21.1.2023

Inter vie voiton vuoden ensimmäisestä kotiottelusta

Vuoden toinen harjoitusottelu pelattiin tänään lauantaina Turku Energia Areenalla. Otteluun vastustajaksi asettui Ykköstä pelaava Ekenäs Idrottsförening. Vuoden ensimmäinen kotona pelattu harjoitusottelu päättyi Interin voittoon 3 – 1.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi ottelua:

– Ei meidän peli vielä tietenkään valmista ole. Positiivista on se, millaisella energialla ja innolla pelaajat tekevät töitä kentällä. Epäonnistumisten ja pallonmenetyksienkin jälkeen tehdään töitä hyvin oman joukkueen eteen.

– Ensimmäisellä puoliskolla saatiin hyvin prässättyä. Peli kulkee kunhan saadaan syötönlaatu ja syöttövalinnat sellaisiksi, joilla pystytään jatkamaan hyökkäystä. Päinvastainen esimerkki tälle oli ottelun avausmaali. Tulee harhasyöttö ja sitten tullaankin jo vauhdilla omaan päätyyn. Siihen päälle huono puolustus boksissa, jolloin vastustaja käyttää tilanteen hyödyksi ja nousee 1 – 0 johtoon. Mitä pidemmälle ensimmäinen puolisko eteni, sitä enemmän nähtiin niitä elementtejä pelissä, joita ollaan treenattu. Toinen ensimmäisen puoliskon maaleista oli hyvä esimerkki tästä, Jallu kommentoi ensimmäistä puoliskoa.

– Toisella jaksolla teimme paljon vaihtoja, joka johti siihen, että pelirytmi sekä etäisyydet pelaajien välillä osittain katosivat. Kentälle tuli paljon pelaajia, jotka eivät ole koskaan pelanneet yhdessä. Sen lisäksi paljon pelaajia on ollut kipeänä ja heidän on täytynyt keskittyä kuntoutumiseen, jolloin pelin taso helposti laskee. Kuitenkin, jos mietitään positiiviset asiat tästä pelistä ja kehitetään heikkoja kohtia, jää pelistä positiivinen fiilis, Jallu summaa.

Ottelun ensimmäisen maalin 10. peliminuutilla teki EIF. Ensimmäinen Interin maali syntyi 24. minuutilla, kun Otto Lehtisalo taisteli Tommi Jyryn keskityksen jälkitilanteesta pallon vastustajan maaliin. 31. minuutilla Lehtisalo onnistui toistamiseen kun Tommi Jyry tarjoili hänelle syötön suoraan parhaalle maalintekosektorille. Lehtisalon toinen maali vei samalla Interin 2 – 1 johtoon. Ottelun toisella puoliskolla lukemat nousivat 3 – 1 kun Arlind Sejdiu pääsi murtautumaan EIF:n pakkilinjaston läpi ja upotti pallon vastustajan verkkoon.

Kokoonpano:

13 Eetu Huuhtanen

2 Jussi Niska (45. min 34 Valentin Purosalo)

4 Mikale Almen (45. min 31 Lucas Kagan)

6 Enoch Kofi Adu (41. min 14 Elias Mastokangas)

16 Tommi Jyry (60. min 33 Valtteri Berg)

19 Iiro Järvinen (60. min 27 Anton Aaltonen )

21 Matias Tamminen (70. min 11 Arlind Sejdiu)

22 Luka Kuittinen (70. min 3 Juuso Hämäläinen)

23 Daniel Rökman (45. min 18 Olli Jakonen)

25 Rodrigo Arciero (45. min 20 Juho Hyvärinen)

26 Otto Lehtisalo (45. min 9 Darren Smith)