Otteluraportti: FC Inter – Haka 2-0 (1-0)

1-0 Timo Furuholm 25. min

2-0 Matias Ojala 90+2. min

Inter: Aati Marttinen, Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Alvaro Muniz (Noah Nurmi 90. min), Liliu (Matias Ojala 75. min), Kevin Kouassivi-Benissan, Timo Furuholm, Taiki Kagayama (Elias Mastokangas 71. min), Aleksi Paananen, Martti Haukioja ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Onni Sillanpää, Jasper Yrjas, Jan Heinonen ja Roope Kantola.

FC Inter palasi Veikkausliigassa voittojen makuun, kun se voitti sunnuntaina Veritas Stadionilla Hakan 2-0(1-0). Inter-pelaajista verkkoa ottelussa heiluttivat Timo Furuholm ja Matias Ojala.

Ottelun ensimmäinen jakso oli puolessa välissä pidettyyn juomataukoon asti tasainen. Minuutin mittaisen tauon jälkeen Inter tuli vahvasti. Joukkueen 1-0 maali syntyi 25. minuutilla Timo Furuholmin toimesta. Syötön maaliin tarjoili Taiki Kagayama.

Avauspuolikkaan viimeisen vartin aikana toinen maali oli muutaman kerran lähellä, mutta Hakan maalivahti Michael Hartmann torjui muutaman kerran hyvin Inter-hyökkääjien maalintekoyritykset.

Toisella jaksolla ei maalitilanteilla herkuteltu. Peli oli moneen otteeseen keskikentän tiukkaa vääntöä. Ottelun loppua kohti vierasjoukkue Haka haki kavennusta suoraviivaisesti. Interin maalilla pelannut Aati Marttinen haki kuitenkin varmasti kaikki maalin lähelle tulleet keskitykset.

Marttinen laittoi myös alulle Hakan pyristelyt lopullisesti pysäyttäneen toisen maalin. Osuman nosti Elias Mastokankaan jatkon jälkeen yläriman kautta verkkoon Matias Ojala erotuomarin antamalla lisäajalla.

– Emme olleet tänään pelillisesti parhaimmillamme. Meillä on raskas viikko takana, mutta pystyimme silti tasapainoiseen ja keskittyneeseen suoritukseen, mikä toi meille voiton. Olen erittäin iloinen koko joukkueen puolesta, iloitsi Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

Inter-luotsi muistutti, että otteluiden voittaminen Veikkausliigassa ei ole itsestäänselvyys.

– Tässä vaiheessa kautta ei ole helppoja otteluita, eikä helppoja pisteitä. Pystyimme kuitenkin kontrolloimaan pelin tapahtumia ja pitämään Hakan pois maalitilanteista. Omat maalitilanteemme olivat vähissä, mutta olimme lopulta tarpeeksi tehokkaita ja saimme tehtyä voittoon vaadittavat osumat, kiteytti Riveiro.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat ensi viikon perjantaina (14.8.) Veritas Stadionilla HIFK:ta vastaan.