17.4.2021

Otteluraportti: FC Inter – IFK Mariehamn 1-0 (1-0)

(Kuva: Tara Jaakkola)

 

Harjoitusottelu

17.4.2021 FC Inter – IFK Mariehamn

Kupittaa 5, Turku

 

Maalit:

1-0 Benjamin Källman 2. min

Interin kenraaliharjoitus ennen viikon päästä alkavaa Veikkausliigaa sujui voittoisasti. Kupittaa 5:n tekonurmikentällä vastaan asettunut IFK Mariehamn kaatui lukemin 1-0 Benjamin Källmanin maalilla.

Inter aloitti ottelun räväkästi ja ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi jo heti toisen peliminuutin alkajaisiksi. Matias Ojalan kulmapotkuun pääsi ensimmäisenä Interin hyökkäyksessä aloittanut Benjamin Källman, jonka pusku suuntautui maalin takakulmaan.

Interillä oli ensimmäisellä puoliajalla myös avausmaalin jälkeen parempi ote pelistä. Lähimmäksi lisämaalia pääsi erikoistilanteesta Arttu Hoskonen, jonka pusku kimposi kuitenkin ylärimasta ulos kentältä. Näin tauolle siirryttiin 1-0-lukemissa.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet suorittivat pelaajavaihtoja ja pelin hallinta kääntyi vierasjoukkueelle. Ahvenanmaalaiset eivät kuitenkaan pystyneet pakottamaan Inter-maalilla pelannutta Henrik Moisanderia antautumaan tai edes huipputorjuntoihin. Interin hyvät tekopaikat jäivät toisella puoliajalla vähiin, joten loppulukemiksi kirjattiin 1-0-lukemat.

Interin päävalmentaja José Riveiro näki ottelun puoliskot melkeinpä erillisinä peleinä.

– Kuin kaksi toisistaan täysin erilaista ottelua. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme melko hyvin, niin hyvin kuin näissä olosuhteissa pystyi. Olin tyytyväinen kollektiiviseen suoritukseen noiden 45 minuutin aikana ja minusta selvästi hallitsimme, vaikkei maalipaikat huikeita olleetkaan. Viimeisillä metreillä emme pystyneet olemaan riittävän tarkkoja, mutta se on tavallista tällä kentällä, kun tilaa ja aikaa on vähän. Olin kuitenkin tyytyväinen ensimmäisen puoliajan esitykseen.

– Toisella puoliajalla puolestaan emme löytäneet keinoja edetä ja viettää enemmän aikaa Maarianhaminan kenttäpuoliskolla. Meidän on siis tehtävä töitä näiden syiden selvittämiseksi ja korjaamiseksi. Hyvänä asiana kuitenkin nuoret pelaajamme saivat peliaikaa ottelun loppupuolella, Riveiro totesi.

Ottelu oli Interin viimeinen joukkueen valmistautuessa ensi viikon lauantaina Veritas Stadionilla pelattavaan Veikkausliigan otteluun Kuopion Palloseuraa vastaan. Riveiro näki tämänpäiväisen voiton tärkeänä myös liigan alkamista ajatellen.

– Pre-seasonin päättäminen voittoon oli mukavaa ja paluu voittojen tielle heti tappion jälkeen oli tärkeää. Nyt odotan pääsyä harjoittelemaan nurmelle ensi viikolla ja avausottelua omalla stadionillamme, Riveiro lisäsi.

 

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
4 Ketting Rick (46. min 2 Engström Jesper)
5 Nurmi Noah
6 Annan Anthony (75. min 18 Arsalo Markus)
8 Sanz Alejandro
10 Källman Benjamin (75. min 26 Yrjas Jasper)
16 Kagayama Taiki (82. min 23 Bakkar Mohammed)
20 Hyvärinen Juho (46. min 11 Järvenpää Lassi)
21 Ojala Matias (46. min 15 Furuholm Timo)
22 Hoskonen Arttu (59. min 24 Mahuta Ryan)
25 Haukioja Martti

Vaihtopelaajat:
13 Marttinen Aati