Inter ei saanut tulosta aikaiseksi vielä Kuopiossa

Interin tappioputki kasvoi sunnuntaina neljään otteluun, kun Kuopion Palloseura oli liian vahva kotonaan. Sarjakakkonen vei ottelun nimiinsä maalilukemin 2-0, eikä turkulaisryhmä pystynyt haastamaan keltapaitoja tuloksellisesti täydestä pistepotista.

Inter sai heti ottelun ensimmäisellä minuutilla loistavan maalipaikan, kun KuPS hölmöili pallon kanssa. Inter päänsi kääntämään ja hyökkäyksen päätteeksi Petteri Forsell sai lauottua ilmasta takatolpalta, mutta kenttäpelaaja Jaakko Oksanen ennätti torjumaan kudin maaliviivan tienoilta. KuPS otti tämän jälkeen nopeasti hallinnan kenttätapahtumista ja sinimustat oli ottava osapuoli. Kotijoukkue sai paljon painetta erikoistilanteista ja pari erillistä laukausta Matias Riikonen torjui vaivoin.

Ottelun avasumaali syntyi 43. minuutilla keskisektorin vapaapotkusta, jonka KuPS toimitti maalille. Pienoisen hässäkän päätteeksi Diogo Tomas pääsi jatkamaan pallon maaliin jalallaan ilmasta.

Kun ottelun toista jaksoa oli takana kymmenisen minuuttia, Inter pääsi pitkästä aikaa hyvään maalipaikkaan vastahyökkäyksestä. Joonas Lepistö ja Joel Rodriguez petasivat, ja taustalta noussut Tommi Jyry pääsi ampumaan vauhdista, mutta Johannes Kreidl torjui tämän. Muutama minuutti tästä, niin KuPS pääsi iskemään toisen maalinsa. Inter menetti pallon huolimattomasti 40 metrissä ja pian pelivälineen joutui poimimaan verkoista, kun latvialaispelaaja Janis Ikaunieksin jalka heilahti. Näyttävä laukaus, mutta sangen turha osuma omiin.

Viimeisen puolen tunnin aikana Inter sai luotua pari maalipaikkaa lisää, mutta se viimeisin uhka loppukiristä uupui, ja KuPS sai napattua tarvitsemansa kolme pistettä ilman suurempaa paniikkia. Inter jatkaa tuloksen myötä Mestaruussarjassa kuudentena. Joukkue kohtaa vielä Turussa SJK:n ennen pudotuspelejä viimeisestä europelipaikasta. Kaikki on vielä omissa käsissä sen suhteen ja pelillinen ilme on onneksi parantunut tasaiseen tahtiin viimesen parin viikon aikana.

Päävalmentaja Ramiro Muñoz kertoi kommenttinsa ottelun päätyttyä. Hän uskoo vahvasti, että Inter näyttää vielä kyntensä jäljellä olevissa otteluissa.

– Oikeastaan sama tarina kuin edellisissä otteluissa. Hyökkäsimme ja puolustimme laadukkaasti Top3-joukkuetta vastaan, mutta he pääsivät rankaisemaan parista virheestämme. Pelasimme kollektiivisesti hyvän ottelun ja loimme tarpeeksi maalipaikkoja hyökkäyspäähän, mutta jälleen kerran tehokkuus puuttui, Muñoz harmitteli.

– Joka tapauksessa meidän “uusi prosessimme” on nyt tehty. Harmiksemme emme saaneet takaisinmaksua tulosten muodossa meidän kehittymisestämme. Pelaajat ovat silti todella valmiita kohtaamaan kilpailijamme ja me aiomme näyttää vielä, kuinka hyvä joukkue olemme. Kaikki 21 kunnossa olevaa pelaajaa pääsivät näyttämään minulle tasonsa meidän uudessa pelimallissa. Nyt ne pelaajat, jotka soveltuivat parhaiten, tulevat pelaamaan. Aiomme näyttää taistelutahtomme ja identiteettimme ja pelaamme nyt 100-prosenttisesti tuloksesta, valmentaja jatkoi uskoa täynnä.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.