Otteluraportti: FC Inter – FC Haka 1-0 (0-0)

Alkulohko, Veikkausliiga B

19.2.2021 FC Inter – FC Haka 1-0 (0-0)

Maali:

1-0 Taiki Kagayama 70. min

Inter ja Haka päättivät Suomen Cupin alkulohkonsa perjantai-iltapäivän kohtaamisessa LähiTapiola-areenalla. Tuloksena oli Interille kolmannesta ottelusta kolmas voitto ja kolmas nollapeli loppulukemilla 1-0. Voitolla lohkon ykköspaikan varmistanut Inter etenee maaliskuun lopulla pelattaviin Suomen Cupin puolivälieriin.

Vaikka Inter selvitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä, voitto Hakaa vastaan tuli kaikkea muuta kuin helpolla. Jo ottelun alussa Haka pääsi harhasyötöstä vaaralliseen hyökkäykseen, mutta Inter-puolustus pystyi pelastamaan tilanteen. Vastaavasti Interin puoliajan parhaassa hyökkäyksessä Benjamin Källmanin katsottiin rikkoneen ja tilanne kuivui siten kasaan. Puoliajalta ikävänä merkintänä pöytäkirjaan jäi debyyttiään pelanneen Alejandro Sanzin vaihto pois kentältä jalkaan tulleen osuman seurauksena 29. minuutilla.

Toisella puoliajalla Inter sai paremmin otetta pelistä. Kenties tämän seurauksena Haka-toppari Luiyi de Lucas joutui katselemaan keltaista korttia kahteen kertaan ennen tunnin pelin täyttymistä ja näin vierasjoukkue joutui vajaamiehiseksi.

Vihdoin 70. minuutilla Interin hallinta toi myös tulosta. Maalin eteen tulleessa Matias Ojalan kulmapotkussa Inter voitti kaksinkamppailun toisensa perään. Lopulta Timo Furuholmin ja Benjamin Källmanin puskujen jälkeen Taiki Kagayama onnistui sutaisemaan pallon maaliin Haka-maalivahti Mika Hilanderin edestä.

Maalin jälkeen Haka haki vajaalla pelaamisesta huolimatta tasoitusmaalia tosissaan, mutta varsinaisia torjuntatöitä Henrik Moisanderille Inter-maalilla ei ottelussa tullut oikeastaan lainkaan. Furuholm pääsi vielä lopussa yrittämään pienestä kulmasta johdon lisäämistä, mutta tuloksetta. Näin lukemat 1-0 tulostaululla jäivät lopullisiksi ja Interin lohkovoitto varmistui. Hakalla on vielä mahdollisuus päästä jatkoon lohkokakkosena, mikäli IFK Mariehamn voittaa Hongan sopivilla lukemilla lohkon päätösottelussa sunnuntaina.

Interin päävalmentaja José Riveiro piti voittoa tärkeänä cup-taipaleella. Perjantain ottelun luonne ei espanjalaisvalmentajalle tullut yllätyksenä.

– Peli oli sellainen kuin odotimmekin: erittäin kova ja vaikea. Minusta Haka pystyi ensimmäisellä puoliajalla melko hyvin paineistamaan meitä. Emme olleet tarpeeksi hyviä kentän viimeisellä 30 metrillä ja erityisesti ensimmäisellä puoliajalla emme pystyneet viemään peliä riittävästi vastustajan päähän, Riveiro myönsi.

Tauon jälkeen Riveiron mukaan ottelun kuva kuitenkin muuttui.

– Joskus siihen vaaditaan aikaa. Pian toisella puoliajalla aloimme löytää paljon enemmän tiloja kentällä ja Haka alkoi olla vähän myöhässä jokaisessa syötössä. Vaikka maali oli kummallinen, minusta hallitsimme peliä jo paljon enemmän siinä vaiheessa. Hakalla ei ollut tänään oikeastaan edes juuri maalipaikkoja, Inter-valmentaja arvioi.

Lohkovaiheen kolmas ottelu päätti Interin osalta kauden ensimmäisen vaiheen. Interille seuraava kilpailullinen ottelu koittaa vasta reilun kuukauden kuluttua Suomen Cupin välierissä. Riveiro odottaa jo myös jo kokonaan ulkokentille siirtymistä.

– Toivottavasti tämä oli viimeisiä otteluitamme hallissa ja voimme alkaa pelata oikeaa jalkapalloa tämän sijaan. Olen todella tyytyväinen siihen, millaista työtä teimme yleisesti näiden liki kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Kolme vankkaa voittoa, joten olen enemmän kuin tyytyväinen, Riveiro summaa.