Otteluraportti: FC Inter – HJK 1-0 (0-0)

FC Inter – HJK 1-0 (0-0)

1-0 Timo Furuholm 83. min

Inter: Henrik Moisander, Jesper Engström, Rick Ketting, Noah Nurmi, Alvaro Muniz, Elias Mastokangas (Liliu 68. min), Timo Furuholm, Taiki Kagayama, Aleksi Paananen (Anthony Annan 78. min), Arttu Hoskonen (Martti Haukioja 23. min) ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Jasper Yrjas, Jan Heinonen ja Roope Kantola

FC Inter otti kauden kolmannen voiton Veikkausliigassa, kun se voitti perjantai-iltana Veritas Stadionilla HJK:n. Ottelun voittoon riitti joukkueen kapteenin, Timo Furuholmin seitsemän minuuttia ennen loppua tekemä maali.

Ensimmäinen jakso ottelussa oli kaksijakoinen. Inter vei vastatuulesta huolimatta puoliajan avauspuolikasta. Varsinkin ensimmäiset 20 minuuttia mentiin kentällä täysin sinimustaan tahtiin. Paras paikka maalintekoon tuli Noah Nurmelle, jonka puskun torjui ilmiömäisesti Klubi-vahti Antonio Reguero.

Ensimmäisen jakson loppua kohti myös vieraat saivat painetta Henrik Moisanderin maalille. Paitsiomaalin lisäksi hyvään maalipaikkaan pääsi Atomu Tanaka. Hänen laukauksensa torjui hyvin Moisander jalallaan.

Inter tuli vahvasti myös toiselle jaksolle. Aleksi Paanasella oli hyvä paikka maalintekoon 51. minuutilla. Laukaus 20 metristä meni kuitenkin vähän ohi.

Vaihdoilla peliin uutta virtaa hakenut HJK sai Interin toisella jaksolla puolustuskannalle. Klubin paras tilanne tuli, kun vaihdosta kentälle tullut Eetu Vertainen pääsi laukomaan omasta kuljetuksesta. Interin maalivahti Moisander sai torjuttua kuitenkin hyvin.

Veritas Stadionin kotiyleisön lopullisesti räjäyttänyt 1-0 maali syntyi 83. minuutilla, kun Timo Furuholm sohi Connor Ruanen laukausta seuranneen reboundin maaliin. Maali oli Furuholmin neljäs maali tällä kaudella.

HJK pyrki hakemaan suoraviivaisella pelaamisella tasoitusta pelin lopussa, mutta Inter-puolustuksen kurinalainen esitys piti lopulta kaikki kolme pistettä Turussa.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro loisti pelin jälkeen kilpaa ilta-auringon kanssa.

– Jos tätä peliä vertaa edelliseen peliin Ilvestä vastaan, niin tämä oli vielä parempi esitys. Olimme pelin sisällä täydet 90 minuuttia ja keskittyminen oli huipputasolla. Varsinkin pelin ensimmäiset puolituntia oli meiltä upeaa tekemistä, hehkutti Riveiro omiensa esitystä.

Jos Interin hyökkäyspelaaminen on saanut viime otteluissa kiitosta, niin tänään Riveiro halusi nostaa esiin joukkueen puolustuksen.

– Saimme omalla prässipelaamisella HJK:n vaikeuksiin. Koko joukkue puolusti kokonaisuutena upeasti, mutta meidän toppari-kolmikko ansaitsee erityiskiitokset. Olen todella, todella ylpeä joukkueen esityksestä tänään, päätti Riveiro.

Inter jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa ensi viikon keskiviikkona (22.7.), kun se matkustaa Hongan vieraaksi Espooseen.