Otteluraportti: Budapest Honved – FC Inter 2-1 ja. 1-1 (0-0)

Budapest Honved – FC Inter 2-1 ja. 1-1(0-0)

1-1 Liliu 90+ 1. min

2-1 Oma maali 105. min

Inter: Henrik Moisander, Jesper Engström (Kevin Kouassivi-Benissan 105. min), Juuso Hämäläinen, Rick Ketting, Anthony Annan, Alvaro Muniz (Taiki Kagayama 105. min), Benjamin Källman (Liliu 89. min), Timo Furuholm, Aleksi Paananen (Matias Ojala 65. min), Arttu Hoskonen ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Noah Nurmi ja Martti Haukioja.

FC Interin ennakkoluuloton esitys ei riittänyt lopulta jatkopaikkaan myöhään keskiviikkoiltana Budapestissa pelatussa Eurooppaliigan 1. karsintakierroksen ottelussa. Jatkoajalle venyneen ottelun vei lopulta nimiinsä kotijoukkue Budapest Honved 2-1 tuloksella.

Ottelun alku oli tasaista ja tunnustelevaa pelaamista. Ensimmäisen 20 minuutin aikana ei nähty tilanteita kummassakaan päässä.

Avausjakson jälkimmäinen puolisko oli lopulta Interin heiniä. Joukkue sai pidettyä palloa pidempiä jaksoja, minkä lisäksi nopeat vastahyökkäykset alkoivat toimimaan.

Parhaat maalitilanteet ensimmäisellä puoliajalla tulivat Timo Furuholmille ja Connor Ruanelle. Furuholmin laukauksen torjui helposti 26. minuutilla maalivahti Tomas Tujvel. Laituri Ruane laukoi oman tilanteensa ohi takatolpan 35. minuutilla.

Inter jatkoi vahvaa pelaamistaan myös toisella jaksolla. Joukkueen harmiksi Furuholm ja Engström eivät onnistuneet hyvistä paikoistaan.

Ottelun loppu oli värikäs. Kotijoukkueen vaihdosta kentälle tullut lähes kaksimetrinen Boubacar Traore vei kotijoukkueen tarkalla puskulla johtoon 90. minuutilla. Inter ei kuitenkaan painanut päätä mustaan multaan, vaan tuli tasoihin ensimmäisellä lisäaikaminuutilla. Maalin teki minuuttia aiemmin kentälle tullut Liliu.

Ottelun jatkoaikaa hallitsi alusta asti lievästi kotijoukkue. Andras Ugrai laukoi vapaapotkusta vaarallisesti 96. minuutilla. Henrik Moisander venyi kuitenkin hienosti.

Interin jatko-ottelun ensimmäinen paikka maalintekoon tuli kulmapotkusta 102. minuutilla. Joukkueen harmiksi Arttu Hoskosen puskun peitti kotijoukkueen puolustus.

Kotijoukkueen voittomaaliksi jäänyt maali syntyi 105. minuutilla. Pallon sijoitti lopulta taistelutilanteessa omaan maaliin toppari Juuso Hämäläinen. Tilanteessa häntä ahdisteli vahvasti Honvedin ensimmäisen maalin tehnyt Traore.

Inter pyrki hakemaan vimmatusti tasoitusta jatko-ottelun toisella jaksolla. Parhaaseen paikkaan pääsi Kevin Kouassivi-Benissan. Kotijoukkueen maalivahti Tujvel peitti tilanteen vastaantulollaan.

Kovasta yrityksestä huolimatta tasoitusmaali jäi syntymättä ja sitä myötä myös jatkopaikka haaveeksi, vaikka siihen oli rehellisyyden nimissä torstai-iltana hyvät mahdollisuudet.

– Olen pettynyt tulokseen ja samalla olen ylpeä joukkueesta. He pelasivat hyvin tänään ja heidän pitää olla ylpeitä siitä, totesi päävalmentaja Jose Riveiro omiaan ottelun jälkeen.

Ottelu meni espanjalaisen mielestä ennakko-odotusten mukaan.

– Ottelu meni pitkälti ennakkokaavailujen mukaan. Pystyimme pitämään heidän joukkueensa pitkänä ja kaukana meidän maalista. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla olimme pitkiä aikoja ottelusta parempia kuin meidän vastustaja 70 metrin matkalla. Hyökkäyskolmanneksella emme onnistuneet, myönsi Riveiro.

Euro-otteluiden raadollisuus iski lopulta Interille kovalla kädellä.

– Nämä ovat otteluita, joissa maalitilanteet pitää käyttää hyväksi. Tänään vastustaja oli meitä tehokkaampi maalin edessä ja se lopulta ratkaisi ottelun heille, kiteytti Riveiro.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuu maanantaina vieraskentällä FC Lahtea vastaan.