1-0 Niko Markkula 52. min
2-0 Filip Valencic 56. min

Inter: Henrik Moisander, Luciano Balbi (Mikko Kuningas 85. min), Juuso Hämäläinen, Miro Tenho, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Timo Furuholm, Niko Markkula, Aleksi Paananen, Niilo Mäenpää (Albion Ademi 75. min) ja Arttu Hoskonen (Daan Klinkenberg 69. Min).

Vaihdossa: Aati Marttinen, Daniel Kamy, Elias Mastokangas ja Hanson Boakai.

FC Inter oli lähellä superyllätystä torstaina Veritas Stadionilla pelatussa Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toisessa osaottelussa tanskalaista Brøndby IF:aa vastaan. Kolmen maalin takaa-ajoasemasta otteluun lähtenyt Inter voitti ottelun lopulta toisen jakson maaleilla 2-0 (0-0). Jatkopaikka jäi siten lopulta harmittavasti maalin päähän.

Inter aloitti ottelun vahvasti. Joukkue pakotti vierasjoukkue Bröndbyn syvälle omalle kenttäpuoliskolle. Lähimmäs maalintekoa pääsi kapteeni Timo Furuholm, joka ei lopulta ihan yltänyt palloon maalin edessä pelin 11. minuutilla.

Pelin hallinta ja hyvät hyökkäykset eivät tuoneet lopulta kunnon maalitilanteita Interille, minkä seurauksena maalivahti Marvin Schwäbe sai olla maalillaan melko rauhassa.

Vierasjoukkue Brøndbyn vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, mistä Simon Hedlund pääsi puskemaan reilun puolen tunnin kohdalla. Henrik Moisander oli maalilla kuitenkin hyvin hereillä ja selvitti varmasti tilanteen.

Avausjakson loppua kohti mentäessä pelitapahtumat kentällä tasoittuivat. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta maaleja ensimmäisellä jaksolla ei lopulta nähty.

Kolmen maalin takaa-ajoasemasta peliin lähtenyt Inter pääsi mukaan taisteluun jatkopaikasta toisella jaksolla tekemällä kaksi maalia neljään minuuttiin.

Ottelun avausmaalin laukoi upeasti yläkulmaan Niko Markkula 52. minuutilla. Maalin pohjusti hyvällä pitkällä syötöllä Juuso Hämäläinen.

Neljä minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen Brøndby-vahti Schwäben selän takana. Tällä kertaa pallon laukoi verkkoon Niilo Mäenpään ja Luciano Balbin pohjustuksen jälkeen Filip Valencic.

Brøndby ei Interin kahdesta maalista panikoitunut, vaan toi kentälle ensimmäisessä osaottelussa loistaneet Josip Radosevicin ja Kamil Wilczekin. Kaksikon läsnäolo kentällä rauhoitti vieraiden peliä, eikä Inter päässyt enää uhkaamaan heidän maalia toisen jakson alun tavoin.

Lähimpänä maalia ottelun lopussa oli sivuvapaapotkun jälkitilanteesta vieraiden Anthony Jung. Hänen ohjaus nousi kuitenkin läheltä reilusti yli maalin kymmenen minuuttia ennen loppua.

– Erittäin viihdyttävä ottelu. Oli mahtava nähdä joukkue kentällä. Pelaajat uskoivat jatkopaikkaan, vaikka lähtökohdat eivät olleet helpot. Pääsimme tosi lähelle, mutta valitettavasti viimeinen rutistus jäi puuttumaan, kommentoi päävalmentaja Jose Riveiro ottelun jälkeen.

Riveiro korosti, että vaikka jatkopaikka jäi saavuttamatta, joukkueen edesottamukset kentällä olivat hyvää mainosta suomalaiselle jalkapallolle.

– Erittäin hyvä peli suomifutikselle. Se oli meidän vastuu ja pelaajat kantoivat sen hyvin tänään. Jokainen pelaaja pelasi tosi korkealla tasolla. Sääli, ettei se lopulta riittänyt tuomaan ihmettä meille, harmitteli Inter-luotsi.

Inter oli ottelussa jo ensimmäisellä jaksolla niskan päällä, mutta maalinteossa se onnistui vasta tauon jälkeen.

– Saimme pidettyä hyvin palloa jo avauspuoliajalla. Toisella jaksolla tavoitteena oli päästä enemmän heidän selustaan, missä myös onnistuimme. Hyvä esimerkki siitä oli toinen maali, näki Riveiro.

Voitosta huolimatta Interin ottelut Eurooppa-liigassa tulivat päätökseen. Riveiron mukaan joukkueen tavoite on nyt sunnuntaina Honkaa vastaan pelattavassa Veikkausliigaottelussa.

– Seuraava tavoite on voittaa sunnuntaina. Tavoite on pitää tämän pelin taso ja ottaa Honkaa kiinni taulukossa, päätti päävalmentaja Riveiro.