Jyryn maalit eivät riittäneet voittoon HIFK:sta

Tommi Jyry osui kahdesti vanhaa seuraansa vastaan. (kuva: Tara Jaakkola)

Tommi Jyry avasi maalitilinsä Interissä kahdella kauniilla ylänurkkamaalilla entistä seuraansa Helsingin IFK:ta vastaan. Täyteen pistepottiin maalit eivät kuitenkaan Veritas Stadionilla riittäneet, sillä helsinkiläisryhmä onnistui sekä vapaapotkusta että rankkaristaan. Näin Veikkausliigan kamppailu päättyi 2-2-lukemiin.

Inter sai ottelussa takaisin avauskokoonpanoonsa pelikiellosta vapautuneen Petteri Forsellin ja useamman ottelun sivussa olleen Aleksi Paanasen. Tästä huolimatta ottelun alku oli Interille murheellinen, sillä HIFK onnistui sivuvapaapotkusta jo 3. minuutilla. Sakari Mattila viuhutti pallon kohti maalia ja HIFK:n kärjessä pelannut Eero Markkanen jatkoi pallon helposti päällään maaliin.

Inter ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan takaiskua, vaan tuli tasoihin jo 17. minuutilla. HIFK-maalivahti Beton avaus tuli suoraan Tommi Jyryn jalkaan. Pitkään avausmaaliaan hakenut Jyry pyssytti takayläkulmaan ja jätti Beton vain ihailemaan komeasti pudonnutta laukausta. Stadionin screenillä olivat ensimmäisen puoliajan päätteeksi lukemat 1-1.

Toisella puoliajalla tasalukemat kestivät vain reilun minuutin, kun pallo putosi kulmapotkun jälkitilanteesta rankkarialueen rajalla päivystäneelle Jyrylle. Kenties aiemmasta laukauksestaan rohkaistunut entinen HIFK-pelaaja päätti kokeilla vasemmallaan ja tykitti vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan.

Inter ei onnistunut lisämaalien tekemisessä ja reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa punapaitainen vierailija pääsi yrittämään rangaistuspotkusta tasoitusta, kun Didis Lutumba-Pitah kaadettiin boksissa. Jo aiemmin vapaapotkutaitojaan esitellyt Mattila osui myös pilkulta ja lukemat olivat jälleen tasan.

Interillä oli 85. minuutilla huippumahdollisuus siirtyä uudelleen johtoon, kun Sergei Eremenko pelasti varmuudella maaliin menossa olleen David Haron noston kädellään. 12 vuoden takaisen MM-turnauksen esikuvan mukaisesti punaisen kortin saaneesta Eremenkosta tuli kuitenkin joukkueensa sankari, sillä Benjamin Källmanin rangaistuspotku päätyi maalin yli.

Interin päävalmentaja Miguel Grau ei kuitenkaan nostanut rangaistuspotkutilannetta ottelusta päällimmäisenä esiin.

– Alussa emme olleet riittävän keskittyneitä. Tiesimme heidän olevan hyviä erikoistilanteissa ja he tekivät maalin heti ensimmäisestään. Sen jälkeen joukkue oli rohkea, pelasimme ihan hyvin ja pääsimme tasoihin. Sitten toisella jaksolla pääsimme nopeasti johtoon, mutta sen jälkeen meidän olisi pitänyt hallita ottelua paremmin.

– Annoimme heille liian monta vastaiskumahdollisuutta. Meidän olisi myös pitänyt liikuttaa palloa nopeammin, suojella rangaistusaluettamme paremmin ja pitää palloa. He tekivät rankkarista maalin ja me emme, mutta se ei muuta kokonaisuutta. Olimme liian kaukana omasta parhaastamme, Grau harmitteli.