Inter ja Ilves tasapeliin runkosarjan päätöskierroksella

FC Inter päätti Veikkausliigan runkosarjan tasapeliin. Sunnuntain vierasottelu Tampereella Ilvestä vastaan kirjattiin maalilukemin 1-1.
Runkosarja päättyi yhtenäiseen kierrokseen. Inter lähtee syksyn mestaruussarjaan sijalta viisi.

Sinimustat sai sunnuntain ottelussa loistavan alun, kun Tommi Jyry siirsi turkulaiset johtoasemaan jo 4. peliminuutilla. Pallo pelattiin oikeasta laidasta boksiin, jossa David Accam jatkoi sen kohti etutolppaa, jonne Jyry tuli vauhdilla. Peliväline ylitti maaliviivan parin kimmokkeen kautta. Maali ei ollut ehkä kauden kaunein, mutta osuma oli tietysti heti alkuun vapauttava.

Interin hyökkäyspelissä näkyikin tämän jälkeen pelihuumori ja Ilveksen puolustus oli yllättävän helposti puhkottavissa pistosyötöillä. Jyry meinasi päästä tuplaamaan maalisaldonsa, mutta vedossa kesti hieman liikaa, kun hän pääsi rangaistusalueella jalka auki ampumaan. Ilves-puolustus ehti sen verran häiritsemään, että laukauksesta uupui voima.

Myös Aleksi Paananen pääsi nokikkain Eetu Huuhtasen kanssa. Nuori Ilves-kassari veti tällä kertaa pidemmän korren, kun Paanasen suoraan Accamin poikkisyötöstä lähtenyt sijoitus tuli voimalla päin.

Ilves heräili hiljalleen peliin mukaan. Aluksi Tuco yritti maalia 45 metristä, mutta hänen nostonsa tippui vain Inter-maalin katolle. Vanhaa seuraansa vastaan pelannut Matias Riikonen oli tilanteessa hyvin mukana. Hetkeä myöhemmin tästä Tuco oli päästä boksin sisältä vaarallisesta paikkaa ampumaan suoraan syötöstä, mutta Inter-puolustus ehti juuri tökkäämään pallon väljemmille vesille. Tauolle siirryttiin täten Interin maalin johtoasemassa.

Toisella jaksolla varsinkin kotijoukkue pystyi tiivistämään otettaan puolustuksessa, eikä maalipaikoilla liiemmin juhlittu. Rodrigo Arciero pääsi kertaalleen yrittämään vasurilla sijoitusta maltillisen hyökkäyksen päätteeksi, mutta pallo leijaili metrin verran yli takayläkulman.
Pelikellon näyttäessä 83 minuuttia, Inter pilasi ottelunsa surkealla pelinavaamisella. Noah Nurmelle sattui omassa päässä paha arviontivirhe neljän Ilves-pelaajan keskellä. Keltapaidat riisti pallon ja toimitti sen kärkimies Tucon jalkaan, joka pääsi nautiskelemaan sijoittaessaan pallon puolityhjään maaliin.

Tämän jälkeen kumpikaan joukkueista ei pystynyt enää tosissaan lähentelemään vastustajan maalia, joten peli päättyi jo mainittuun tulokseen 1-1. Ottelun päätyttyä päävalmentaja Miguel Grau kehui joukkojensa työpanosta, vaikka täysi pistepotti ei tällä kertaa matkannutkaan Turkuun.

– Tuntui, että ensimmäisellä puoliajalla suunnitelmamme toimi hyvin ja loimme todella hyviä maalipaikkoja maalin lisäksi. Toisen jakson alussa emme olleet huonoja, mutta Ilves aloitti hyvin. Meidän täytyi reagoida siihen. Käytimme siinä paljon energiaa, ja loppua kohden hieman väsyimme.

– Pelaajat tekivät kaikkensa kolmen pisteen eteen, mutta vastustaja pääsi rokottamaan meidän omasta virheestämme. Olen ylpeä, kuinka pelaajamme paiskivat hommia tässä vaiheessa kautta ja edessämme on seuraavaksi Suomen Cupin finaali, johon on annettava kaikkemme, Grau päätti.

Tampereella nähtiin yksi Inter-debyytti, kun hyökkääjä Tobias Fagerström pelasi ensimmäisen Veikkausliiga-varttinsa.

– Totta kai kiva, että sain debyytin tänään, mutta kaksi pistettä eivät tulleet mukaamme kotiin. Se kyllä harmittaa aika paljon. Alussa olisi voinut iskeä ne kaksi, kolme maalia ja lyödä pelin lukkoon. Silloin tämä peli olisi näyttänyt ihan erilaiselta, Fagerström sanaili.

Sarja jatkuu Interin osalta aikaisintaan 28. päivä syyskuuta, sillä välissä on sekä ensi viikonlopun Cupin finaali Olympiastadionilla KuPS:aa vastaan sekä maajoukkuetauko.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.