Interille kitkerä tappio Valkeakoskella

Maanantain Veikkausliigan ainokainen ei jättänyt ketään kylmäksi, kun FC Haka ja FC Inter iskivät viihdettä pöytään viiden maalin edestä. Turkulaisten suruksi ottelu päättyi lopulta kotijoukkue Hakan voittoon maalein 3-2. Tappiosta äärimmäisen kitkerän tekee se, että koskilaisten voittomaali syntyi ajassa 90+3.

Jo ensimmäinen jakso teki selväksi, että ottelusta ei tule vauhtia ja tapahtumia puuttumaan. Haka siirtyi johtoon ottelun 22. minuutilla, kun skottikärki Lee Erwin ampui pallon tarkasti vapaapotkusta yläkulmaan noin 20 metristä. Interin rike tilanteessa oli suhteellisen turha ja koko tilanne lähti käyntiin oman alueen pallonmenetyksestä.

Petteri Forsell toi sinimustat tasoihin viiden minuutin päästä, kun hän sai lahjana pallon keskialueella. Kymppipaita pisti töppöstä toisen eteen ja harhautti Haka-pelaajan tieltään, jonka jälkeen hän jysäytti Selectin yläriman kautta sisään. Forsell pääsi kokeilemaan jakson loppupuolella vielä rangaistuspotkusta johtomaalia, mutta tällä kertaa Haka-vahti Aatu Hakala veti alakulmasta pidemmän korren.

Forsell ei jäänyt kuitenkaan märehtimään epäonnistumistaan, vaan hän iski illan toisen osumansa 53. minuutilla. Uransa 300:nnen liigapelinsä pelannut Aleksi Paananen jakoi Forsellille pallon keskustaan, jossa Petteri ei aikaillut. Hän ampui ikävän leijaavan kudin kohti alakulmaa, jota Hakala ei pystynyt pysäyttämään. Pallo pomppasi tekonurmesta juuri sopivasti ennen maalivahtia.

Inter ei onnistunut tappamaan peliä johtoasemassa. Joukkue sai pari mahdollisuutta pistopallojen kautta, mutta kaivattu kolmas maali jäi syntymättä. Haka alkoi saamaan enemmän ja enemmän otetta kentällä ja Inter sortui lukuisiin pystysuunnan harhasyöttöihin, mikä tappoi pallonhallinan flow’ta. Hakan tasoitusmaali syntyi, kun Niklas Friberg katkaisi Forsellin syöttöyrityksen nousua tehneelle Jussi Niskalle. Haka lähti tilanteesta väkevään vastahyökkäykseen Interin epäorganisoitua muotoa vastaan ja Salomo Ojala pääsi viimeistelemään lopuksi maitse boksin sisältä.

Ottelun ratkaisumaali toden totta jäänee kummittelemaan interiläisten mieliin ainakin ensi yöksi. Lisäaikaa annettiin kaksi minuuttia. Haka sai luotua vaaralliselta näyttäneen murtotilanteen laidalle. Matias Tamminen päätti repiä Haka-pelaajaa vapaapotkun arvoisesti. Haka toimitti sivuvaparin suoraan maalille, josta täysin vapaaksi jäänyt Lee Erwin pääsi nikkaamaan kauden kymmenennen maalinsa etutolpalta. Brutaali merkkausvirhe vei tällä kertaa Interin tasapelipisteen ja antoi täyden potin samoista sijoista tappelevalle koskilaisryhmälle.

Päävalmentaja Miguel Grau oli syystäkin pettynyt mies taiston tauottua.

– Me hoisimme pelin lopun todella huonosti, olimme väsyneitä. Pelaajatilanne on tällä hetkellä hankala. Meidän pitäisi olla silti fiksumpia pelin lopussa. Nyt hävisimme ottelun yhden vastahyökkäyksen ja vapaapotkun tähden, Grau harmitteli.

Grau kävi voittomaalin jälkeen kuumana, jota hän hieman taustoitti.

– Teimme virheen rikkoessamme lopussa, ja he saivat vielä antaa vapaapotkun. Ensimmäisellä jaksolla me olimme laidasta läpi samalla tavalla, mutta peli vihellettiin sekunnin tarkasti poikki. Sitä linjaa minä ihmettelen, espanjalainen harmitteli.

– Johtaessamme 1-2, me menetimme minuutti minuutilta pallonhallintaa ja Haka oli joukkueista parempi viimeiset 25 minuuttia, Grau summasi.

Interin paidassa debytoi Valkeakoskella espanjalaiskärki Joel Rodriguez. Hän pelasi ottelun viimeiset 20 minuuttia ja pääsi pariin otteeseen näyttämään liikettään linjan taakse. Interin kokoonpanosta puuttui maanantaina kapteeni Rick Ketting, joka neuvottelee ostotarjouksen myötä siirrosta toiseen seuraan.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.