1-1 Taiki Kagayama 16. min

2-1 Darren Smith 26. min

2-2 Timo Furuholm 90+3. min

Inter: Henrik Moisander (Aati Marttinen 46. min), Juuso Hämäläinen (Jan Heinonen 69. min), Rick Ketting, Anthony Annan (Alvaro Muniz 46. min), Liliu, Kevin Kouassivi-Benissan (Rodney Klooster 46. min), Elias Mastokangas (Roope Kantola 66. min), Taiki Kagayama (Timo Furuholm 46. min), Matias Ojala (Taiki Kagayama 60. min), Martti Haukioja (Noah Nurmi 46. min) ja Connor Ruane (Jesper Engström 46. min).

FC Inter pelasi ensimmäisen ottelunsa koronavirus-pandemian aiheuttaman tauon jälkeen perjantaina EIF:n vieraana Tammisaaressa. Ottelu päättyi 2-2 (2-1) tasapeliin. Interin maaleista ottelussa vastasivat Taiki Kagayama sekä yliajalla tasoituksen tehnyt Timo Furuholm.

Inter oli ottelussa alusta lähtien hallitsevampi osapuoli pitämällä palloa. Kotijoukkueen hyvin organisoidun puolustuslinjan murtaminen oli kuitenkin vaikeaa.

Kotijoukkue meni ottelussa johtoon kesken Interin hallinnan. Darren Smith pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi 12. minuutilla läpiajoon, jonka hän päätti kovaan laukaukseen maalin kattoon.

Inter tuli ottelussa tasoihin vartin kohdalla. Elias Mastokangas kuljetti vahvasti keskeltä kenttää ja syötti pallon Taiki Kagayamalle, joka lopulta sai harhautusten jälkeen lauottua sen maalin takakulmaan.

Kotijoukkue meni ottelussa jälleen johtoon 26. minuutilla, kun avausmaalin tehnyt Smith pääsi karkuun Inter-puolustuksen keskeltä. Tarkka sijoitus alakulmaan ei jättänyt Interin maalilla avausjakson pelanneelle Henrik Moisanderille mahdollisuuksia torjuntaan.

Kotijoukkueen maalipyssyn ilta synkkeni, kun hän hölmöili itsensä pois kentältä punaisen kortin seurauksena 38. minuutilla.

Toiselle jaksolle kuusi vaihtoa tehnyt Inter sai pelata koko jakson miesylivoimalla. Pallo pysyi pitkiä jaksoja hyökkäyskolmanneksella, mutta maalipaikat olivat vähissä.

Matias Ojala sai survottua pallon maalin tunnin kohdalla, mutta tilanne oli Interin harmiksi paitsio. Tilanteessa Ojala jäi huonossa asennossa EIF-vahti Yann Fillon alle, minkä seurauksena hänet kannettiin paareilla kentältä.

Interin painostus tuotti lopulta tulosta lisäajalla, kun Timo Furuholm puski vähintäänkin ansaitusti pallon kulmapotkun jälkitilanteesta takatolpalta uhrautuvasti maaliin. Osuman myötä ottelu päättyi 2-2 tasapeliin.

Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan ottelu vastasi odotuksia.

– Pelin tempo oli melko löysä, vaikka se piti sisällään hetkiä, milloin saimme nostettua vauhtia kentällä. Meillä on takana raskas viikko kuormituksen kannalta katsottuna ja se näkyi ottelussa. Emme olleet terävimmillään, totesi Riveiro ottelun jälkeen.

Oman leimansa peliin antoi EIF:n Smithin punainen kortti, minkä jälkeen Inter sai pelata ylivoimalla noin 50 minuutin ajan.

– Ottelussa oli paljon keskeytyksiä, mikä laski intensiteettiä. Meidän ylivoiman aikana he joutuivat puolustamaan välillä todella syvällä, ja silloin on vaikeaa nostaa tempoa, sanoi Riveiro.

Pitkän tauon jälkeen pelattu ottelu ajoi Inter-luotsin mukaan tarkoituksen.

– Tämä oli meille jälleen yksi päivä enemmän valmistautumista ja yksi päivä vähemmän saavuttaa optimaalinen tasomme. Saavutamme varmasti jälleen sen, kun olemme päässeet pelaamaan enemmän yhdessä pitkän tauon jälkeen. Ensi kerralla olemme myös varmasti tehokkaampia, päätti Riveiro.

Interin ottelut jatkuvat ensi viikon torstaina 11.6. Veritas Stadionilla, minne vieraaksi saapuu MuSa.