2.8.2021

FC Interin oli tyytyminen pistejakoon FC Hongan kanssa

(Kuva: Tara Jaakkola)

Otteluraportti:

Veikkausliiga 2.8.2021

FC Inter – FC Honka 2-2 (2-1)

Maalit:

1-0 Aleksi Paananen 19. min

2-0 Alejandro Sanz 32. min

2-1 Edmund Arko-Mensah 42. min

2-2 Niklas Pyyhtiä 74. min

 

FC Interin ja FC Hongan välinen liigataisto päättyi Turussa tasapeliin 2-2. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Inter hallitsi peliä selvästi ensimmäisen jakson, ja toinen jakso oli puolestaan vierailijoilta parempaa pelaamista.

Ottelun lähtökohdat olivat turkulaisille haasteelliset, sillä monta avauskokoonpanon pelaajaa puuttui. Viime ottelussa Maarianhaminaa vastaan avannut topparikolmikko Juuso Hämäläinen-Arttu Hoskonen-Rick Ketting puuttui kokonaan espoolaisia vastaan. Lisäksi sivussa olivat kokeneet Timo Furuholm ja Henrik Moisander sekä rikkonaisen kauden pelannut Agustin ”Pibe” Pastoriza.

Kokoonpanohuolista huolimatta Inter lähti otteluun vain voitto mielessään. Pelin alku näyttikin varsin lupaavalta sinimustien silmälasien läpi. Maalitykki Benjamin Källman pääsi vain kolmen peliminuutin jälkeen virittelemään kutiaan. Pallo liukui kuitenkin puoli metriä ohi takatolpan.

Maaliverkko pöllysi ensimmäistä kertaa pelin 19. minuutilla. Juho Hyvärinen antoi hyvän matalan keskityksen, jonka Matias Ojala jatkoi maalia kohti. Honka-vahti Tim Murray torjui yrityksen, mutta Aleksi Paanasen riparilaukaukselle hän ei mahtanut enää mitään. Osuma oli Paanaselle kauden ensimmäinen liigassa.

Inter tuplasi johtonsa puolen tunnin pelin jälkeen. Virkeästi pelannut Ojala antoi rintamahyökkäyksestä pallon vasemmalta matalana maalille. Select löysi Källmanin jalkaan, mutta hän ei päässyt suoraan laukomaan. Täten – tällä kertaa sentterinä pelannut – Källman jatkoi pelivälineen toiseen aaltoon, jossa Alejandro Sanz oli valmiina 16 metrissä. Espanjalaisen laukaus ei ollut maailman kovin, mutta se oli tarpeeksi tarkka ja löysi etualakulmaan. Osuma oli hänelle liigauran ensimmäinen.

Kotijoukkue olisi voinut lisätä johtoaan parista hyvästä hyökkäyksestä entisestään, mutta lisäosumia ei sinimustilta nähty. Sen sijaan Honka iski melko pahaan aikaan ennen taukovihellystä. Inter pelasi liian huolimattomasti 20 metriä omasta maalistaan. Honka riisti pallon suht helposti ja Edmund Arko-Mensah oli vain hetkeä myöhemmin boksissa irti. Ghanalainen ei kutiaan säästellyt, vaan pommitti pallon voimalla tolpan kautta yläpömpeliin.

Toisella jaksolla Interiltä puuttui sellaiset maalipaikat, joita se pystyi ensimmäisen 45-minuuttisen aikana rakentamaan. Rangaistusalueelle joukkue pääsi muutaman kerran, mutta päättäväisyys ja ideat loppuivat kesken. Hongan tasoitusmaalin iski Niklas Pyyhtiä ottelun 74. minuutilla. Näppärä kääntölaukaus painui takakulmaan noin 11 metristä. Aati Marttinen oli tilanteessa voimaton, vaikka olikin laukauksessa hyvin mukana.

Interin päävalmentaja José Riveiro harmitteli, että kotijoukkue ei tappanut peliä ensimmäisellä jaksolla.

– Meillä oli tilaisuus lyödä peli 3-0:aan ennen kuin he kavensivat tilanteeksi 2-1, hienolla maalilla. Peli oli meillä kontrollissa. Mitä tapahtui toisella jaksolla…blaah.

– Tapahtui se mitä ehkä odotimmekin. Tiesimme, että meille tulee vaikeuksia, kun he pystyvät tekemään vaihtoja, joilla muuttaa pelin virtausta. Heillä ei ollut mitään hävittävää siinä kohtaa, Riveiro pohti.

Hänen mielestään ottelussa oli yksi puoliaika kummankin nimiin.

– Jos Veskulta (Vesa Vasara) kysyy, niin tulos oli varmasti hänestä reilu. Minun mielestäni se ei välttämättä ollut, kun ottaa huomioon avausjakson paikat, espanjalainen summasi.

Riveiro kertoi myös muutaman sanasen joukkueen loukkaantumistilanteesta.

– Hoskonen on sivussa 2-3 viikkoa, Haukioja (Martti) palaa harjoituksiin huomenna ja Pibe toivottavasti viikon päästä. Henkka (Moisander) on ollut sairaana viikon verran.

Interin kokoonpano oli Honka-ottelussa harvinaisen pienikokoinen. Pituudeltaan 182-senttiset Benjamin Källman ja Lassi Järvenpää olivat tällä kertaa joukkueen hujopit. Järvenpää oli pohtinut ennen peliä, että miten ilmataisteluissa pärjätään.

– Meidän identiteettiin kuuluu muutenkin se, että pidämme palloa maassa, joten omaan pelaamiseen se ei vaikuttanut. Sitä ei tarvinnut miettiä. Sitä mietin, että jos meille pelataan pitkää palloa, niin miten me pärjäämme. Klaarasimme sen mielestäni kuitenkin ihan hyvin, Järvenpää totesi.

Järvenpää antoi oman arvionsa ottelusta.

– Ekan puoliajan eka puolisko oli täysi dominanssi. Olisimme voineet tehdä pari lisää. Sitten Honka sai yhden paikan ja siitä maalin. En tiedä, mistä johtui, mutta tuntui, että kuin olisimme menneet häviölle tuon maalin jälkeen. Vaikka johdimme peliä 2-1, niin jotenkin jengillä selkäranka katkesi. Meillä oli niin dominoiva alku ja heidän maali tuli kuin tyhjästä.

– Puoliajalla yritimme korjata paria juttua, mutta Honka tuli paremmin peliin mukaan. Me emme saaneet peliämme rullaamaan enää oikein missään vaiheessa. Väsymystä alkoi näkyä ja siinä se oikeastaan oli, Järvenpää kommentoi.

Hän pelasi pitkästä aikaa topparin tontilla. Kokemus ei ollut uusi, mutta ei läheskään jokapäiväinen.

– Tuollaista luutimistahan se on. Aika erilaista kuin laidalla, mutta ihan mukavaa. Aika erikoinen linja meillä oli siihen nähden, mihin olemme tottuneet, mutta mielestäni se meni ihan ok.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

13 Marttinen Aati
2 Engström Jesper
5 Nurmi Noah
6 Annan Anthony
8 Sanz Alejandro
10 Källman Benjamin
11 Järvenpää Lassi
16 Kagayama Taiki
19 Paananen Aleksi (79. min 26 Yrjas Jasper)
20 Hyvärinen Juho (75. min 24 Mahuta Ryan)
21 Ojala Matias

Vaihtopelaajat

1 Kallio Milo
23 Bakkar Mohammed
25 Haukioja Martti (varoitus)
27 Vesala Elias
28 Kokkala Jarkko