0-1 Ilmari Niskanen 51. min

0-2 Reuben Ayarna 55. Min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Daan Klinkenberg (Miro Tenho 65. min), Alvaro Muniz, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula, Mika Ojala (Albion Ademi 63. min), Aleksi Paananen, Arttu Hoskonen (Elias Mastokangas 72. min) ja Connor Ruane

Vaihdossa: Aati Marttinen, Hanson Boakai, Niilo Mäenpää ja Mikko Kuningas.

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan mestari kaudella 2019. Kuopiolaiset varmistivat mestaruuden voittamalla kauden päätösottelun Veritas Stadionilla FC Interiä vastaan 0-2(0-0). Kuopiolaisten maaleista vastasivat upeilla yläkulmalaukauksilla Ilmari Niskanen ja Reuben Ayarna

Ottelua todisti paikan päällä nykymuotoisen Veritas Stadionin ennätysyleisö, 9125 katsojaa.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin maaleitta. Ensimmäinen tilanne ottelussa tuli vierasjoukkue KuPS:lle 9. minuutilla, kun Petteri Pennanen pääsi laukomaan Ilmari Niskasen ns. cut back-syötöstä. Maali oli lähellä, sillä pallo meni yläriman kautta yli maalin.

Inter sai luotua tilanteet keskityksistä. Keskityspaikat saatuaan Connor Ruanen ja Niko Markkulan laatupallot tuottivat KuPS-puolustukselle haasteita, mutta mitään ihan mega-luokan maalitilanteita näistä ei syntynyt.

Ensimmäisen jakson paras tilanne tuli vastahyökkäyksestä KuPS:n Tommi Jyrylle 13. minuutilla. Hänen läpiajonsa torjui kuitenkin ilmiömäisesti Inter-vahti Henrik Moisander.

Kokonaisuudessaan ottelun avausjakso oli vauhdikasta pelaamista. Keskialueen herruudesta käytiin armotonta taistelua. Inter sai pidettyä palloa ehkä KuPS:aa enemmän, vieraiden perustaessa pelaamisen nopeisiin tilanteen vaihtoihin.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson alussa, minkä aikana kuopiolaiset tekivät kaksi upeaa maalia. Ensin osui yläkulmalaukauksella Ilmari Niskanen 51. minuutilla ja neljä minuuttia myöhemmin Reuben Ayarna laukoi pallon yläkulmaan 20 metristä oman kuljetuksen päätteeksi.

Inter yritti kuopiolaisten kahden maalin jälkeen saada vimmatusti takaa-ajoa aikaiseksi. Parhaan paikkansa se sai vajaan tunnin kohdalla, kun Furuholm pääsi yrittämään maalintekoa keskityksestä.

Kotijoukkue Interin takaa-ajo vesittyi lopullisesti vajaa kymmen minuuttia ennen loppua, kun Niko Markkula ajettiin kentältä 82. minuutilla kahden varoituksen seurauksena. Ottelun lopussa ei muutamaa tunnekuohua lukuun ottamatta nähty maalitilanteita kummassakaan päässä ja näin KuPS pääsi juhlimaan ansaittua mestaruutta ensimmäisen kerran sitten vuoden 1976.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro kehui ottelun jälkeen omiaan upeasti sujuneesta kaudesta.

– Olemme kulkeneet pitkän nousujohteisen matkan. Tämän päivän tulos on luonnollisesti pettymys, mutta kokonaisuudessa meidän pitää olla tyytyväisiä tähän kauteen, kehui Riveiro omiaan.

Kuopiolaiset hän antoi reilut onnittelut.

– KuPS ansaitsi voittonsa ja mestaruuden. He olivat tänään vahvempia ja heidän loppukautensa oli upea, kehui Inter-luotsi mestarijoukkuetta.

FC Inter kiittää kannattajiaan kaudesta 2019. Hopeamitaleihin päättynyt kausi oli enemmän, kuin osattiin odottaa. Ensi vuonna olemme jälleen enemmän yhdessä.