Otteluraportti: FC Inter-FC Honka 3-1(1-0)

2-1 Abel Suarez 82. min

3-1 Timo Furuholm 90. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi (Daniel Kamy 90. min), Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Elias Mastokangas (Mikko Kuningas 46. min), Timo Furuholm, Aleksi Paananen (Niko Markkula 74. min) ja Niilo Mäenpää.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Albion Ademi, Arttu Hoskonen ja Mikke Louhela.

FC Inter otti komean taisteluvoiton sunnuntaina Veritas Stadionilla, kun se kaatoi FC Hongan vakuuttavasti 3-1(1-0). Voitto nosti Interin sarjataulukossa toiselle sijalle.

Inter sai otteluun unelma alun. Peliä ei oltu pelattu kuin viisi minuuttia, kun Elias Mastokangas vei kotijoukkueen johtoon. Maalin pohjustivat mainiolla hyökkäyspelaamisella Timo Furuholm, Niilo Mäenpää ja pallon ennen maalia tolppaan laukonut Filip Valencic.

Interin pelaaminen ei ottanut avausjaksolla sujuakseen. Harhasyötöt ja pallonmenetykset kaksinkamppailussa tekivät pallollisesta pelaamisesta liian montaa kertaa mahdotonta.

Kokonaisuutena Honka oli ottelussa ensimmäisellä jaksolla niskan päällä. Interin puolustus pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja sai pidettyä vieraat maaleitta avausjaksolla.

Jos Interin ensimmäisen jakson pelaamisessa oli vielä toivomisen varaa, niin samaa ei voi sanoa toisesta. Joukkue juoksi toisella jaksolle kuin uudesti syntyneenä. Varsinkin kaksinkamppailupelaamiseen joukkue tuli uudella sykkeellä, antamatta Hongalle mitää ilmaiseksi.

Inter tuplasi johtonsa 59. minuutilla, kun Filip Valencic laukoi pallon 20 metristä vasemmalla jalalla takakulmaan Mikko Kuninkaan syötöstä. Tilanne sai alkunsa Miro Tenhon pallonriistosta.

Ottelun lopusta tuli tiukka, sillä pelaamistaan suoraviivaisemmaksi muuttanut Honka onnistui Abel Suarezin toimesta. Isokokoisen pelaajan pusku ei jättänyt Henrik Moisanderille mahdollisuuksia torjuntaan 82. minuutilla.

Inter kaatoi lopulta Hongan kapteeninsa Timo Furuholmin viimeisteltyä 3-1-maalin aivan varsinaisen peliajan lopussa. Maalin pohjusti ottelun ykköstähti Valencic.

– Tavoitteena oli päästä ottelussa johtoasemaan, jotta pystyisimme kontrolloimaan peliä. Nopea maali helpotti asemaamme tänään, totesi joukkueen päävalmentaja Jose Riveiro pelin jälkeen.

Inter oli avausjaksolla välillä ahtaalla. Toisella jaksolla pelaamiseen löytyi selkeys ja matalalla puolustaminen toimi ensimmäistä puoliaikaa paremmin.

– Toisen jakson pelaaminen oli parempaa meiltä. Matala blokki toimi paremmin ja olimme muutenkin paremmin organisoituneita. Toinen maali takasi sen, ettei meidän tarvinnut ottaa turhia riskejä pelaamisessamme, sanoi Riveiro.

Ottelun lopussa kentälle saatiin jännitystä Hongan kavennuksen myötä. Vieraiden suoraviivaisempi pelitapa sai painetta Interin päätyyn.

– Lopussa he saivat painetta meidän päätyyn nostamalla isoja pelaajia ylös. Onnistuimme puolustamaan myös tässä tapauksessa hyvin. Kolmas maali lopulta helpotti lopun urakkaamme, summasi Riveiro.

Kokonaisuutena Interin pelaajisto sai päävalmentajan kehut koko viikon tekemisestä.

– Hattu pois päästä. Pelaajat taistelivat upeasti jälleen tänään. Olimme henkisesti valmiina ja se näkyi kentällä. Upea suoritus koko joukkueelta. Ei vain tänään, vaan koko viikon aikana, päätti Inter-luotsi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi.