Otteluraportti: FC Inter – Atlantis FC 3-1 (2-0)

2-0 Taiki Kagayama 44. min

2-1 Tommaso Conti 57. min

3-1 Agustin Pastoriza 81. min

FC Inter: Henrik Moisander (46. min Aati Marttinen), Juuso Hämäläinen (46. min Jan Heinonen), Anthony Annan, Lassi Järvenpää (77. min Yeesser Barbata), Timo Furuholm (62. min Jasper Yrjas), Taiki Kagayama (77. min Mohammed Bakkar), Markus Arsalo, Aleksi Paananen (62. min Roope Kantola), Matias Ojala (Agustin Pastoriza 62. min), Arttu Hoskonen ja Ryan Mahuta (77. min Aron Valavaara).

FC Inter pelasi lauantaina kauden 2021 ensimmäisen harjoitusottelunsa, jossa vastaan asettui takavuosilta tuttu harjoitusotteluvastustaja Atlantis. LähiTapiola-areenalla Interin voittolukemiin 3-1 päättyneessä ottelussa kentälle pääsi peräti kahdeksan Interin juniori-ikäistä pelaajaa.

Inter otti heti ottelun alusta alkaen selkeän kontrollin kenttätapahtumista ja vyörytti tilanteita Atlantis-maalille ensimmäisten kymmenen minuutin aikana. Lähimpänä avausmaalia oli Matias Ojala, jonka veto lähietäisyydeltä osui ylärimaan jo minuutin pelin jälkeen. Alkuvyörytys ei kuitenkaan avannut maalihanoja, eikä Inter saanut hallinnasta huolimatta maalipaikkoja enää samaan tahtiin ottelun edetessä. Seuraava hyvä tilanne tuli 34. minuutilla Ojalalle, jonka vedon Atlantis-maalivahti kuitenkin vielä torjui.

Ottelun 36. minuutilla Interin hallinta näkyi vihdoin myös tulostaululla. Arttu Hoskonen pääsi puskemaan Matias Ojalan sisäänpäin kiertävän kulmapotkun maaliin ja Interille 1-0-johdon. Vielä ennen taukoa Inter osui myös toistamiseen. Vahvasti vasemmalta laidalta nousuja tehnyt edustusjoukkuedebytantti Ryan Mahuta keskitti päätyrajalta. Anthony Annanin viimeistely-yritys ei vielä uponnut, mutta Taiki Kagayama tuikkasi torjutun pallon verkkoon ja taukolukemiksi 2-0.

Inter teki tauolla ensimmäiset kaikkiaan kahdeksasta vaihdostaan, kun Jan Heinonen ja Aati Marttinen tulivat kentälle. Interillä oli paikka lisätä johtoaan, kun kymmenen minuuttia toista puoliaikaa oli takana. Timo Furuholmin laukaus painui kuitenkin niukasti takakulman ohi.

Heti seuraavalla minuutilla Atlantis pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa kunnon tekopaikkaan ja onnistui saman tien kavennusmaalissa. Maalia edelsi liian lyhyeksi jäänyt palautussyöttö Marttiselle, johon väliin pääsi Tommaso Conti. Atlantis-peluri laukoi epäröimättä pallon tolpan kautta maaliin ja numeroiksi 2-1.

Pian maalin jälkeen Inter vaihtoi kentälle tuoreita jalkoja Agustin Pastorizan, Jasper Yrjaksen ja Roope Kantolan muodossa. Vaihtopelaajista Yrjas pääsikin heti seuraavilla minuuteilla kahdesti maalipaikkaan, mutta jäi maaleitta. Vartti ennen ottelun päättymistä ensikosketuksensa edustusjoukkuejalkapalloon saivat myös vaihdosta tulleet nuoret Mohammed Bakkar, Yeesser Barbata ja Aron Valavaara.

Molempien joukkueiden runsaiden vaihtojen sävyttämä toisen puoliajan lopulla taitojaan esitteli vastikään joukkueeseen liittynyt Agustin Pastoriza. Lempinimellä Pibe tunnettava argentiinalainen kaadettiin kentän oikealla laidalla vapaapotkun arvoisesti viimeisen kymmenminuuttisen käynnistyessä. Pastoriza käytti heti tilaisuuden hyväkseen ampuen vaparin suoraan etukulmasta sisään ja lukemiksi 3-1.

Vielä muutama minuutti ennen päätösvihellystä Atlantis pääsi hätyyttelemään Marttisen vartioimaa Inter-maalia kertaalleen, mutta loppulukemiksi ensimmäisestä harjoitusottelusta kirjattiin 3-1.

Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan ottelun tavoitteet täyttyivät pääosin.

– Meillä oli ottelussa hyvä alku ja joitakin hyviä hetkiä pelin aikana. Kone on nyt käynnistetty ja se on tärkeää. Meidän täytyy alkaa rakentaminen jostain ja on aina positiivista aloittaa se voitolla. Nyt meillä on enemmän tietoa itsestämme ja seuraavaksi meidän on vain tehtävä töitä kehittyäksemme.

– Olen myös tyytyväinen junioriemme toimintaan kentällä ja siihen intensiteettiin, jolla he pelasivat, Riveiro mainitsee.

Seuraavassa harjoitusottelussa Inter kohtaa PK-35:n ensi viikon torstaina.