa: Henrik Moisander, Lassi Viholainen, Mikke Louhela, Mohammed Al Bermanei

FC Interin upea avausjakso toi joukkueelle täydet kolme pistettä tiistaina RoPS:aa vastaan Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Ottelun kaikki kolme Inter-maalia 3-0(3-0) voittoon päättyneessä kamppailussa nähtiin ensimmäisellä jaksolla.

Inter sai peliin salama-alun. Pallo oli rovaniemeläisten maalissa jo kolmannella minuutilla. Maalin teki Filip Valencicin esityöstä kauniilla nostolla kapteeni Timo Furuholm.

Illan toista maalia ei tarvinnut odottaa kuin neljä minuuttia lisää. Tällä kertaa maalista vastasi Mika Ojalan kulmasta toppari Miro Tenho.

Kotijoukkueen myllytys ei loppunut toiseen maaliin. Tarkemmalla viimeistelyllä johto olisi voinut kasvaa nopeasti. Valencicilla ja Ojalalla oli omat paikkansa, mutta onni ei ollut myötä.

Ansaittu kolmas maali syntyi lopulta 25. minuutilla. Maalista vastasi tarkalla sijoituksella ohi maalivahti Antonio Regueron, Valencic. Upean syötön puolustuksen selustaan antoi Ojala.

Kolmen maalin johdossa Inter keskittyi pallon pitämiseen. Joukkueen puolustus toimi hyvin, eikä maalilla pelanneelle Aati Marttiselle tullut torjuttavaksi kuin yksi laukaus.

Jos pelin avauspuolikas oli selvää Inter-hallintaa, niin toisella jaksolla peli oli tasaisempaa. Jakson alussa Interin neljäs maali oli lähellä, kun Juuso Hämäläinen pääsi puskemaan kulmapotkusta. RoPS-vahti Reguero venyi puskun riman alta kulmaksi 50. minuutilla.

Vastatuuleen pelannut Inter ei saanut pallollista peliään rullaamaan avausjakson tapaan. Toisaalta ei siihen ollut missään vaiheessa tarvetta joukkueen ollessa 3-0 johdossa. Vierasjoukkue RoPS:n pelistä loppui lopulta puhti vartti ennen loppua, minkä seurauksena Inter sai varmisteltua toisen peräkkäisen voiton kotikentällä.

Joukkueen päävalmentaja Jose Riveiro iloitsi luonnollisesti voitosta. Varsinkin avausjakson totaalinen dominanssi miellytti espanjalaista.

– Alku, minkä peliin saimme, teki luonnollisesti urakan meille helpommaksi. Dominoimme peliä täysin. RoPS ei saanut luotua yhtään tilannetta meidän maalille, eivätkä lisämaalitkaan meille olisi olleet vääryys, iloitsi Riveiro.

Interin vahva esitys ei tullut joukkueen päävalmentajalle yllätyksenä.

– HJK-voitto nosti pelaajin itseluottamusta. Se näkyi tänään kentällä erityisesti ensimmäisen jakson hyvänä pelaamisena. Toisella jaksolla puolustimme edelleen hyvin jokaisen pelaajan voimin, sillä RoPS ei päässyt moneenkaan tilanteeseen, näki Inter-luotsi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat tulevana sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana Ahvenanmaalla.