Otteluraportti: FC Inter – IFK Mariehamn 2-1 (1-0)

1-1 Albion Ademi 82. min rp.

2-1 Timo Furuholm 84. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting (Martti Haukioja 82. min), Noah Nurmi, Alvaro Muniz, Kevin Kouassivi-Benissan (Connor Ruane 65. min), Elias Mastokangas (Matias Ojala 65. min), Timo Furuholm, Taiki Kagayama ja Aleksi Paananen (Anthony Annan 73. min).

Vaihdossa: Aati Marttinen, Liliu ja Roope Kantola.

FC Inter nousi Veikkausliigan piikkipaikalle voittamalla lauantaina Veritas Stadionilla IFK Mariehamnin 2-1(1-0). Interin molemmat maalit ottelussa teki Timo Furuholm. Vieraiden ainoasta vastasi rankkarista Albion Ademi.

Ensimmäisen todella vaarallisen tilanteen ottelussa loi avausjaksoa hallinnut Inter. Pallo pelattiin 13. minuutilla oikeaan laitaan, mistä Jesper Engström keskitti sen maalin eteen. Interin harmiksi Elias Mastokangas ei saanut sohittua palloa maaliin.

IFK:n oikeastaan ainoa tilanne syntyi heidän pienen hallintajaksonsa jälkeen 25. minuutilla. Akseli Pelvaksen pusku oli kuitenkin helppo pallo Henrik Moisanderille.

Inter sai tehtyä ansaitun avausmaalin puolen tunnin kohdalla. Maali oli upea. Aleksi Paananen pelasi topparin ja laitapuolustajan välistä pallon täyteen vauhtiin Kevin Kouassivi-Benissanille, joka syötti maalin eteen Timo Furuholmille, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

Ottelun toinen jakso mentiin edelleen Interin hallinnassa. Hallinnan perusteella toinen maali ei olisi ollut missään nimessä vääryys. Omat paikkansa hukkasivat Taiki Kagayama, Juuso Hämäläinen sekä omassa yrityksessään epäonnistunut Alvaro Muniz.

Kun Inter ei hallinnasta huolimatta saanut tehtyä toista maaliaan, pääsi IFK Mariehamn mukaan otteluun. Noin kymmenen minuuttia ennen loppua Rick Ketting repi rankkarin arvoisesti nurin IFK-hyökkääjän. Tuomitun pilkun toimitti 82. minuutilla maaliin Moisanderin käsien kautta Albion Ademi.

IFK:n riemua ei kauaa kestänyt, sillä 84. minuutilla pallo oli jälleen IFK-vahti Oskari Forsmanin selän takana. Pallon toimitti verkkoon Connor Ruanen tarjoilusta vasurillaan Timo Furuholm.

Ruanella oli vielä oma paikkansa tappaa ottelu lopullisesti 90. minuutilla, mutta läpiajon päätteeksi lähtenyt laukaus suuntautui hieman takatolpan ohi.

IFK haki ottelun lisäajalla riskillä tasoitusta, mutta Interin puolustus kesti lopulta helposti vieraiden yritykset. Näin Inter pääsi juhlimaan jälleen voittoa kotiyleisön edessä.

Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan Inter otti ottelusta ansaitun voiton hyvän esityksen jälkeen.

– Hyvä ottelu meiltä ja täysin ansaittu voitto. En muista IFK:n saaneen maalitilanteita heidän rankkarinsa lisäksi tänään, näki Riveiro.

Riveiron mukaan toisen maalin puuttuminen hyvistä paikoista huolimatta antoi vieraille mahdollisuuden päästä ottelussa tasoihin.

– Ensimmäisellä jaksolla jaksoimme olla kärsivällisiä, mistä saimme palkkioksi upean maalin. Toisen jakson alku oli jälleen täysin hallintaamme. Emme kuitenkaan saaneet tehtyä maalia, minkä seurauksena riskejä ottanut IFK pääsi lopulta pelissä tasoihin, kertasi Riveiro.

Inter ei IFK:n tasoituksesta häkeltynyt. Riveiron mukaan Inter näytti IFK:n maalin jälkeen luonteensa.

– Joukkue näytti luonteensa tasoituksen jälkeen. Ei mennyt kauaa, kun olimme jälleen johdossa. Johtomaalin jälkeen meillä oli vielä paikka tapaa peli, mutta emme onnistuneet. Lopulta kolmannelle maalille ei lopulta ollut tarvetta, päätti Riveiro.

Inter ja IFK kohtaavat toisensa seuraavan kerran keskiviikkona 5.8. Maarianhaminassa.