Inter jäi nollille HJK:n vieraana

FC Inter taipui Veikkausliigan sunnuntain iltapelissä HJK:lle maalein 3-0. Lukemat eivät kerro koko kuvaa Bolt Arenan tapahtumista. Inter sai luotua selvästi aktiivisempaa hyökkäyspeliä kuin parissa edeltävässä ottelussa.

Kokonaiskuva ottelusta oli tasainen, mutta maalit ratkaisevat, joihin Inter hieman kotijoukkuetta omilla virheillään auttoi.

Tarkkailevan alun jälkeen kumpikin joukkue loi tilanteita tasaisesti. Ensimmäisenä maalia yritti Pyry Soiri, kun hän haastoi väkevästi turkulaisia vasemmasta laidasta ja pääsi laukomaan. Walter Viitala torjui kudin kuitenkin varmasti. Kun pelikellossa oli vajaat 20 minuuttia, niin oli vierailijoiden ensimmäinen paikka. Markus Arsalo pääsi ampumaan boksin tienoilta vasurillaan, josta syntyi vaarallinen kimmoke. Pallo meni hieman ohi takakulman ja Inter sai vain kulmapotkun.

Viisi minuuttia tästä, niin Inter-maalin ylärimassa kolahti. Interillä oli ensiksi menossa lupaava hyökkäys, mutta HJK pääsi kääntämään nopeasti vastaan. Casper Terho pelattiin vetopaikkaan. mutta pallo Viitalan näppien kautta rimaan. Jakson loppupuoliskolla Petteri Forsell ampui hanakan kudin vasurillaan, mutta pallo liiteli puolisen metriä yli maalin. Näin tauolle siirryttin tasaisen puoliajan jälkeen maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alku oli tapahtumarikas. Forsell kokeili oikeaa jalkaansa myös ja laukaus otti hyvän pompun ennen Conor Hazardia. Maalivahti torjui kuitenkin laukauksen, eikä interiläiset ehtineet ensimmäisenä irtopalloon.

48, minuutilla Inter rakenteli tuhannen taalan maalipaikan David Accamille. Forsell nosti pallon boksiin, jonne oli laidalta noussut Jussi Niska. Tämä jatkoi päällään pallon maalin eteen Accamille, joka ei saanut ohitettua viidestä metristä Hazardia, vaan Klubi-vahti esitti näyttävän torjunnan. Vain hetki tästä, niin toisessa päässä heilahti, kun Anthony Olysanya ampui Terhon poikkisyötöstä voimalla etukulmaan vastahyökkäyksen päätteeksi.

Reilun tunnin pelin jälkeen Forsell pääsi testaamaan päivän vaparikuntoaan 25 metristä. Voimakas kuti leijui harmillisesti vähän yli poikkipuun. Seuraavalla minuutilla tapahtui jälleen toisessa päässä, kun Abubakari Malik pääsi hyvin jatkamaan boksin sisällä. Viitala esitti kuitenkin oivan reaktiotorjunnan.

Kun pelikellossa on 70 minuuttia, niin HJK saa loistavasta paikkaa vapaapotkun, 17 metristä keskisektorilta. Atom ampui tämän ylärimaan ja kaaosmaisen jatkohässäkän päätteeksi Inter keräili palloa verkosta. Olysanya upotti illan toisensa.

Peli ratkesi lopulta 86. minuutilla, kun Bojan Radulovic ampui rankkarin sisään tarkasti ja tulostaululle loppulukemat 3-0. Pallo vietiin pisteelle melko kevyesti, kun Rodrigo Arciero otti kontaktia HJK-pelaajaan rajan tuntumassa ilmataistelussa.

Sinimustien päävalmentaja Ramiro Muñoz oli samaa mieltä, että ottelun tulos hieman imartelee sarjakärkeä.

– Minun mielestäni tulos ei näytä, mitä pelissä tapahtui, mutta totta kai onnittelut HJK:lle. 3-0 on selvä voitto. Kerroin pelaajille, että olen ylpeä heistä, koska otimme nyt yhden stepin eteenpäin. Meidän uusi pelitapamme toimi hyökkäys- ja puolutussuuntaan tosi hyvin, mutta pienet virheet ja toimimattomuudet ratkaisivat, ja kolme maalia meni omiin. Otimme kuitenkin stepin eteenpäin, Muñoz toistaa.

Tuloksen myötä Inter jatkaa sarjassa kuudentena. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin Helsingissä harmittava tilanne, kun Matias Ojala ei kyennyt jatkamaan peliä loukkaantumisen vuoksi. Muñoz ei pystynyt avaamaan miehen tilanteesta sen enempää ottelun jälkeen.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.