Alkulohko, Veikkausliiga B
FC Honka – FC Inter 0-2 (0-1)

0-1 Martti Haukioja 20. min
0-2 Timo Furuholm 63. min

Suomen Cup 2021 potkaistiin Veikkausliigan joukkueiden osalta käyntiin lauantaina. Inter kohtasi B-lohkon ottelussa Hongan, joka isännöi peliä poikkeuksellisesti Eerikkilän Urheiluopistolla Tammelassa. Loppulukemat 0-2 toivat Interille huipputärkeän voiton heti avausottelussa vain neljän joukkueen alkulohkossa.

Vuoden ensimmäisen virallisen ottelun alku oli tasaista ja tunnustelevaa. Vajaan 20. minuutin pelin jälkeen Interin hyökkäyksessä pallo tuli vetopaikkaan Aleksi Paanaselle. Hongan Tapio Heikkilä onnistui blokkaamaan laukauksen, mutta sääntöjen vastaisesti kädellään. Käsivirheestä seurannutta rangaistuspotkua asettui laukomaan Martti Haukioja. Harvoin maalintekijätilastossa nähtävä Haukioja laukoi pallon Honka-maalivahti Tim Murrayn käsien kautta maaliin ja taukolukemiksi 0-1.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Timo Furuholm laukoi liki puolesta kentästä jo puoliajan ensimmäisellä minuutilla ja Murray venytti vain vaivoin laukauksen maalin yli. Honka oli lähellä tasoitusta muutamaa minuuttia myöhemmin, kun pallo pelattiin Otso Koskiselle. Tämän laukaus kuitenkin kimposi takatolpasta takaisin kentälle.

Inter sai oman paikkansa kymmenen minuuttia myöhemmin. Vastahyökkäyksessä Agustin Pastoriza ja Furuholm pelasivat Benjamin Källmanin puolittaiseen läpiajoon. Källmanin onnistui ujuttaa pallo Murrayn ohi ja Furuholm kävi tökkäämässä pallon verkon perukoille lähietäisyydeltä ja lukemiksi 0-2.

Ottelun 68. minuutilla Hongan takaa-ajo vaikeutui entisestään, kun Tapio Heikkilä joutui kaatamaan Benjamin Källmanin toisen keltaisen kortin arvoisesti lähellä rangaistusalueen rajaa. Lopun ottelua yhden miehen vajaalla pelannut Honka ei enää pystynyt luomaan todellista uhkaa maalille. Inter pääsi muutamaan otteeseen hyvään vastaiskuun, mutta tuloksetta. Näin pisteet matkasivat numeroin 0-2 Turkuun ottelun päätteeksi.

Interin päävalmentaja José Riveiro oli tyytyväinen näkemäänsä ottelun ajankohta huomioiden.

– Minusta ottelun taso ja rytmi oli melko korkea kauden tässä vaiheessa. Joukkueet pelasivat melkeinpä mies miestä vastaan joka puolella kenttää, joten jokaisesta pienestäkin virheestä rankaistiin. Honka oli yllättävän aggressiivinen prässissään ja he onnistuivat alussa hankaloittamaan pelinrakentamistamme, Riveiro myönsi.

Interin osalta cupin lohkovaihe on jo ohitse kahden viikon kuluttua. Vain neljän joukkueen lohkoina pelattavassa sarjassa pistemenetyksiin on vain vähän varaa. Myös Riveiro huomioi voiton tärkeyden.

– Aivan massiiviset kolme pistettä meille. Nyt meidän on parannettava, mutta siihen on paljon parempi ryhtyä nyt kun voitimme yhden parhaista joukkueista.

– Voiton kannalta ratkaisevaa oli, että pystyimme vastustamaan niinä hetkinä, joina Honka hallitsi ja oli meitä parempi. Olimme myös tehokkaampia ensimmäisellä jaksolla ja pystyimme siksi pääsemään johtoasemaan, Riveiro lisää.

Akatemiasta nostetuista pelaajista kentälle pääsivät Ryan Mahuta, jolle kyseessä oli ensimmäinen virallinen peli edustusjoukkueessa, sekä jo viime kaudella cupissa debytoinut Jasper Yrjas. Jesper Engström ja Noah Nurmi puolestaan nähtiin Inter-paidassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.