14.5.2021

Otteluraportti: FC Honka – FC Inter 1-2 (0-0)

Timo Furuholm avasi kauden maalitilinsä Espoossa. (Kuva: Tara Jaakkola)


Veikkausliiga 14.5.2021

FC Honka – FC Inter

Maalit:
1-0 Timo Furuholm 47. min
2-0 Martti Haukioja (rp) 63. min
2-1 Lucas Kaufmann 83. min

 

FC Inter voitti Espoossa liigapelin ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen, kun se kaatoi FC Hongan perjantai-illan kierroksella maalein 2-1. Edellisen kerran kaikki kolme sarjapistettä olvat matkanneet Turkuun 3. päivä heinäkuuta 2011.

Tälläkään kertaa voitto ei tullut helpolla, vaikka peli pitkälti Interin hallussa olikin. Ensimmäinen jakso oli ottelussa huomattavasti se tasaisempi. Hyvät maalintekoyritykset menivät melko lailla tasan 1-1. Interistä vetonsa tulisuutta pääsi kokeilemaan Aleksi Paananen, mutta Tim Murray venytti pallon tielle alakulmaan.

– Emme löytäneet vain tapaa murtaa heidän alinta linjaa, mutta peli oli kontrollissamme. Puoliaikatulos 0-0 kertoi oleellisen kenttätapahtumista. Hongalla oli yksi Pyyhtiän (Niklas) loistava kuti, mikä osui ylärimaan, mutta ei mitään muuta sen lisäksi, päävalmentaja José Riveiro summasi pelin jälkeen.

Toisella puoliajalla jokin Interin pelissä napsahti kohdilleen. Peli ei ehtinyt vanheta edes kahta minuuttia, kun Timo Furuholm pääsi tuulettamaan maalia. Noah Nurmi pelasi palloa keskustaan, mikä päätyi lopulta Honka-puolustajan jalkoihin. Tämä otti pallon haltuun ja siinä Furuholm näki tilaisuutensa tulleen. Pallo yhdellä kosketuksella alakulmaan ja ”Furkan” kauden ensimmäinen liigamaali näki päivänvalon.

– Sanotaan näin, että muutaman sekunnin aikasemmin tajusin, mitä siinä tulee tapahtumaan. Yllättävän hyvä veto lähti. Ei se aina lähde noin hyvin, kapteeni kertasi osumaansa.

Nurmi on löytänyt Furuholmin hyvin aiemminkin tällä kaudella.

– Kyllä se poika osaa pelata jalkapalloa, Furuholm kehui.

Interin hyökkäyspeli toimi huomattavasti mallikkaammin toisella jaksolla. Ensimmäisellä puolikkaalla Furuholm joutui ärähtämään joukkuekavereilleen, kun laatupallot keskustaan olivat vähissä.

– Vaikeat olosuhteet meidän vaativaan pelitapaamme. Emme kovin helposti etsi oikotietä pelaamiseemme, niin vähän yritin sillä avautumisellani viestittää, että voimme pelata hieman suoraviivaisemmin palloa maalin eteen. Pidimme palloa hyvin, mutta ajauduimme laitoihin ja sieltä on pitkä matka maalille. Yleensä ensimmäiset 45 minuuttia menee siihen sopeutumiseen ja niin nytkin. Saimme puoliajalla puhuttua asioita ja tulimme paljon paremmin peliin toiselle jaksolle, Furuholm pohti.

Tunnin pelin jälkeen Furuholm ja Benjamin Källman pelasivat hyvin yhteen. Källman toi palloa ylös vahvalla juoksulla ja käytti palloa Furuholmilla, joka oli noin 25 metrissä selin maalia kohden. Pallon saadessaan Furuholm pelasi pikku noston ensimmäisellä kosketuksella pystyyn ja Källman oli irti. Honka-puolustaja joutui kaatamaan hänet keltaisen kortin arvoisesti ja pallo vietiin pilkulle. Tämän tälläsi maalivahdin kautta sisään Martti Haukioja.

– Siinä käytimme Benin kanssa niitä meidän vahvuuksia. Vaikka olen urallani meritoitunut maalintekijäksi, olen aina tykännyt antaa noita syöttöjä. Benin vahvuus on siinä, että hän kulkee hemmetin lujaa eteenpäin. Hyvä suoritus häneltä ja tietysti parasta se, että Martti pisti vielä pilkun sisään, Furkka kertasi.

72. minuutilla Inter pääsi ylivoimalle, kun kotijoukkueen Edmund Arko-Mensah ajettiin aikaiseen suihkuun kahden keltaisen kortin myötä. Peli näytti olevan jo ohi, mutta Honka sai rangaistuspotkun, jolla se pääsi maalin päähän. Henrik Moisander sai hyvin näppinsä väliin Lucas Kaufmannin laukaukseen, mutta pallo lirui alakulmaan. Enempää maaleja ottelussa ei nähty.

Riveiron mukaan voitto oli kokonaisuudessaan solidi.

– Saamme olla iloisia tästä, sillä emme olleet voittaneet täällä lähes kymmeneen vuoteen. Se kertoo kaiken siitä, kuinka vaikea paikka tämä on vierailijoille.

– Toisella puoliskolla kaikki toimi paremmin ja hyvä alku oli avainasia. Peli oli täysin kontrollissamme siinäkin kohtaa, kun Honka pelasi vielä täysilukuisena. 0-3-tilanne oli jo lähellä ennen kuin he saivat rangaistuspotkun. En tiedä oliko siinä aineksia rankkariin oikeasti vai ei, mutta sillä ei ole väliä. Lopussa Honka sai painetta parilla pitkällä pallolla erikoistilanteista, mutta puolustuksemme kesti ilman isompia ongelmia, Riveiro summasi tyytyväisenä.

Myös kapteeni Furuholm oli luonnollisesti iloisella päällä taiston tauottua.

– Tämä on tärkeä, että joukkue pystyy monella eri tavalla voittamaan pelejä. Esimerkiksi KuPS:aa vastaan se oli pelkkää taistelua, mutta voitimme silti. Se on vahvan joukkueen merkki.

Hän korostaa, että Inter on pystynyt keräämään yhdeksän pistettä neljästä ottelusta melko vaikeissa olosuhteissa.

– Emme ole päässeet pelaamaan vielä kertaakaan hyökkäyspeliämme meidän vahvuuksilla kenttien takia. Siinä mielessä tilanne on tosi hyvä, että meillä on neljästä pelistä yhdeksän pistettä ja voimme mennä pelillisesti vain eteenpäin, Furuholm arvioi ja sanoi samaan hengenvetoon, että pelaa silti mielummin nurmikentillä tekonurmen sijaan.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

 

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
3 Hämäläinen Juuso
4 Ketting Rick (29. min 5 Nurmi Noah)
6 Annan Anthony
10 Källman Benjamin
15 Furuholm Timo (80. min Ojala Matias)
16 Kagayama Taiki
19 Paananen Aleksi (74. min Sanz Alejandro)
20 Hyvärinen Juho (74. min Järvenpää Lassi)
22 Hoskonen Arttu
25 Haukioja Martti (80. min 2 Engström Jesper)

Vaihtopelaajat

13 Marttinen Aati
26 Yrjas Jasper