Otteluraportti: FC Inter – Ilves 5-1 (3-0)

4-1 Ilari Mettälä 83. min

5-1 Timo Furuholm 90+2. min

Inter: Henrik Moisander, Jesper Engström (Kevin Kouassivi-Benissan 74. min), Rick Ketting, Noah Nurmi, Alvaro Muniz, Elias Mastokangas (Liliu 74. min), Timo Furuholm, Taiki Kagayama, Aleksi Paananen (Anthony Annan 66. min), Arttu Hoskonen (Martti Haukioja 80. min) ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Jan Heinonen ja Roope Kantola.

FC Inter jyräsi Tampereen Ilveksen maanrakoon lauantaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Timo Furuholmin johtama ilotulitus päättyi lopulta Interin 5-1(3-0) murskavoittoon.

Ottelun ensimmäisen maalitilanteen loi vierasjoukkue Ilves ensimmäisellä minuutilla. Pallo ajautui keskityksen jälkeen Lauri Ala-Myllymäelle, jonka laukauksen plokkasi uhrautuvasti Jesper Engström. Maali tuosta tilanteesta vieraille olisi voinut kääntää ottelun päälaelleen.

Inter meni ottelussa johtoon pelin kolmannella minuutilla. Pallon ohjasi verkkoon Engströmin tarjoilusta Timo Furuholm.

Nopean avausmaalin jälkeen seuraavaa osumaa saatiin odottaa 30. minuutille. Avausmaalin pohjustanut Engström laukoi pallon Ilves-pakin jalan kautta maaliin. Esityön maaliin tekivät Connor Ruane ja Taiki Kagayama.

Kotijoukkueen tehokas pelaaminen jatkui avausjakson loppuun asti. Maaliverkko heilui jälleen 41. minuutilla, kun Kagayama tykitti Furuholmin pudotuksesta Interin 3-0 maalin.

Interin täydellinen dominointi ei jatkunut enää toisella jaksolla. Ilves muutti peliään suoraviivaisemmaksi, millä se sai pidettyä painopistettä Interin kenttäpuoliskolla.

Ottelu ratkesi lopulta 77. minuutilla, kun Inter-kapteeni Furuholm laukoi vaihdosta kentälle tulleen Liliun keskitykseen takatolpalta ohi Mika Hilanderin. Maali oli kokonaisuutena erinomainen näyte Interin suunnanmuutospelaamisesta.

Ilves sai tehtyä illan ainoan maalinsa 83. minuutilla Interin keskittymisen herpaannuttua hetkeksi. Pallon laukoi lopulta Henrik Moisanderin upean läpiajotorjunnan jälkeen Ilari Mettälä.

Illan sankari Timo Furuholm kruunasi iltansa kolmannella maalillaan erotuomarin antamalla lisäajalla. Furkka laukoi pallon maaliin Liliun epäonnistuneen läpiajon jälkeen.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli yhtä hymyä pelin jälkeen.

– On vaikea löytää sanoja kuvailemaan meidän ensimmäisen jakson pelaamistamme. Ottelua oli upea seurata sivusta. Tämä oli oikea tapa pelata huonosti menneen KuPS-pelin jälkeen. Hyökkäyspelaaminen oli korkealla tasolla, kuten myös sitoutuminen puolustamiseen, hehkutti Riveiro.

Riveiron mukaan Interin pallollinen pelaaminen otti aimo annoksen eteenpäin KuPS-pelistä. Toisaalta myös suunnanmuutospelaaminen toimi hyvin.

– Saimme pidettyä palloa ja luotua pidempiä hyökkäyksiä, mikä on meidän pelaamisemme yksi kulmakivistä. Toisella jaksolla Ilves pelasi suoraviivaisemmin, minkä takia keskityimme enemmän vastahyökkäyksiin, mistä teimme kaksi todella hienoa maalia, summasi Riveiro ottelun.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa pelataan ensi viikon perjantaina (17.7.) Veritas Stadionilla HJK:ta vastaan.