29.4.2019

Otteluraportti: FC Inter-HJK 4-1(2-1)

Kuva: Tero Wester 

Veikkausliiga 29.4.2019

FC Inter-HJK 4-1(2-1)

Maalit:

0-1 Elderson 1. min
1-1 Timo Furuholm 9. min
2-1 Timo Furuholm 19. min
3-1 Juuso Hämäläinen 49. min
4-1 Daniel Kamy 63. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi (Daniel Kamy 38. min), Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Timo Furuholm (Joona Järvistö 87. min), Niko Markkula, Mika Ojala (Niilo Mäenpää 64. min) ja Mikko Kuningas.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Elias Mastokangas, Lassi Viholainen ja Arttu Hoskonen

 

FC Inter voitti vakuuttavan esityksen jälkeen 4-1(2-1) HJK:n Veritas Stadionilla maanantaina pelatussa Veikkausliigaottelussa. Voitto oli Interin ensimmäinen kotikentällä tällä kaudella.

Ottelun alku oli kotijoukkueen kannalta synkkä, sillä jo vajaan minuutin jälkeen pallo oli Interin maalissa. Osumasta vastasi sivurajaheiton jälkitilanteessa vieraiden laitapelaaja Elderson.

Interillä meni hetki toipuessa nopeasta takaiskusta. Kotijoukkueen päästyä vauhtiin, kentällä ei lopulta ollut kuin yksi joukkue ja se oli suurella sydämellä pelannut Inter.

Tasoitusmaali syntyi pelin yhdeksännellä minuutilla Interin ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä. Niko Markkula pelattiin oikeasta laidasta täyteen vauhtiin, mistä tarkka keskitys tavoitti Timo Furuholmin, joka jatkoi pallon takatolpan kautta maaliin.

Interin 2-1 johtomaali 19. minuutilla oli kuin oppikirjaversio suunnanmuutospelaamisesta. Mikko Kuningas katkaisi HJK:n syötön keskialueella, mistä terävän kuljetuksen jälkeen vapauttava syöttö Filip Valencicille, joka siirsi pallon Furuholmille, jolla oli helppo työ tehdä illan toinen täysosuma.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin 37. minuutilla, kun HJK-toppari Faith Obilor teloi Interin Luciano Balbin vastuuttomalla taklauksella sairaalakuntoon. Täysin järjetön taklaus toi Obilorille ansaitun ulosajon.

Inter käytti miesylivoiman järkevästi hyväkseen. Yltiöpäisen prässäämisen sijaan HJK sai pitää palloa Interin keskittyessä välillä vastahyökkäyksiin. Joukkueen kolmas maali oli lähellä kolme minuuttia ennen taukoa. Valencicin laukaus Furuholmin syötöstä meni kuitenkin yli maalin.

Maanantai-illan ottelu ratkesi lopulta toisen jakson alussa Juuso Hämäläisen tehtyä joukkueen kolmannen maalin Mika Ojalan keskityksestä.

Ojala oli pohjustamassa myös kotijoukkueen neljättä maalia, jonka teki lopulta vaihdosta Balbin tilalle kentälle tullut Daniel Kamy 63. minuutin kohdalla.

Interillä ei ollut missään vaiheessa vaikeuksia puolustaa johtoaan. Paremmalla onnella lisämaalitkaan eivät olisi olleet vääryys. Kaksi maalia ottelussa viimeistellyt Furuholm oli lähellä hattutemppua 83. minuutilla, mutta jatko Markkulan keskitykseen meni vähän ohi maalin takatolpasta.

– Näytimme luonteemme tänään. Ottelun alku oli meille vaikea HJK:n nopean maalin jälkeen. Emme antaneet sen kuitenkaan vaikuttaa meihin. Pysyimme organisoituneena ja meidän pelisuunnitelmassa, mikä palkitsi meidät lopulta nopeasti, totesi päävalmentaja Jose Riveiro pelin jälkeen.

Inter-luotsi oli pelin jälkeen tyytyväinen kokonaisuuteen, minkä joukkue pystyi tänään toteuttamaan.

– Olen iloinen erityisesti siitä, että pelasimme vihdoin sellaista peliä, mihin olimme valmistautuneet. Tänään myös yksityiskohdat olivat meillä hyvin halussa ja se toi meille ansaitut pisteet, iloitsi Riveiro.

Riveiro huomatti myös, ettei miesylivoimalla pelaaminen ole aina niin helppoa, miltä se näyttää. Tänään joukkueen keskittyminen pysyi tiukkana loppuun asti.

– Toinen jakso oli meiltä erinomainen, sillä kaksi nopeaa maalia tekivät meidän pelaamisesta helpompaa. Pelaajien keskittyminen pysyi loppuun asti hyvänä. Se oli tärkeää, sillä pelaaminen ylivoimalla ei ole aina niin helppoa, miltä se näyttää. Kaiken kaikkiaan tärkeä voitto meille tänään, päätti Riveiro.

Tiiviiseen tahtiin Veikkausliigaa huhtikuussa pelannut Inter saa seuraavassa ottelussa vastaansa 7.5. Veritas Stadionilla RoPS:n.