2-2 Aleksi Paananen 16. min

3-2 Filip Valencic 65. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Elias Mastokangas (Albion Ademi 85. min), Niko Markkula, Mika Ojala (Anthony Annan 74. min), Aleksi Paananen, Arttu Hoskonen ja Mikko Kuningas.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Daniel Kamy, Hanson Boakai, Niilo Mäenpää ja Connor Ruane.

FC Inter voitti perjantaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa HIFK:n värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2(2-2). Voitto nosti Interin maalieron turvin sarjataulukossa ykköspaikalle.

Ottelun ensimmäinen vartti tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Jo 50 sekunnin jälkeen Inter-toppari Arttu Hoskonen liukui pallon keskitystilanteessa omaan maaliin.

Inter kuittasi ottelun tasoihin reilun yhdeksän minuutin jälkeen Mika Ojalan toimesta. Esityön maaliin teki hyvällä keskityksellä Mikko Kuningas.

Vierasjoukkue HIFK meni ottelussa jälleen johtoon 12. minuutilla. Maalista vastasi upealla laukauksella yläkulmaan Jani Bäckman.

Kaukolaukaus oli myös Interin tasoitus. Aleksi Paananen sai pallon keskialueella ja laukoi sen tempokuljetuksen jälkeen vasempaan alakulmaan.

Kenttätapahtumia hallinnut Inter sai luotua paikkoja lisämaaleille, mutta Daniel Kollar sai torjuttua Filip Valencicin ja Juuso Hämäläisen yritykset. Ottelun tauolle mentiin siis 2-2 tasatilanteessa.

Ottelun toinen jakso ei tarjonnut lopulta kuin yhden maalin ja sen teki kotijoukkue Inter pelin 65. minuutilla. Voittomaaliksi jääneestä osumasta vastasi Niko Markkulan esityöstä Filip Valencic, jolla maali oli kauden 15.

Interin puolustus kesti lopulta tavoilleen uskollisena suoraviivaisesti pelanneen vierasjoukkue HIFK:n maalintekoyritykset ja pääsi juhlimaan yli 3600 katsojan edessä kauden 11. voittonsa.

– Neljä maalia ensimmäisen vartin aikana kertoo paljon illan pelistä. Ei se ollut ihan sitä, mitä odotimme tapahtuvan. Varsinkin HIFK:n ensimmäinen maali tuli aivan liian nopeasti, kertasi Interin päävalmentaja Jose Riveiro ottelua.

Inter-luotsin mukaan pelin tempo ottelun alussa oli todella korkea.

– Ottelun tempo molempien joukkueiden osalta todella korkea ensimmäiset puolituntia. Kumpikin joukkue pyrki etenemään suoraviivaisesti kohti maalia. Tämän jälkeen saimme enemmän kontrollia peliin. Toisella jaksolla löysimme paremmin tilaa kentällä ja se poiki meille myös voittomaalin, näki Riveiro.

Voitto sai Riveiron luonnollisesti tyytyväiseksi.

– Olen todella tyytyväinen voittoon. Tässä vaiheessa kautta on tärkeää päästä takaisin voittokantaan kiinni edellisen viikon tappion jälkeen. Joukkue näytti vahvuutensa nousemalla kaksi kertaa tappioasemasta voittoon, päätti Riveiro.

Voitto takasi Interille paikan myös Veikkausliigan mestaruussarjassa. Seuraavassa ottelussa Inter kohtaa maanantaina 26.8. KPV:n Veritas Stadionilla.