22.6.2022

Inter murskasi vajaamiehisen Lahden

Inter nappasi keskiviikkona tärkeät kolme pistettä.

 

FC Inter otti keskiviikon liigakierroksella makean voiton, kun FC Lahti kaatui maalein 5-1. Turkulaisten voittomarssia avusti se, että Lahti joutui vajaamiehiseksi ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun Interistäkin tuttu puolustaja Alan Henrique torjui pallon kädellään maaliviivalta.

Henriquen ulosajo tapahtui ottelun 27. minuutilla. Petteri Forsell otti roolia ampumalla tilanteesta tulleen rangaistuspotkun voimalla vasempaan alakulmaan. Rehellisesti sanoen kotijoukkueen maali oli haissut jo ilmassa yli vartin verran. Inter loi tässä ajassa peräti kolme laadukasta maalipaikkaa. Forsell syötti palloa Lahti-puolustajien selustaan miten tahtoi.

Kaksi ensimmäistä hyökkäystä tulivat oikean laidan kautta, mutta David Harolle ei vielä tässä kohtaa ottelua maistunut Matias Tammisen ja Juho Hyvärisen tarjoilut. Tuloksena olivat huippupaikoista pallo kertaalleen tolppaan ja taivaisiin. Myös Benjamin Källman pääsi kerran nokikkain maalivahti Joona Tiaisen kanssa, mutta viimeistely meni suoraan päin kassarin vatsaa. Inter ei saanut ensimmäisellä jaksolla lisäosumia.

Toinen jakso alkoi sinimustien kannalta haparoiden, kun Lahden Loorents Hertsi karkasi maalintekoon, mutta avustavan lippu nousi tilanteessa paitsion merkiksi. Tämä toimi Interille hyvänä herätyksenä ja muutaman minuutin päästä Benjamin Källman ratkaisi käytännössä ottelun osuessaan ulkosyrjällään maalin lähietäisyydeltä. Tunnin pelin jälkeen tapahtumia riitti kummassakin päässä, kun Haro onnistui kolmannella yrittämällään maalipaikassa ja teki näppärän viimeistelyn. 3-0-johto kesti kuitenkin vain minuutin, kun vierailijoiden Altin Zeqiri kavensi lukemia maalin verran. Näin kariutui jälleen Matias Riikosen – jo varmasti silmissä siintänyt – nollapeli.

Ottelun viimeiset kaksi osumaa nähtiin myös peräkanaa. 66. minuutilla Ruxi ampui ottelun toisen rangaistuspotkun tehtaan takuulla verkon perukoille. Kaksi minuuttia myöhemmin Källman tuplasi illan maalimääränsä. Yhteensä hänellä on kasassa seitsemän liigamaalia, jolla irtoaa maalipörssin jaettu kärkisija. Tänään osuneet Forsell ja Haro ovat antaneet ykköspyssylle hyvää tulitukea neljällä osumallaan.

Keskiviikon ottelun viimeiset 20  minuuttia olivat lähinnä kosmetiikkaa ja Miguel Grau pystyi hyvillä mielin käyttämään kaikki viisi pelaajavaihtoa. Hän oli luonnollisesti todella tyytyväinen ottelun antiin.

– Aloitimme ottelun hyvällä moodilla. Meillä oli mielestäni monta paikkaa, joista olisimme voineet iskeä maalin. ”Tami” oli todella vahva oikealla laidalla. Saimme maalihanat auki rankkarista, mikä oli mielestäni selvä tilanne. Punaisesta kortista en tiedä. Tilanne oli kuin taannoisessa HIFK-ottelussa, mutta tällä kertaa teimme maalin. Tämän jälkeen emme olleet niin hyviä kuin halusimme, mutta peli oli kontollissa, Grau kommentoi ensimmäistä jaksoa.

– Pukukopissa kaikille oli viesti selvä, että meidän pitää parantaa pelaamistamme. Se onnistui hyvin ja olimme se joukkue, mikä halusimme olla ja pidimme vastustajan melko hyvin pois pallosta. Täytyy onnitella pelaajiani, joista jokainen teki töitä ja taisteli loppuun asti. Kannattajamme ansaitsevat väliin tällaisen pelin kotikentällä. Kenttä oli uskomattomassa kunnossa ja saimme pelata siinä sellaista jalkapalloa kuin haluamme, se on hieno juttu, Grau summasi.

Inter nousi voitollaan yhden pykälän sarjataulukossa neljänneksi, kun kaikki joukkueet pelasivat keskiviikkona.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.

Kokoonpano

12 Riikonen Matias
2 Niska Jussi (76. min 13 Lepistö Joonas)
4 Ketting Rick (varoitus) (75. min 22 Kuittinen Luka)
6 Bonet Roger
9 Källman Benjamin
10 Forsell Petteri
11 Haro David
16 Jyry Tommi (63. min 14 Mastokangas Elias)
18 Arsalo Markus (76. min 28 Kantola Roope)
20 Hyvärinen Juho
21 Tamminen Matias (63. min 19 Paananen Aleksi)

Vaihtopelaajat

1 Viitala Walter (mv)
26 Lehtisalo Otto