Inter ja Ilves jakoivat sarjapisteet

FC Interin ja Ilveksen välinen lauantaitaisto päättyi Veritas Stadionilla tasalukemiin 2-2. Kumpikaan joukkueista ei liene tyytyväinen lopputulokseen, sillä Ilves johti ottelua kahdesti ja kotijoukkueella oli puolestaan huippumaalipaikat pelin ratkaisemiseksi viimeisen puolen tunnin aikana.

Ensimmäinen jakso ei ollut ikimuistettavin 45-minuuttinen, mitä Turussa on nähty. Peli näytti rahtusen passiiviselta ja maalipaikoilla ei juhlittu. Sinimustilta paras yritys nähtiin Tommi Jyryltä, jonka puolikaukolaukaus jysähti pystypuuhun.

Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella jaksolla. Vahvan kevään pelannut Kai Meriluoto avasi vierailijoiden maalihanat 51. peliminuutilla. David Haro toi Interin muutamassa minuutissa tasoihin, kun hän oli boksissa päättäväinen irtopallossa ja ampui Selectin alanurkkaan. Osumaa edelsi Matias Tammisen väkevä nousu oikealta, jonka jälkeen koko hyökkäyskalusto pelasi hyvin yhteen.

Meriluoto osui toistamiseen tunnin pelin jälkeen. Hän pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin, kun Inter-puolustus pelattiin hajalle yhdellä pysty- ja poikkisyötöllä, liian helposti. Interin päävalmentaja Miguel Grau reagoi tilanteeseen pian ottamalla laitapuolustaja Rodrigo Arcieron vaihtopenkin puolelle ja kentälle pääsi Aleksi Paananen tuomaan lisää luovuutta ja hyökkäysvoimaa keskikentälle.

Vaihto oli onnistunut, sillä Inter sai käännettyä pelin painopisteen Ilves-päätyyn. Paananen toi kotijoukkueen tasoihin 80. minuutilla, kun hän toimitti Petteri Forsellin leijavaparista tulleen paluupallon tolpan juureen.

Inter haki voittomaalia vimmatusti, mutta tällä kertaa kiri johti vain pariin loistavaan maalipaikkaan. Inter sai pallon kertaalleen maaliinkin asti vielä, mutta tilanne oli valitettavasti paitsio.

Ilveksellä oli ottelun aikana omat paikkansa ja esimerkiksi Petteri Pennanen hutiloi tuhannen taalan paikan takatolpalla. Ottelun loppupainostus huomioon ottaen interiläisillä oli kuitenkin lupa olla pettynyt vain tasapeliin. Näin myös Miguel Grau näki asian.

– Ensinnäkin olen surullinen kannattajien puolesta. Heidän tukensa oli hienoa ja tärkeää läpi ottelun. Tuntuu pahalta, kun emme saaneet kolmea pistettä, Grau harmitteli.

– Ajoittain Ilves oli parempi joukkue kuin me ja ajoittain me olimme parempia. Mielestäni ensimmäiseltä jaksolta ansaitsimme hieman enemmän. He olivat sitten toisen jakson alussa parempia, mutta mielestäni reagoimme päästettyyn maaliin hyvin ja olimme urheita. Toinen maali tuli virheen seurauksena, mutta me yritimme hyökätä ottelussa loppuun asti ja haimme voittoa. Tämä tulos ei ole kotona ok, mutta teimme parhaamme loppuun asti. Pelaajat antoivat kaikkensa, mutta tämä on jalkapalloa. Nyt meidän pitää parantaa joissain asioissa, Grau jatkoi.

Espanjalaisvalmentaja myös harmitteli ottelun lähtökohtia. Joukkueen edellinen kerta nurmella oli sarjapeli Helsingin IFK:ta vastaan. Hän ei ole vieläkään tyytyväinen siihen, missä kunnossa Veritas Stadionin pelialusta on, mutta korosti, että tämä ei ole mikään selitys lopputulokselle.

Edessä on nyt maajoukkuetauko ja Inter pelaa seuraavan kerran vasta kesäkuun 18. päivä. Pelaajat saavat pienen loman kovan alkurypistyksen jälkeen ja sitten katseet käännetään kohti vieraspeliä SJK:ta vastaan.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.