Otteluraportti: FC Honka – FC Inter 1-1 (0-0)

1-0 Jean Marie Dongou 55. min (rp)

1-1 Taiki Kagayama 63. min

Inter: Henrik Moisander, Jesper Engström, Rick Ketting, Noah Nurmi (Juuso Hämäläinen 89. min), Anthony Annan (Aleksi Paananen 65. min), Alvaro Muniz, Elias Mastokangas, Timo Furuholm, Taiki Kagayama (Liliu 65. min), Martti Haukioja ja Connor Ruane.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Kevin Kouassivi-Benissan, Jan Heinonen ja Roope Kantola.

Inter nousi tappioasemasta tasapeliin keskiviikkona FC Hongan vieraana. Tapiolan Urheilupuistossa pelattu ottelu päättyi lopulta 1-1 (0-0) tasapeliin. Toisen jaksolla maalin makuun pääsivät Jean Marie Dongou ja Interin tasoituksen tehnyt Taiki Kagayama.

Tuulisessa säässä pelattu ottelu oli tasainen. Avausjaksolla Inter oli hallitsevampi osapuoli. Paras maalitilanne syntyi 28. minuutilla, kun Martti Haukioja kuljetti vauhdilla Hongan päätyrajalle, mistä hän pelasi pallon maalin eteen. Interin harmiksi Timo Furuholm ei saanut ohjattua palloa maaliin.

Furuholmin paikka oli avauspuolikkaan oikeastaan ainoa kunnon maalitilanne, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun ensimmäisen maalin teki Honka. Maali syntyi Jean Marie Dongoun laukomasta rangaistuspotkusta 55. minuutilla. Rankkariin johtanut tilanne sai alkunsa Interin pallonmenetyksestä keskialueella, minkä jälkeen Martti Haukioja liukui 16-alueen rajalla Demba Savagen jalkoihin. Pienen epäröinnin jälkeen erotuomari Petri Viljanen tuomitsi tilanteesta rankkarin.

Inter ei masentunut Hongan johtomaalista vaan painoi pelin väkisin espoolaisten maalille. Taiki Kagayama laukoi vaarallisesti 58. minuutilla, mutta Tim Murray torjui laukauksen kulmaksi.

Interin tasoitus syntyi 63. minuutilla juuri Kagayaman toimesta. Komeaan puskumaaliin teki esityön millintarkalla keskityksellä kapteeni Furuholm.

Ottelun lopussa Inter sai vielä luotua painetta Hongan maalille, mutta johtomaali jäi syntymättä. Näin pisteet jaettiin 1-1 tuloksella.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro ei ollut täysin tyytyväinen pisteeseen.

– Tulimme tänne hakemaan voittoa. Molemmilla joukkueilla oli kyllä paikkansa, joten tulos on oikeudenmukainen. Tästä huolimatta tulos jäi harmittamaan, totesi Riveiro pelin jälkeen.

Joukkueen puolustuspelaaminen sai päävalmentajalta kehuja yhtä tilannetta lukuun ottamatta.

– Puolustimme todella hyvin. Rankkariin johtanut tilanne oli ainoa kerta, milloin keskittyminen herpaantui. Maalipaikkoja ei meillä ollut paljon, mutta paremmalla onnella niistä olisi voitu maali tehdä, kiteytti Riveiro.

Inter jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa sunnuntaina FC Hakan vieraana Valkeakoskella.