17.9.2022

Inter taipui Suomen Cupin finaalissa loppuhetkien maalilla

Interin puolustustaistelu ei kestänyt loppuun asti olympiastadionilla pelatussa Cup-finaalissa.

 

FC Inter hävisi Suomen Cupin finaalissa Kuopion Palloseuralle maalilukemin 1-0. Helsingin olympiastadionilla pelatun ottelun ainokainen nähtiin 88. minuutilla, kun Gabriel Bispo puski pallon voimalla verkkoon keskityksestä.

Inter oli joutunut puolustamaan pitkiä aikoja omassa päässä ennen osumaa. Turkulaisten ottelun paras ajanjakso oli käytännössä 15.-30. peliminuutin välissä KuPS:n kovan alkupaineen jälkeen. David Accam pääsi nopeutensa ansiosta kerran puolittaiseen maalipaikkaan ja Rober Sierra kokeili kertaalleen oikean jalkansa tulisuutta boksin sisällä, mutta se viimeisin vaaramomentti kummastakin hyökkäyksestä puuttui.

KuPS sai luotua läpi ottelun enemmän maalipaikkoja. Ensimmäisellä jaksolla ne eivät olleet vielä kovin vaarallisia, mutta toisella puolikkaalla sinimustien takaisku haisi ilmassa. Interin päävalmentaja Miguel Grau reagoi tappiotilanteeseen ottamalla vaihdosta hyökkäyspäähän topparit Miguel Nazaritin ja Luka Kuittisen luomaan kaaosta. Inter saikin kuuden minuutin lisäajan turvin luotua hyvän painostuksen loppuajaksi, mutta tasoitusmaali jäi syntymättä. Kertaalleen oli todella lähellä, etteikö KuPS-pelaaja olisi puskenut palloa omiin, mutta se meni juuri ja juuri takatolpan ohitse.

Inter ei onnistunut lauantaina luomaan harmikseen kovin montaa pitkää hyökkäystä ja selkeitä maalipaikkoja. Näin ollen seurahistorian kolmas Cup-voitto jäi odottamaan aikaansa. Kuopiolaisille Cup-mestaruus on yhteensä neljäs. ja toinen peräkkäinen putkeen.

 

Kokoonpano

12 Riikonen Matias
3 Hämäläinen Juuso
5 Nurmi Noah
6 Bonet Badia Roger (varoitus)  (67. min 20 Hyvärinen Juho)
10 Forsell Petteri
14 Accam David (90. min 4 Nazarit Mina Miguel Angel varoitus)
16 Jyry Tommi
19 Paananen Aleksi (varoitus) (84. min 8 Ojala Matias)
21 Tamminen Matias
25 Arciero Rodrigo Sebastian (89. min 22 Kuittinen Luka)
27 Sierra Rober

Vaihtopelaajat

1 Viitala Walter (varoitus)
2 Niska Jussi
23 Fagerström Tobias