Inter Liigacupin välieriin Källmanin hattutempulla

Benjamin Källman oli ottelun ykköspyssy kolmella maalillaan. (kuva: Tara Jaakkola)

Rimaa hipoen Liigacupin lohkovaiheesta jatkoon mennyt Inter ei jättänyt puolivälieränsä voittajasta epäselvyyttä. Kuopion Palloseura kaatui vieraskentällä selvin 1-3-loppuluvuin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi tasaista peliä ja useampia maalipaikkoja. Jakson puolivälissä isäntien Anton Popovits tuli tilanteeseen rangaistusalueen rajalla huolimattomasti ja osui pallon sijasta Matias Ojalan jalkaan. Tuomari Oskari Hämäläinen asetti tilanteesta pallon pilkulle. Benjamin Källman ampui täplältä varmasti Johannes Kreidlin ohi Interin avausmaalin.

Inter-maalille palannut Matias Riikonen otti johtoasemassa tärkeitä torjuntoja, joista kovin oli venytys Iiro Järvisen vedon tielle. Järvinen pääsi tilanteessa kokeilemaan vapaasti laidalta tulleesta keskityksestä. Välittömästi Järvisen tilanteen jälkeen puolestaan Interillä oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Kreidl puolestaan torjui Källmanin läpiajon.

Hyvät maalipaikat kuitenkin enteilivät jo tulevia maaleja. Inter-puolustuksen lepsuilun seurauksena Santeri Haarala pääsi puolustukselta karkuun. Rick Ketting ehti vielä estämään Haaralaa, mutta teki sen sääntöjen vastaisesti ja pallo asetettiin jälleen pilkulle. Tim Väyrynen ohitti Riikosen varmasti ja tauolle näytettiin menevän tasalukemissa. Puoliajan pilkut eivät kuitenkaan olleet vielä tässä, vaan viimeisellä minuutilla Gabriel Bispo osui Källmania jaloille ja “Benkku” pääsi laukomaan Interin uudestaan johtoon rangaistuspotkusta.

Toisella puoliajalla Källman varmisti paikkaansa ottelun ykköstähtenä. 55. minuutin kohdalla hyökkääjä harhautti KuPS-puolustuksen vaivattoman näköisesti rangaistusalueen kulmalla ja pääsi laukomaan pallon vapaasti maalin takakulmaan. Interin kolmas maali vain kasvatti vieraiden itseluottamusta ja ottelun lopulla Inter oli lähempänä kasvattaa johtoaan kuin KuPS kaventaa sitä. Loppulukemiksi kirjattiin kuitenkin 1-3 ja Inter eteni maukkaalla voitolla Liigacupin välieriin Hakaa vastaan.

Interin päävalmentaja Miguel Grau oli luonnollisesti varsin tyytyväinen ottelun jälkeen. Hän kuitenkin painotti varsinkin ottelun alkupuolen olleen joukkueelleen hankala.

– Ottelu oli kova ja siinä oli paljon erilaisia hetkiä. Ottelun alussa KuPS pelasi erittäin hyvin ja onnistui hallitsemaan tärkeitä alueita. Sen seurauksena he loivat tilanteita ja laittoivat meidät vaikeuksiin. Sen jälkeen onnistuimme parantamaan ja hetkittäin hallitsemaan palloa. Johtoasemassa tauolle pääseminen antoi meille paljon uskallusta. Lisäksi tauolla tehdyt puolustukselliset muutokset toimivat erittäin hyvin, Grau selvitti ottelun kääntymistä Interille.

– Toisella puoliajalla joukkue oli erittäin vahva ja pitävä puolustuksellisesti. KuPS:n piti hyökätä enemmän, mutta muutoksemme toimivat hyvin ja pystyimme kontrolloimaan peliä, Grau kertoi tyytyväisenä.

Benjamin Källman oli hattutempullaan luonnollisesti ottelun hahmo. Päävalmentaja nosti kuitenkin esiin koko joukkueen tekemisen.

– Haluaisin korostaa joukkueen tekemää upeaa työtä. Tämä voitto ei vain vie meitä jatkoon Liigacupissa, vaan antaa meille myös uskoa omaan tapaamme pelata. Olen todella tyytyväinen monien pelaajien otteisiin tänään. Tämän joukkueen täytyy olla sellainen kuin me olemme, oli vastustaja sitten kuka tahansa, Grau korostaa.

2 Niska Jussi (varoitus) (89. min 24 Mahuta Ryan)
4 Ketting Rick (varoitus) (71. min 20 Hyvärinen Juho)