Maalitykki Lee Erwinin osuma kaatoi Interin

Mestaruussarja ei alkanut FC Interin osalta toivotulla tavalla, kun FC Haka oli Veritas Stadionilla keskiviikon syysillassa maalin verran vahvempi. Koskilaiset nappasivat kolme sarjapistettä Lee Erwinin osumalla, kun peli päättyi lukemin 0-1.

Maali oli skottikärjelle jo kauden 15:s. Hän johtaa tällä lukemalla sarjan maalipörssiä, ja on etumatkansa turvin vahvin kandidaatti sen voittajaksi.

Ensimmäisellä jaksolla kumpikaan joukkue ei saanut luotua oikeastaan yhtään huippuvaarallista maalipaikkaa. Haka dominoi ottelun alun kulmapotkutilastoa, mutta vaaralliset jatkot niistä jäivät uupumaan. Interin paras paikka tuli reilun puolen tunnin jälkeen, kun Petteri Forsell petasi taistelullaan paikan Matias Tammiselle kutosen alueen nurkille. Haka-puolustus ehti kuitenkin sekunnilleen oikeaan aikaan blokkaamaan ja seurauksena vain kulmapotku.

Toisen jakson alussa Forsell säväytti volley-yrityksellään. Juho Hyvärisen keskityksessä oli osoite kohdillaan ja kymppipaita mälläsi sydämensä kyllyydestä, mutta pallo hieman ohi etuyläkulman. Pari minuuttia myöhemmin Erwin pääsi lähentelemään Inter-maalin yläkulmaa vapaapotkusta, mutta kierre ei purrut ajoissa, vaan pallo meni mittansa verran yli poikkipuun.

55. minuutilla Haka juoni vaparikuviolla pallon maalin, mutta tilanne liputettiin aivan oikein paitsiona. Reilun tunnin jälkeen Tamminen väläytti juoksunopeuttaan, kun  hän säntäsi läpiajoon Ruxin roiskaisusta. Haka-vahti Aatu Hakala ehti kuitenkin juuri oikeaan aikaan vastaan ja torjui Inter-kolossin yrityksen.

Ottelun ainokainen syntyi 69. minuutilla. Erwin pääsi leikkaamaan sisään vasurillaan ja hän ampui kohti takakulmaa. Select otti kimmokkeen blokkaamaan tulleesta Ruxista, ja pallo harmillisesti roikkuna yli Walter Viitalan. 80. minuutilla Haka oli lähellä tuplata johtonsa Interin epäorganisoitua puolustusta vastaan, mutta ylärima pelasti sinimustat toiselta takaiskulta.

Kun Inter oli nostanut toppareita ylös lisäajalla, niin se sai yhden maalintekoyrityksen, kun Juuso Hämäläisen lapikas heilahti. Pallo osui kuitenkin Haka-puolustajaan, mikä vei kudista terävimmän vauhdin, minkä jälkeen Hakalalle torjunta oli suht vaivaton. Vaarallisempaan kiriin kotijoukkue ei tällä kertaa pystynyt, ja tuloksen myötä se koki kauden kolmannen tappionsa koskilaisille.

Ramiro Muñoz oli ensimmäistä kertaa Interin peräsimessä virallisena päävalmentajana. Hän antoi pelaajille pisteet yrityksestä.

– Tosi tiukka matsi. Molemmilla joukkueilla oli hyvät maalipaikat. Me emme onnistuneet omissamme ja Haka onnistui yhden kerran. Molemmat jengit näyttivät tänään hyvät versiot itsestään, mutta meiltä se ei ollut riittävä suoritus.

– Pelaajat yrittivät todella paljon niitä asioita, joita valmennus halusi. Ensimmäinen puoliaika ei ollut tarpeeksi hyvä. Toinen puoliaika alkoi heti paremmin ja tänään olen ylpeä siitä, että pystyimme parantamaan kesken pelin, muun muassa keskikenttäpelaajien prässityöskentelyyn puuttunut Muñoz kommentoi.

Viidet treenit vetänyt “Rami” haluaa nähdä aktiivisempaa ja intensiivisempää puolustustyöskentelyä sekä monipuolista hyökkäyspelaamista.

– Tämä oli vasta ensimmäinen peli. Tiedän, että kohta näen meistä parhaan version, espanjalainen pohti.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.