Inter päätti Liigacupin lohkovaiheen tasapeliin ja varmisti paikkansa välierissä

FC Interin taival Liigacupissa saa jatkoa välierien muodossa. Paikka jatkopeleissä varmistui, kun joukkue tasasi lohkovaiheen päätösottelussa pisteet FC Lahtea vastaan. Turku Energia Areenalla pelatun iltapäiväottelun maalilukemat kirjattiin 1-1.

Kumpikin maaleista syntyi pelin ensimmäisellä jaksolla ja käytännössä peräkkäisistä hyökkäyksistä. Maalipaikat olivat tähän asti todella vähissä. Ensimmäinen 15 minuuttia meni vierasjoukkue Lahden nimiin, kunnes – vasta keskellä viikkoa lomilta palannut – Inter heräili peliin mukaan ja sai luotua hieman painetta. Luka Kuittinen pääsi kertaalleen puskemaan lupaavasti boksin sisältä, kun Tommi Jyryn antama sivuvapari löysi kohteensa.

Avausmaali näki päivänvalon 27. minuutilla, kun Arlind Sejdiu teki boksin reunalla terävää leikkausliikettä ja laukoi chipahtavan kudin vasempaan yläkulmaan. Lahden tehomies Altin Zeqiri tasoitti pelin reilun minuutin kuluttua, kun hän pääsi rokottamaan puolityhjään pömpeliin Marius Könkkölän hyvän esityön päätteeksi.

Mitään ilotulitusta ei toinenkaan jakso tarjonnut, mutta muutamia paikkoja Inter sai luotua ensimmäiseen varttiin. Petteri Forsell ampui pari terävää kutia, mutta tällä kertaa toinen painui hiukan ohi maalin ja jälkimmäinen leijaili vapaapotkusta yli. Forsell vapautti Darren Smithin kertaalleen maalintekoon lahtelaispuolustuksen rujon harhasyötön seurauksena, mutta Smith oli ennättänyt nopeassa tilanteessa paitsion puolelle.

Ennen ottelua oli jo tiedossa, että tasapeli riittää Interille jatkopaikkaan ja Lahti puolestaan tarvitsisi voiton jatkopaikkaan. Kun lisäaikaa oli pelattu reilut neljä minuuttia, niin Lahti sai annettua sykkeitä nostattaneen keskityspallon Interin boksiin, mutta maalivahti Eetu Huuhtanen onnistui torjumaan puskupallon jalallaan.

Loppuvihellyksen kajahdettua täytyi odottaa vielä tunnin verran, mitä päivän toisessa ottelussa Kotkassa tapahtui, jotta Interin sijoitus saatiin selville. HJK haki Kotkasta täydet kolme pistettä ja nousi näin lohkovoittoon ja sai välieriin kotiedun. Näin ollen kymmenen pistettä viidestä ottelusta kerännyt Inter oli helsinkiläisten jälkeen lohkokakkonen ja kohtaa täten välierissä vieraissa Liigacupin toisen alkulohkon voittaneen AC Oulun.

Päävalmentaja Jarkko Wiss summasi lauantain ottelun.

– Valmistautuminen ei ollut ihan optimaalinen, mutta se oli oman suunnittelun vika. Pakko oli pitää loma jossain välissä. Saimme vain kaksi treeniä ennen peliä ja se näkyi ottelun alussa. Sen jälkeen pääsimme peliin ihan hyvin mukaan. Ainoastaan päästetty maali oli vähän lahjus. Tilanne olisi pitänyt saada poikki jo paljon aikaisemmin. Olemme puhuneet, miten tuollaiset tilanteet pitää saada ratkaistua.

– Toisella jaksolla saimme painetta, mutta oli vähän nopea kenttä ja syötöt pomppivat laadun puuttuessa viimeisissä ratkaisuissa. Lopussa saimme hyvän kaaoksen luotua. Halusimme tehdä maalin emmekä peruutella, vaikka jatkopaikka olisi hanskassa. Halusimme mennä täyttä tulta päin ja saada sellainen rytminmuutos aikaiseksi. Siinä ei ihan onnistuttu, mutta Eetu otti hienon seivin siihen loppuun. Hyvä paluu kuitenkin kentälle ja jatketaan hommia, Wiss totesi.