Inter taisteli tärkeän voiton SJK:sta

FC Inter päihitti Veikkausliigan lauantaiottelussa SJK:n lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen iski ensimmäisellä puoliajalla kokenut Aleksi Paananen. Voitto ja nollapeli oli Interille toinen putkeen.

Voitto oli äärimmäisen tärkeä, koska Inter ja SJK olivat ennen ottelua peräkkäisillä sijoilla, niin että seinäjokisilla oli piste enemmän plakkarissa. Täydet sarjapisteet nostivat turkulaiset sijalle viisi, eli nousua tapahtui kaksi pykälää.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueella oli muutama maalintekoyritys. Jussi Niska pääsi kertaalleen kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta puhdas osuma palloon jäi tällä kertaa syntymättä. Petteri Forsell pääsi kertaalleen kokeilemaan päivän vaparikuntoaan, mutta SJK-vahti Markus Uusitalo torjui kovan taakin vasemmasta alakulmasta.

Interin maali näki päivänvalon minuutilla 34. Sinimustat pelasivat porukalla yhteen oikeassa laidassa, jonka seurauksena Forsell sai jalan auki boksissa. Maalivahti Uusitalo suhmuroi kymppipaidan noston epäonnekseen taakseen, jossa Aleksi Paananen odotti nälkäisenä, eikä hän tyhjästä maalista luonnollisesti erehtynyt.

Interillä oli sauma tappaa peli toisella jaksolla, kun Matias Tamminen pääsi läpiajoon, mutta tällä kertaa takakulmaan tähdätty matala  laukaus jäi liian nuhaiseksi. Myös Tammisen tilalle vaihdosta rynninyt Joel Rodriguez pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta kiertoyritys päättyi kaatumiseen pienoisen kontaktin jälkeen.

Viimeisen vartin aikana turkulaisten pitkät syöttöketjut loistivat poissaolollaan, jonka myötä SJK sai luotua painetta. Keskitykset jäivät kuitenkin melko vaarattomaksi ja entistä seuraansa vastaan pelannut Walter Viitala ei joutunut venymään huipputorjuntoihin. Näin hänelle toinen nollapeli putkeen.

Päävalmentaja Miguel Grau oli selvästi helpottunut positiiviseen tulokseen ottelun jälkeen. Hän muistutti europelien jälkeisistä vaikeuksista, ja siitä kuinka ryhmä on joutunut operoimaan välillä loukkaantumissuman keskellä.

– Tällaisen jälkeen yhden stepin ottaminen eteenpäin ei ole helpointa. Se ei ole vain, että pelaajat kentälle pelaamaan, vaan kyseessä on monien asioiden summa. Tänään mielestäni moni pelaajamme pelasi sillä tasolla, jota olemme kaivanneet. Mielestäni se miten varmistimme voiton kotiin, toimi hyvin. Samalla kokonaissuorituksemme oli hyvä. Seinäjoki on erittäin hyvä joukkue pelaajineen.

– Ottelun alussa meillä oli Jussilla ja Tamilla hyvä mahdollisuus tehdä maali. Saimme ensimmäisellä jaksolla johto-osuman ja selvisimme pienoisista vaikeuksista.

– Toisella jaksolla peli hieman muuttui. Saimme kahdesta transitiosta mahdollisuuden, jotka tulivat Tamille ja Joelille. SJK keskitti tänään paljon palloa boksiin, mutta puolustimme ne hyvin. Teimme kentällä tänään voittavia asioita ja olen erittäin iloinen pelaajieni puolesta. Onnittelut heille, Grau fiilisteli.

Iloista oli myös nähdä, kun Noah Nurmi ja Matias Ojala palasivat kokoonpanoon loukkaantumisten jäljiltä. Nurmi pelasi oikeana topparina vakuuttavan pelin ja kellotti lähes ysikymppisen.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.