1-0 Filip Valencic 6. min

2-0 Filip Valencic 44. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Alvaro Muniz, Filip Valencic (Albion Ademi 88. min), Elias Mastokangas (Mikko Kuningas 69. min), Timo Furuholm, Aleksi Paananen (Mika Ojala 85. min), Niilo Mäenpää ja Arttu Hoskonen.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Daniel Kamy, Niko Markkula ja Mikke Louhela.

Inter otti täyden pistepotin perjantaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa, kun se voitti FC Lahden Filip Valencicin ensimmäisen jakson maaleilla 2-0(2-0).

Inter sai otteluun unelma-alun, kun se onnistui maalinteossa jo kuudennella minuutilla ykköstykkinsä, Valencicin toimesta. Maalin pohjusti hyvällä syötöllä hieman onnekkaasti Arttu Hoskonen.

Veikkausliigan maalipörssiä johtavalla Valencicilla oli tuhannen taalan paikka viedä Inter kahden maalin johtoon 19. minuutilla, kun Elias Mastokangas pelasi hänet läpi hyvällä pystysyötöllä. Lahden Mikko Hauhia ilmestyi tilanteeseen kuin tyhjästä ja sai pelastettua varmalta näyttäneen maalin.

Myös Niilo Mäenpää pääsi yrittämään maalintekoa hyvästä paikasta puolen tunnin kohdalla. Vasemman jalan laukaus nousi kuitenkin hiukan yli yläkulman.

Omat hyökkäyksensä tilanteenvaihdoista saanut Lahti pääsi parhaaseen maalitilanteeseen 35. minuutilla. Henrik Moisander torjui kuitenkin upeasti Teemu Jäntin 1v1-tilanteen päällään .

Inter onnistui maalinteossa vielä avausjakson lopulla, kun Valencic teki illan toisen maalinsa rangaistuspotkusta 44. minuutilla. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Hauhia repi vapaapotkutilanteessa Miro Tenhon nurin.

Interillä oli sauma ratkaista peli lopullisesti heti toisen jakson alussa. Timo Furuholm ei kuitenkaan onnistunut laukauksessaan hyvästä paikasta.

Toisella jaksolla myös vierasjoukkue FC Lahti näytti omaa vaarallisuuttaan. Laitapelaaja Josu pääsi hyvään laukaisupaikkaan 48. minuutilla, mutta Moisander torjui hyvin. Kauden ensimmäisen nollapelinsä Veikkausliigassa torjunut Inter-vahti venyi myös Eemeli Virran laukauksen yläkulmasta 59. minuutilla.

Inter sai pidettyä lopulta Lahden pois vaarallisilta maalipaikoilta. Ottelun lopussa lähimpänä maalia oli ansaitut kolme pistettä ottanut Inter. Omat paikkansa oli Mikko Kuninkaalla ja pallon ylärimaan laukoneella Furuholmilla.

Päävalmentaja Jose Riveiro oli pisteisiin tyytyväinen. Espanjalainen muistutti, että pelit Lahtea vastaan ovat kaikkea muuta kuin helppoja.

– Vaikea peli, kuten aina heitä (FC Lahti) vastaan. Olimme onnekkaita, kun saimme maalin nopeasti. Se helpotti pelaamistamme ensimmäisellä jaksolla. Heillä oli keskikentällä ylivoima numeraalisesti, mikä teki meidän pelaamista vaikeaa. Joukkue näytti kuitenkin vahvuutensa ja taisteli voiton, iloitsi Riveiro.

Vaikka ottelun toisella jaksolla ei maaleja nähty, oli peli vauhdikasta ja tilannerikasta molemmissa päissä kenttää.

– Toinen jakso oli vauhdikas, kuten usein tällä kaudella. Se ei ollut täysin meidän kontrollissa, mutta tilanteita riitti molemmissa päissä kenttää. Yleisö varmasti viihtyi jälleen, kuten aikaisemminkin meidän otteluissa, päätti Riveiro.