FC Interin vahva kiri riitti vain tasapeliin Seinäjoella

1-0 Murilo 3. min
2-0 Jake Jervis 49. min
2-1 Matias Ojala 56. min
2-2 Benjamin Källman 69. min

FC Inter taisteli kynsin ja hampain täydestä pistepotista Seinäjoella päätösvihellykseen asti. Ottelu päättyi turkulaisten harmiksi kuitenkin kesken vahvan kirin, ja pisteet jaettiin lopputuloksella 2-2.

Ensimmäinen jakso ei tarjonnut futisjuhlaa viihdyttävyyden osalta. Pelin panokset näkyivät ja SJK:n aikainen johtomaali muutti pelin luonteen välittömästi. SJK vetäytyi kuoreensa ja kyttäili tiiviinä pakettina vastahyökkäyksiä, Interin pitäessä palloa. SJK:n johtomaali syntyi kulmapotkun irtopallosta. Jälleen kerran Interin purku suuntautui kuin tarjottimelle vastustajan näkökulmasta katsottuna. Seinäjokisten Murilo pääsi pommittamaan vastapalloon 18 metristä. Pallo löysi maaliin kimmottuaan ylärimasta Henrik Moisanderiin.

Maalin lisäksi kotijoukkue ei paljoakaan saanut ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi. Interin mainittavat maaliyritykset olivat Rick Kettingin pusku kulmapotkusta, mikä meni rahtusen ohi takatolpan, ja Petteri Forsellin terävä laukaus 20 metristä, jonka Jesse Öst torjui heittäytyen.

Toinen jakso alkoi Interin kannalta yhtä huonosti kuin ensimmäinen. Jälleen peliä oli takana kolmisen minuuttia, kun omissa soi. Moisander torjui Pyry Hannolan laukauksen sivuun, jossa Jake Jervis oli kärkyllä irtopallossa. SJK-hyökkääjä tykitti Selectiä sydämensä kyllyydestä ja kuti löysi maaliin jälleen riman kautta. Tuon osuman jälkeen pelissä oli varsin sekava vaihe, kunnes Matias Ojala taikoi kavennuksen kuin tyhjistä. Jo kauden neljännen maalinsa iskenyt Ojala pommitti rangaistusalueen nurkalta pallon matalana takatolpan kautta sisään. Hieno yksilösuoritus tärkeään paikkaan.

Kavennuksen jälkeen Inter sai selvästi jutun juonesta kiinni. Sinimustat rakenteli pari hyvää aihiota jo ennen maalipyssy Benjamin Källmanin tasoitusmaalia 69. minuutilla. Aleksi Paananen toimitti loistavan pallon matalana takatolpalle, jossa Källman oli kärppänä paikalla ja viimeisteli yhdeksännen nyyttinsä liigassa.

Kumpikin joukkueista sai omat mahdollisuutensa lisämaaleihin, mutta paine oli pääsääntöisesti SJK:n päädyssä. Paananen otti yhden tärkeän blokin omassa boksissa, kun Brandon Wilson sai jalkansa auki. Ottelun lisäajalla Forsell juoni yhdessä Jasper Yrjaksen kanssa lyhyen kulmapotkun, mikä päätyi loppujen lopuksi maalien edessä Jervisin käteen. Tuomaristo ei nähnyt tilannetta kuitenkaan virheen arvoisena ja palloa ei viety pisteelle.

Inter teki kovan työn noustessaan kahden maalin takaa tasoihin. Tämä oli tärkeää, sillä SJK on tällä hetkellä turkulaisten yksi pääkilpailijoista mitalitaistelussa, joten heille ei missään nimessä saanut antaa lisäpontta syksyn taistoihin kolmen sarjapisteen muodossa.

Päävalmentaja José Riveiro kertoi fiiliksensä taiston tauottua.

– Olen iloinen ja ylpeä joukkueestani. Mielestäni emme ansainneet olla kahden maalin tappioasemassa. Muutama virhe kyllä, mutta niistä tuli liian iso rangaistus, Riveiro pohti.

Hän teki taktisia muutoksia kirin käynnistämiseksi.

– Varioimme muutamaa yksityiskohtaa, mikä on luonnollista, kun on häviöllä 2-0, mutta kaikki krediitti kuuluu pelaajille. He pelasivat uskomattoman toisen puoliajan ja tasoitusmaalin jälkeen he hakivat voitto-osumaa loppuun asti, ja mielestäni ansaitsimme enemmän.

Voitto olisi ollut otettavissa, jos jaksojen alut olisi pelattu paremmin.

– Olimme mielestäni vähän ujoja. Näin ei saa tapahtua enää, valmentaja painotti.