Inter kaatoi IFK Mariehamnin ja varmisti paikkansa syksyn mestaruussarjassa

FC Inter nappasi sunnuntaina tärkeät kolme sarjapistettä, kun se vieraili saarella IFK Mariehamnin vieraana. Illan ottelu päättyi maalilukemin 2-3. Lopputulos tarkoitti sitä, että Inter varmisti paikkansa kuuden parhaan joukossa, sillä AC Oulu jäi tänään tasapeliin, eikä voi nousta enää turkulaisten ohitse ja syksyn mestaruussarjaan.

Inter on nyt viidentenä 31 pisteellään, kun runkosarjaa on jäljellä yksi kierros. SJK on sinimustien kanssa tasapisteissä kuudentena, mutta seinäjokisten maaliero on selvästi Interiä heikompi. Oulu on kaksikosta neljän pisteen päässä, joten kohtalot ovat isoissa kuvissa selvillä.

Sunnuntain ottelussa ensimmäinen puoliaika ei ollut klassikkokamaa. Peli oli Interillä hyvin kontrollissa, eikä kotijoukkue päässyt maalintekoyrityksiin, mutta myös omat maalipaikat olivat vähissä. Vajaan puolen tunnin kohdalla Inter sai käytännössä ensimmäisen maalipaikkansa, kun Matias Tamminen pääsi puolittain irti Petteri Forsellin pistosyötöstä. Tammisen viimeistely meni kuitenkin otollisesti päin maalivahti Elmo Henrikssonia.

Ottelun avausmaali syntyi 41. minuutilla, kun Forsell ampui kovan sivuvaparin maalille. Nuori Henriksson pääsi ensimmäisenä palloon, mutta ei pystynyt liimaamaan sitä syliinsä, ja tästähän Juuso Hämäläinen riemuitsi. Kauden toisen matsinsa pelannut toppari oli ensimmäisenä irtopallossa ja tökkäsi sen varmuudella pömpeliin.

Toinen puoliaika oli täysin erilainen kuin ensimmäinen. Inter aloitti jakson rahtusen kohmeisesti, eikä meinannut saada pelistä otetta. IFK käytti tilanteen hyväkseen ja iski komean joukkuemaalin, minkä Tehe Olawale viimeisteli Mikko Sumusalon keskityksestä voimapuskulla verkkoihin 53. minuutilla.

Turkulaisilla oli hyvä päivä erikoistilanteissa, kun tunnin peliajan kohdilla helähti illan toinen erikoistilanneosuma. Forsell antoi voimakkaan pallon kulmapotkusta etutolpalle, jonka kokenut IFK-toppari Timi Lahti epäonnekseen liippasi takakulmaan. Interin maalin johtoasema suli kuitenkin yhtä äkillisesti kuin se oli tullutkin. Walter Viitalalla sattui pelinavaamisessa ajatuskatkos, ja hänen syöttönsä epäonnistui totaalisesti. Robin Sid kiitti harhasyötöstä ja sijoitti pallon tyhjiin.

74. minuutilla Viitala paikkaili erhettään, kun hän pysäytti IFK-kärki De’n, joka pääsi hänen kanssaan nokikkain. Inter lähti tilanteen jälkeen hyökkäykseen toiseen päähän, mikä päättyi myös ottelun voittomaaliin. Grönvittin puolustus sai blokattua Aleksi Paanasen laukauksen, mutta pallo jäi pyörimään maukkaasti kotijoukkueen boksiin, ja tilanteen hyödynsi Tommi Jyry ampumalla Selectin oikeaan alakulmaan.

Pari minuuttia tästä, niin Inter oli lähellä ratkaista ottelun kulmapotkusta, mutta IFK selvisi hurjasta härdellistä kuivin jaloin kuin ihmeen kaupalla. Saarelaiset eivät saaneet suurta painetta loppukirissään aikaiseksi, mutta silti 93. minuutilla pallo löysi Interin maaliin Baba Mensahin toimesta. Edellistä Interin liigapeliä seuranneet saattoivat ajatella mielessään, että “joko taas”, mutta Interin pelastukseksi Mensah rikkoi Luka Kuittista kyseisessä keskityspallossa ja tuomari antoi oikeutetusti Interille tilanteesta vapaapotkun.

Oikeutettuna voi pitää myös Interin voittoa. Päävalmentaja Miguel Grau oli ylpeä pelaajiensa asenteesta takaiskujen hetkillä.

– Tiesimme ennen peliä, että kolmella pisteellä varmistamme paikan kuuden joukossa. Se oli meille motivaationlähde ja samalla myös velvollisuus. Ensimmäisen jakson kontrolloimme peliä pallon kanssa päällisin puolin. Toisen jakson IFK aloitti todella hyvin ja he pääsivät yllättämään meidät ja iskivät maalin. Sen jälkeen peli muuttui hulluksi ja kumpikin joukkue sai tilanteenvaihtoja ja kentällä oli paljon tunnetta.

– Haluan onnitella pelaajiani siitä, kuinka he kummallakin kerralla reagoivat IFK:n tekemiin maaleihin. Olen ylpeä heistä, tämä ei ollut helppo homma. Nyt olemme kuuden joukossa ja aiomme jatkaa kovaa työntekoa. Tämä oli varmasti tärkeä juttu sekä meille että kannattajille, Grau kommentoi.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.