19.10.2022

Interin kausi päättyi isoon tappioon

Interin taival katkesi Eurolopputurnauksessa. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

FC Interin kausi 2022 tuli päätökseensä keskiviikkona. Vaasan Palloseura vei Eurolopputurnauksen ensimmäisen kierroksen yksiosaisen ottelun murskalukemin 1-5 Veritas Stadionilla.

Inter ei pystynyt näyttämään läheskään parasta osaamistaan, vaikka se aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi ensimmäisen puolen tunnin verran kenttätapahtumia. Turkulaisryhmä loi muutaman hyvän maalipaikan, joista Matias Tamminen pääsi päättämään lupaavimman tontin. Petteri Forsell esitti väkevän tempokuljetuksen ja pelasi Tammisen boksissa hyvään vetopaikkaan, mutta pallo suuntautui suoraan kohti Vepsu-vahti Oskari Forsmanin käsiä.

Vierasjoukkue hallitsi ensimmäisen jakson viimeisen kympin ajan ja onnistui myös avaamaan maalihanat, kun Samu Alanko oli jäänyt aivan liian vapaaksi Inter-maalin eteen, eikä hän huippupaikasta erehtynyt voimaviimeistelyssään. VPS tuplasi johtonsa heti toisen jakson alussa, kun Luka Kuittisen ja Walter Viitalan kommunikaatio petti pahasti ja Kuittinen syötti pallon paineen alla tyhjään omaan maaliin.

Tässä kohtaa Interin olisi täytynyt heti saada kirivaihde silmään, mutta kovin vaikealta hyvien maalipaikkojen luominen tuntui tiiviisti pelanneita keltapaitoja vastaan. Kun Kalle Multanen ampui pallon etukulmaan 66. minuutilla ja tilanteeksi o-3, kuului Interin selkärangasta naps. Peli oli käytännössä taputeltu. Vepsun neljännen maalin iski Roni Hudd.

Interin ainokaisen ja varsin kosmeettisen osuman teki Jussi Niska. Hän meni kolmen Vepsu-pelaajan kanssa maalinedushässäkkään ja lähti sieltä voittajana. Esityön maalin tekivät Miguel Nazarit ja Forsell. Loppulukemat 1-5 laukoi laitapakki Miika Niemi.

Päävalmentaja Ramiro Muñoz oli luonnollisesti pettynyt, että Inter ei pystynyt taistelemaan europelipaikasta tämän paremmin.

– Ensimmäinen maali satutti meitä paljon. En tiedä miksi. Sen jälkeen joukkue lopetti pelaamisen. Toisen jakson alun maali sattui vielä enemmän. Vastustajan ei tarvinnut tehdä mitään, ja se oli 2-0. Kaikki huonot asiat mitä voi tapahtua, tapahtuivat tänään. Ensimmäisen puoli tuntia peli oli täysin meidän kontrollissa, eikä Vepsu saanut yhtään maalipaikkaa, Ramiro kertasi.

– Yritimme loppuun asti jotain, mutta sitten vastustaja aina iski yhden lisää. Viimeinen puoli tuntia ei ollut jalkapalloa, se oli taistelua, jossa yritimme saada eroa umpeen, mutta emme onnistuneet, Ramiro summasi.

Interin kauden saldoksi jäi Veikkausliigassa sija viisi ja hopeaa sekä Liigacupissa että Suomen Cupissa.

– Budjettimme on kuudenneksi isoin liigassa ja olimme viidensiä. Siten suoritus on ok. Molemmat finaalitappiot sattuivat paljon, koska aina haluat voittaa jotain. Joukkue näytti kuitenkin koko kauden, että se oli nälkäinen. Voitimme Euroopassa myös yhden pelin, mitä ei ole tälle seuralle tapahtunut pitkään aikaan. Minun aikani kesti vain kuukauden ja olisin toivonut, että se olisi ollut pidempi. Prosessi oli kuitenkin tosi hieno ja pelaajat olivat kiinnostuneita. Se loppui kuitenkin tänään, joten nyt olo on surullinen, Ramiro kertoi ja kiitti sen jälkeen valmennusryhmänsä jäseniä yksitellen.

Eurolopputurnauksen toiselle kierrokselle edennyt VPS saa seuraavaksi vastaansa AC Oulun.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.

Kokoonpano

1 Viitala Walter
3 Hämäläinen Juuso (67. min 4 Nazarit Mina Miguel Angel)
6 Bonet Badia Roger
9 Rodriguez Satorres Joel (varoitus) (67. min 2 Niska Jussi)
10 Forsell Petteri
19 Paananen Aleksi (75. min 23 Fagerström Tobias)
20 Hyvärinen Juho
21 Tamminen Matias (84. min 13 Lepistö Joonas)
22 Kuittinen Luka
25 Arciero Rodrigo Sebastian
27 Sierra Rober (varoitus) (84. min 18 Arsalo Markus)

Vaihtopelaajat

16 Jyry Tommi
36 Kangasaho Tino