1-1 Ishmael Yartey 80 min.

2-1 Connor Ruane 87. min

Inter: Henrik Moisander, Anthony Annan(Connor Ruane 63. min), Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula(Niilo Mäenpää 67. min), Mika Ojala(Albion Ademi 85. min), Arttu Hoskonen ja Mikko Kuningas.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Daan Klinkenberg, Daniel Kamy ja Elias Mastokangas.

FC Inter nousi jälleen takaisin Veikkausliigan ykköspaikalle, voittamalla upean taistelun jälkeen maanantaina Veritas Stadionilla KPV:n 2-1(1-0). Interin maaleista ottelussa vastasivat ottelun alussa Timo Furuholm ja voittomaalin kolme minuuttia ennen loppua ruuhkasta jysäyttänyt Connor Ruane.

Voitto takasi Interille myös sijoituksen Veikkausliigan runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että viidestä mestaruussarjan ottelusta Inter pelaa kolme kotikentällä.

Inter sai otteluun salama-alun menemällä johtoon jo pelin neljännellä minuutilla. Maalista vastasi Mika Ojalan keskityksestä Timo Furuholm. Maininnan ansaitsee myös Ojalan KPV-puolustuksen selustaan vapauttanut Niko Markkula.

Ottelun alkua hallinneella Interillä oli muutama hyvä tilaisuus lisätä johtoaan. Teppo Marttinen KPV:n maalilla oli kuitenkin mies paikallaan, torjumalla kaksi Filip Valencicin yritystä.

Avausjakson viimeisen vartin aikana myös vierasjoukkue KPV pääsi peliin mukaan. Varsinkin nopeat tilanteenvaihdot Ishmael Yarteyn laidalta tuottivat hankaluuksia Inter-puolustukselle. Yartey itse pääsi pitkän kuljetuksen jälkeen puolittaiseen läpiajoon, laukoen pallon kuitenkin takatolpan ohi.

Inter-vahti Henrik Moisander pääsi näyttämään osaamistaan puolen tunnin kohdalla, torjumalla hienosti Patrick Byskatan vapaapotkun.

Jos Interin ensimmäinen jakso oli vähän pelillisesti hakemista, niin toisella jaksolla joukkue sai otteisiinsa hyvää draivia. Hyvä hallinta ei kuitenkaan tuonut sitä kaivattua toista maalia, joka olisi antanut joukkueelle hengittämisvaraa, jota vaarallisesti vastahyökkäyksiin lähtenyttä KPV:tsa vastaan olisi tarvittu.

Parhaat Inter-paikat toisella jaksolla oli Mika Ojalalla, joka hukkasi kolme hyvää maalipaikkaa. Myös avausmaalin tehnyt Furuholm pääsi kerran puskemaan kulmapotkusta, mutta pallo meni hieman takatolpan ohi.

Vierasjoukkue KPV onnistui lopulta tasoittamaan ottelun 80. minuutilla. Maalista vastasi upealla laukauksella maalin yläkulmaan laitapelaaja Yartey. Tilanne sai alkunsa keskialueen pallonmenetyksestä.

Inter ei KPV:n tasoituksesta lamaantunut, vaan painoi pelin väkisin vierasjoukkueen maalille. Kova yritys palkittiin lopulta kolme minuuttia ennen loppua, kun Connor Ruane pääsi laukomaan pallon Furuholmin syötöstä kulmapotkun jälkitilanteesta maalin kattoon.

Ottelun viimeisellä minuutilla Albion Ademilla oli vielä oma paikkansa lisätä Inter-johtoa, mutta Marttinen vieraiden maalilla venyi hyvään torjuntaan.

Interin kotivoittoon päättynyt ottelu sai päävalmentaja Jose Riveiron helpottuneeksi.

– Peli olisi voinut päättyä tasapeliin, eikä se olisi ollut vääryys. Onnistuimme kuitenkin käyttämään yhden sekavan tilanteen hyväksemme ja saimme ottelusta tärkeät pisteet, iloitsi Riveiro pelin jälkeen.

Inter joutui tekemään pisteiden eteen täyden päivätyön. Inter-luotsi antoikin ansaitut kehut vieraille.

– Jokainen ottelu tässä sarjassa on vaikea. KPV on täysin eri joukkue kuin aiemmin tällä kaudella. Heidän ei pitäisi tällä pelaamisella olla sarjataulukossa hännillä, kehui Riveiro vastustajaa.

Varsinkin ensimmäisen jakson lopulla Inter oli vaikeuksissa KPV:n kanssa.

– He olivat meitä parempia ensimmäisellä jaksolla. He saivat luotua ylivoimia keskialueelle, mistä he pääsivät hyökkäämään vaarallisesti, näki Riveiro.

Toiselle jaksolle Inter sai punottua paremmat juonet, jotka takasivat pelin hallinnan.

– Toisella jaksolla olimme vahvempia. Pudotimme yhden hyökkääjistä alemmassa, mikä toi meille lisää vaihtoehtoja pallolliseen pelaamiseen keskikentällä. Saimme luotua paikkoa, mistä olisimme voineet myös ratkaista pelin aikaisemmin, päätti Riveiro.

Veikkausliigan runkosarja päättyy Interin osalta lauantaina todellisessa superottelussa Ilveksen vieraana. Ottelu alkaa Tammelan Stadionilla kello 17.00.