Otteluraportti: FC Inter – IFK Mariehamn 2-0 (1-0)

Alkulohko, Veikkausliiga B

12.2.2021 FC Inter – IFK Mariehamn 2-0 (1-0)

1-0 Timo Furuholm 17. min

2-0 Aleksi Paananen 66. min

FC Inter pelasi perjantaina Suomen Cupin lohkovaiheen toisen ottelunsa, kun Impivaaran LähiTapiola-areenalla vastaan asettui IFK Mariehamn. Vastustajan vaihtumisesta huolimatta Interin voittoluvut pysyivät samoina kuin viime viikon Honka-ottelussa ja Inter siirtyi lohkonsa kärkeen 2-0-voiton turvin.

Inter aloitti ottelun hyvin ja jo viidennellä peliminuutilla Arttu Hoskonen pääsi puskemaan Agustin Pastorizan vapaapotkuun. Oskari Forsman kuitenkin torjui tilanteen ja Benjamin Källmanin jatkosta ei seurannut kulmapotkua kummempaa. Ensimmäisen vartin aikana Interillä oli useampikin paikka siirtyä johtoon, mutta maali jäi vielä syntymättä.

Kauan ottelua ei kuitenkaan tarvinnut jatkaa maaleitta, sillä 1-0-osuma syntyi jo 17. peliminuutilla. Timo Furuholm pääsi väliin IFK-puolustaja Angelis Angelin omalle maalivahdille suuntautuneeseen syöttöön. Furuholm kiersi entisen joukkuekaverinsa Forsmanin IFK-maalilla ja siirsi pallon hallitusti maaliin. Avausjaksolla Inter sai vyörytettyä vielä useita hyökkäyksiä vastustajan maalille. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja näin tauolle siirryttiin 1-0 -lukemissa.

Jos ensimmäisen puoliajan alku oli Interin, pääsi IFK toisen puoliajan alussa hetkellisesti niskan päälle. Erityisesti turkulaisille takavuosilta tutulla Vahid Hambolla maarianhaminalaisten hyökkäyksessä oli useita hyviä mahdollisuuksia tasoitusosumaan, mutta Aati Marttinen Interin maalilla pysäytti nämä yritykset puolustuksen avustuksella.

Ottelun 66. minuutilla syntyi Interin johdon tuplannut 2-0-maali, kun keskityksen purkupallo tuli pilkun tietämillä olleelle Aleksi Paanaselle kuin tarjottimella. Keskikenttäpelaaja pääsi arvioimaan pallon lentorataa kaikessa rauhassa ja laukomaan putoavan pallon suoraan IFK-verkkoon.

Interin tiiviinä pysynyt puolustus ja tukevoitunut johtoasema lamaannutti vierasjoukkueen pelaamisen 2-0-maalin jälkeen, eikä vaarallisia maalipaikkoja Marttisen maalilla enää nähty. Samalla Inter tyytyi pitämään johtoasemansa hallitulla tavalla, eikä lisämaaleja nähty. Näin Inter otti iltapäivän ottelusta jälleen täydet kolme pistettä.

Voitolla Inter nousi lohkossaan kuuteen pisteeseen ja kärkipaikalle. IFK Mariehamn ei voi enää nousta Interin ohi taulukossa, mutta huomenna toisensa kohtaavilla Hongalla ja Hakalla siihen on vielä mahdollisuus. Tuon ottelun tuloksesta riippuu ensi viikon Haka-ottelun panos. Lohkojen ykköset pääsevät suoraan puolivälieriin, kun taas lohkokakkoset tavoittelevat sinne pääsyä neljännesvälierien kautta.

Interin päävalmentaja José Riveiro oli tyytyväinen erityisesti ottelun alkuun.

– Ottelun alku oli selkeästi Interin. Ensimmäisen 20-25 minuutin osalta minusta kaikki tuntui onnistuvan oikein hyvin. Maalin jälkeen IFK:n oli tietysti otettava enemmän riskejä ja he pääsivät vähän enemmän meidän puoliskollemme, mutta se oli ehkä enemmän omista virheistämme johtuvaa.

– Toinen puoliaika jatkui melko samanlaisena. Heidän täytyi yrittää muuttaa tilannetta tai muuten heille tulisi vaikeaa päästä jatkokierroksille. He hallitsivat vähän enemmän, me puolestaan yritimme puolustaa vähän alempaa ja ratkaista ottelun transitioista. Hukkasimme kuitenkin joitain paikkoja, Riveiro kuvaili ottelun kulkua.

Viime viikolla Interin maalilla pelasi Henrik Moisander ja tänään puolestaan Aati Marttinen. Myös puolustuksen miehityksessä tapahtui muutoksia, mutta lopputuloksena molemmista otteluista oli nollapeli. Riveiron mukaan joukkue joutui Honkaa vastaan enemmän puolustuskannalle.

– Tänään pidimme palloa enemmän, joten puolustimme vähemmän kuin edellisessä ottelussa. Joukkue on joka tapauksessa melko vakaa ja vastustajan on vaikeaa luoda maalipaikkoja, päävalmentaja arvioi.

Aiempien puolustuksen poissaolojen lisäksi kokoonpanosta puuttuivat lopulta myös Jesper Engström, Henrik Moisander ja Alejandro Sanz. Riveiro ei kuitenkaan ollut erityisen huolissaan tilanteesta.

– Ryhmämme on tottunut suoriutumaan kaikissa olosuhteissa. Totta kai haluamme kaikki pelaajat mukaan harjoituksiin ja otteluihin, mutta emme mieti sitä. Pelaamme yksinkertaisesti niillä, joiden uskomme olevan paremmassa vireessä, Riveiro tiivistää.

Lohkovaiheen viimeisen ottelunsa Inter pelaa ensi viikon perjantaina Hakaa vastaan.