Otteluraportti: FC Inter – FC Honka 1-0 (1-0)

FC Inter – FC Honka 1-0 (1-0)

1-0 Timo Furuholm 7. min

Inter: Aati Marttinen, Noah Nurmi, Alvaro Muniz, Timo Furuholm, Rodney Klooster (Kevin Kouassivi-Benissan 63. min), Alaksi Paananen, Matias Ojala, Arttu Hoskonen, Jesper Engström ja Martti Haukioja (Elias Mastokangas 78. min).

Vaihdossa: Linus Virkki, Roope Kantola, Niklas Rantanen, Anton Lindqvist ja Jasper Yrjas.

FC Inter otti toisen peräkkäisen voiton Suomen Cupin alkulohkossa, kun se voitti lauantaina Kupittaan vesisateessa FC Hongan 1-0 (1-0). Iltapäivän ainoan maalin teki Timo Furuholm.

Kotijoukkue teki ottelun ainoaksi jääneen maalin seitsemännellä minuutilla. Matias Ojala ja Timo Furuholm reagoivat hyvin pallonmenetykseen, minkä seurauksena Furuholm pääsi laukomaan pallon tarkasti takakulmaan.

Avausmaalin pohjustanut Ojala oli lähellä maalintekoa 19. minuutilla. Tällä kertaa 20 metristä lähteneen laukauksen sai torjuttua vaivoin Honka-vahti Tim Murray.

Ottelun 1-0-maalin tehneellä Furuholmilla oli paikka toiseen osumaan 35. minuutilla. Tällä kertaa yritys Aleksi Paanasen keskityksen jälkeen meni niukasti ohi takakulman.

Vierasjoukkue Honka ei montaa kertaa Interin maalille päässyt. Harvat keskitykset poimi varmasti Aati Marttinen. Aivan jakson lopussa Duarte Tammilehto pääsi laukomaan kulman jälkeen, mutta Interin puolustus peitti hyvin.

Toisella jaksolla Honka oli kentällä hallitsevampi osapuoli. Hallinnasta huolimatta vierailla oli vaikeaa saada laukauksia kohti Inter-vahti Marttisen maalia.

Tosiasiassa Interin lisämaalit ottelussa olivat lähempänä kuin Hongan tasoitus. Omat paikkansa toisella jaksolla oli Furuholmilla, Paanasella ja Ojalalla, joiden kaikkien yritykset torjui hyvin vieraiden maalivahti Murray.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro iloitsi tuloksesta.

– Totta kai tulos, minkä tänään saavutimme, on asia, mihin olen tyytyväinen. Meillä oli kentällä monta pelaajaa, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä, mikä tekee tästä erityisen tärkeän, iloitsi Inter-luotsi ottelun jälkeen.

Inter oli ottelussa dominoiva pelin alussa, mutta puolen tunnin jälkeen joukkue joutui vetäytymään.

– Saimme nopean maalin myötä etulyöntiaseman ottelussa, eikä lisämaalitkaan olisi olleet vääryys. Honka pakotti meidät kuitenkin puolustamaan välillä lähellä omaa maalia. Tästä huolimatta heillä ei tainnut olla yhtään laukausta kohti meidän maalia. Puolustimme isolla sydämellä tänään, kehui Riveiro.

Ottelun perusteella seuraavaan viikon harjoittelun teemat ovat selvillä.

– Emme olleet tänään pallon kanssa sitä, mitä olisin halunnut. Tätä pyrimme parantamaan jälleen ensi viikon harjoituksissa, päätti Riveiro.

Inter jatkaa Suomen Cupin otteluitaan viikon kuluttua Helsingissä, missä se kohtaa HJK:n.