12.3.2022

Haka kaatui rangaistuspotkuilla, Inter Liigacupin finaaliin

Miguel Grau (vas.) johdatti Interin ensitöikseen Liigacupin finaaliin. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter taisteli tiensä Tampereen Pirkkahallissa Liigacupin finaaliin. Joukkue kaatoi lauantain alkuillan ottelussa FC Hakan.

Välierätaisto venyi rangaistuspotkuille, kun varsinainen peliaika päättyi maalittomaan. Rangaistuspotkukilpailu ammuttiin suoraan 90-minuuttisen perään. Inter oli pilkuissa etevämpi maalein 4-5.

Sinimustien jokainen ampuja onnistui. Ratkaisu nähtiin, kun Hakalta viimeisenä pallon taakse asettunut Luiyi de Lucas ei onnistunut ohittamaan Inter-vahti Matias Riikosta. Riikonen aavisti oikein ja torjui pallon alakulmasta. Epäonnistunut Haka-puolustaja oli muutoin joukkueensa parhaita pelaajia katkoessaan monta turkulaisten hyökkäystä. Interiltä rankkareissa onnistuivat Petteri Forsell, Noah Nurmi, Rick Ketting, Tommi Jyry ja Matias Tamminen.

Varsinainen peliaika ei nostanut peliä klassikoiden joukkoon, mutta päävalmentaja Miguel Grau näki peliotteissa paljon hyvää.

– Se kuinka joukkue taistelee ja tekee töitä, on jotain mitä rakastan. Uskon, että kannattajien on helppo olla samaa mieltä. Pelaajat tekevät aina kaiken voitavansa. Tänään meidän hyökkäyspeli ei toiminut täysin johdonmukaisesti, mutta saimme luotua muutaman hyvän maalipaikan ja meillä oli hetkemme. Johdonmukaisuuteen pitää kiinnittää jatkossa kuitenkin huomiota, Grau kommentoi.

Paikka loppuottelussa lämmittää tietysti espanjalaisen mieltä.

– Olemme iloisia siitä ja yleisesti ajateltuna me myös olemme ansainneet paikkamme. Nyt meidän pitää hetki levätä ja aloittaa sen jälkeen valmistautuminen loppuotteluun hyvällä tekemisellä treenikentällä.

Graun mukaan rangaistuspotkuja ei oltu menneellä viikolla harjoiteltu.

– Rehellisesti sanoen; niitä ei ole vedelty. Laukojien oli aika käydä läpi omat tunteensa sekä aistia itseluottamuksen lisäksi koko joukkueen tuki ja rakkaus.

Maalivahti Riikonen aloitti ottelun vaihtopenkiltä, mutta hän hyppäsi reilun tunnin pelin jälkeen tolppien väliin, kun maalilla aloittanut Walter Viitala loukkkaantui.

– Tällä erää en pysty kertomaan mitään konkreettista. Sormivammasta on kuitenkin kyse. Wadelle tehdään tarvittavat toimenpiteet pikimmiten, jolloin saamme sitten diagnoosin, Grau kertoi suojattinsa tilanteesta.

Kokoonpano

1 Walter Viitala (12 Matias Riikonen 73. min)

4 Rick Ketting

6 Ruxi

9 Benjamin Källman (21 Matias Tamminen 79. min)

11 David Haro

14 Elias Mastokangas (10 Petteri Forsell 59. min)

16 Tommi Jyry

18 Markus Arsalo (5 Noah Nurmi 60. min)

19 Aleksi Paananen

24 Ryan Mahuta (2 Jussi Niska 82. min)

25 Rodrigo Arciero

 

Vaihdossa

13 Joonas Lepistö

20 Juho Hyvärinen

22 Luka Kuittinen

33 Otto Lehtisalo