Inter eteni Suomen Cupin finaaliin

FC Inter selvitti tiensä Suomen Cupin Olympiastadionilla pelattavaan finaaliin, kun se kaatoi keskiviikkona Helsingin IFK:n maalilukemin 2-3. Bolt Arenalla nähtiin viihdyttävä ysikymppinen.

Ottelu oli kauttaaltaan melko tasainen. Ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana Inter sai aikaiseksi vaaraa parilla keskityspallolla. IFK puolestaan pääsi ampumaan useamman kaukolaukauksen, joista kaksi aiheutti Matias Riikoselle torjuntatöitä.

Joel Rodriguez pääsi kertaalleen hyvään maalipaikkaan, kun puskuhaltuunotto tuotti laukaisupaikan. Osuma palloon jäi kutenkin rahtusen heikoksi ja peliväline meni etukulmasta ohitse. Joel joutui jättämään myöhemmin pelikentän jalkavaivojen vuoksi. Hänet korvasi David Accam.

Puolen tunnin pelin jälkeen Riikosta kohtasi liian täydellinen kaukolaukaus, sillä purkupallon jalkaansa saanut Ifeanyi Ani latasi sydämensä kyllyydestä aivan oikeaan yläkulmaan. Kotijoukkueen johtoon vienyt shokkilaukaus hieman herätteli sinimustia. Kauaa turkulaisjoukkue ei tappioasemassa viihtynytkään.

Kokenut Aleksi Paananen tasoitti ottelun 43. minuutilla, kun hän kerkesi irtopalloon ensimmäisenä vajaassa kymmenessä metrissä. Tyylikäs jalkapohjakurkoitus lipui oikeaan alakulmaan. 1-1 -tilanteessa siirryttiin tauolle.

Riikonen joutui ottamaan huipputorjunnan heti toisen jakson avausminuutilla, kun Roman Eremenkon hurja ulkosyrjä vapautti Jusuf Alin läpiajoon. Interin nuori kassari otti kuitenkin ison torjunnan, kuten niin monesti ennenkin tämän kauden Cupissa.

Ghanalaishyökkääjä David Accam teki Inter-uransa ensimmäisen maalin ottelun 68. minuutilla. Hän otti boksissa rauhassa haltuun Petteri Forsellin keskityksen ja ampui matalana pallon aivan takatolpan juureen.  Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Accam osui toistamiseen samaan alakulmaan, kun hän pääsi Matias Tammisen syötöstä hyökkäämään huonosti organisoitua IFK-puolustusta vastaan.

Turvallinen kahden maalin johtoasema suli kuitenkin muutamassa minuutissa maalin johtoasemaksi, kun ex-interiläinen Daan Klinkenberg suti pallon ohi Riikosen. IFK:n hyökkäys lähti hyökkäysalueen sivurajaheitosta.

Ottelun lopussa ei nähty enää maalipaikkoja kummassakaan päässä ja etenkin kolme lisäajan minuuttia Inter kulutti kellosta pois häikäisevän tehokkaasti. 2-3 -maalilukemat kuvaavat hyvin kenttätapahtumia.

Päävalmentaja Miguel Grau osasi iloita paikasta Suomen Cupin finaalissa, joka pelataan 17. päivä syyskuuta.

– Ensiksi on sanottava, että HIFK pelasi hyvän pelin ja he pistivät kaiken likoon. Myös me yritimme pistää parasta kehiin. Peli oli aika avointa ja se ei ollut niin kontrollissa kuin olisimme halunneet. Yritimme pitää palloa enemmän, mutta vastustaja prässäsi hyvin meidän puolella. Jouduimme pelaamaan epämukavuusalueella.

– Onnittelut pelaajillemme. He ovat tehneet hyvää työtä harjoituksista lähtien ja tekivät kaikkensa finaalipaikan eteen. Peli ei ollut helppo, mutta nyt olemme finaalissa, kun olemme voittaneet muutaman kovan vastuksen. Onnittelut myös meidän kannattajillemme, Grau kommentoi kokonaisuudessaan ottelun päätyttyä.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.