Otteluraportti: FC Haka – FC Inter 0-2 (0-1)

0-1 Liliu 2. min

0-2 Aleksi Paananen 57. min

Inter: Henrik Moisander, Rick Ketting, Noah Nurmi, Anthony Annan, Liliu (Timo Furuholm 80. min), Kevin Kouassivi-Benissan, Elias Mastokangas (Matias Ojala 65. min), Taiki Kagayama, Aleksi Paananen (Alvaro Muniz 76. min), Martti Haukioja (Juuso Hämäläinen 76. min), Connor Ruane (Matias Ojala 65. min)

Vaihdossa: Aati Marttinen ja Jan Heinonen

FC Inter voitti sunnuntai-iltana vieraskentällä Ykkösestä viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan nousseen FC Hakan 0-2 (0-1). Inter-pelaajista ottelussa heiluttivat maaliverkkoa Liliu ja Aleksi Paananen.

Ottelu oli Interin heiniä alusta lähtien. Joukkue otti johtoaseman pelissä jo toisella minuutilla, kun Liliu laukoi pallon Haka-pelaajan huonon purkuyrityksen jälkeen maalin oikeaan alakulmaan.

Inter jatkoi maalin jälkeen painostusta, mutta Haka-vahti Michael Hartmann sai torjuttua upeasti Kevin Kouassivi-Benissanin ja Taiki Kagayaman laukaukset. Elias Mastokangas laukoi omasta paikastaan vähän takatolpan ohi.

Hakan avausjakson ainoan kunnon tilanne tuli 25. minuutilla Henri Malundamalle. Hänen laukauksensa pienestä kulmasta torjui jalallaan hyvin Henrik Moisander.

Ottelu ratkesi lopulta toisella jaksolla, kun Aleksi Paananen laukoi pallon 16-alueen sisältä alakulmaan. Ottelua oli pelattu tuolloin 56 minuuttia.

Inter olisi voinut huolellisemmalla viimeistelyllä tehdä ottelussa useammankin lisämaalin. Haka-vahti Hartmann oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui monta Interin yritystä, pitäen samalla ottelun tuloksen loppuun asti 0-2 -lukemissa.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro iloitsi joukkueen esityksestä aurinkoisella Tehtaan kentällä.

– Aloitimme vahvasti ja dominoimme ensimmäiset 20 minuuttia täysin. Loimme maalitilanteita, mistä olisimme voineet tehdä useammankin maalin. Avausjakson loppua kohti pelin tempo laski, mutta pystyimme kuitenkin kontrolloimaan pelin tapahtumia täysin. Toinen jakso sujui meiltä edelleen hyvin, mutta emme olleet tehokkaita hyökkäyskolmanneksella, summasi Riveiro ottelun kulkua.

Kauden ensimmäinen vierasvoitto ja kauden aloitus yleensä miellytti Inter-luotsia.

– Olen iloinen ensimmäisestä vierasvoitosta ja kolmesta pisteestä sekä myös koko kauden alusta. Koko ryhmä ansaistee siitä kiitoksen, kehui Riveiro.

Päävalmentaja iloitsi myös loukkaantumisen takia pitkään sivussaan olleen Matias Ojalan paluusta joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

– Hienoa, että saimme Matiaksen takaisin. Hän on tehnyt ahkerasti töitä kuntoutumisen eteen ja oli upeaa nähdä hänet kentällä jälleen, päätti Riveiro.

Inter pelaa seuraavan kerran Veikkausliigassa tulevana lauantaina (1.8.) Veritas Stadionilla IFK Mariehamnin vastaan. Ottelua alkaa kello 17.00.