28.1.2021

Otteluraportti: FC Inter – PK-35 1-1 (1-1)

Arttu Hoskonen onnistui maalin teossa jo toisessa ottelussa peräkkäin. (Kuva: Tero Wester)

Harjoitusottelu 28.1.2021

Maalit:

0-1 Arttu Auranen 5. min

1-1 Arttu Hoskonen 8. min

FC Inter: Aati Marttinen (46. min Henrik Moisander), Juuso Hämäläinen, Anthony Annan (81. min Yeesser Barbata), Agustin Pastoriza (46. min Matias Ojala), Benjamin Källman, Lassi Järvenpää (19. min Juho Hyvärinen (69. min Mohammed Bakkar)), Taiki Kagayama (73. min Jasper Yrjas), Aleksi Paananen, Arttu Hoskonen, Ryan Mahuta (85. min Taiki Kagayama) ja Martti Haukioja.

 

FC Interin edustusjoukkue pelasi vuoden toisen harjoitusottelunsa LähiTapiola-areenalla Ykköseen valmistautuvaa PK-35:ttä vastaan. Varsinkin HIFK:n entisiä liigapelaajia riveihinsä Pauli Kuusijärven, Esa Terävän, Ville Salmikiven ja Daniel Rantasen muodossa hankkinut PK-35 osoittautui hyväksi vastustajaksi torstai-iltapäivän ottelussa ja loppulukemat ottelusta olivat 1-1 (1-1).

Ottelun molemmat maalit nähtiin heti ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella. PK:n Gerald Ben onnistui kaivamaan pallon joukkueelleen hyökkäyspäässä sivurajan verkkojen tuntumasta. Ben tarjoili pallon keskelle Arttu Auraselle, jolla oli helppo tehtävä sijoittaa 0-1-lukemat Aati Marttisen ohi 5. peliminuutilla.

Inter ei aikaillut omassa vastauksessaan kauaa. Interin uusimpiin sopimuspelaajiin kuuluva Agustin Pastoriza löysi vasemman puolen kulmapotkullaan Arttu Hoskosen maalin edustalta. Hoskosen ohjaus otti kimmokkeen puolustajasta ja painui verkkoon PK-maalivahdin ohi 8. minuutilla lukemiin 1-1.

Ottelun 19. minuutilla Inter joutui tekemään jo ensimmäisen vaihtonsa, kun kolhittu Lassi Järvenpää joutui tulemaan vaihtopenkille. Samalla kentälle tuli ensimmäistä kertaa Inter-paidassa Juho Hyvärinen, joka itse ei ollut pelikuntoinen vielä edellisessä ottelussa. Arttu Hoskonen pääsi yrittämään toistamiseen kulmapotkutilanteesta 24. minuutilla, mutta tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika ei tarjonnut montaa huippupaikkaa kummallekaan joukkueelle. Lähimpänä maalintekoa oli vapaapotkun jälkitilanteesta Juuso Hämäläinen, jonka ohjaus 90. minuutilla kilahti kuitenkin ylärimaan. Näin loppulukemiksi ottelusta kirjattiin tasatulos 1-1.

Aggressiivisella tyylillä ottelussa pelannut Ykkösen joukkue teki ottelusta Interille vaikean. Interin päävalmentaja José Riveiro ei ollut yllättynyt tasaisesta ottelusta.

– Ottelu oli sellainen kuin odotimmekin. Vastustaja oli todella motivoitunut lyömään meidät ja he pelasivat rajoilla jokaisessa tilanteessa. Oli hyvä saada tällainen ottelu nyt ja rytmi oli todella hyvä.

– Ottelu oli tyypillinen hallipeli, jossa on vaikeaa hyödyntää keskikaistaa ja transitiot ovat todellinen uhka, kuten ensimmäisessä maalissa nähtiin. Emme pystyneet luomaan monia selkeitä maalipaikkoja, emmekä olleet kovin tarkkoja pelinrakentamisessamme, espanjalaisvalmentaja kommentoi PK-35 -ottelua.

Riveirolle keskellä viikkoa pelattu harjoitusottelu oli sitä sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Peli keskellä viikkoa oli osa harjoitusohjelmaamme. Tarkoitan, että emme harjoitelleet ottelua varten, vaan ottelu itsessään oli yksi harjoitus lisää. Nyt olemme siis harjoitelleet neljänä päivänä putkeen ja saamme hyödyn tästä ensi viikolla. Tänään saimme korkealaatuisen harjoituksen pelaajille. Toki olisi ollut vielä tehokkaampaa, jos olisimme voineet tehdä kymmenen vaihtoa tauolla, mutta sille emme voi mitään, päävalmentaja lisäsi viitaten joukkueen muutamiin poissaoloihin.