Maalit:

1-0 Riku Riski 37. min

2-0 Roope Riski 54. min

2-1 Timo Furuholm 74. min

FC Inter hävisi sunnuntai-illan taistelun Töölössä HJK:lle maalein 2-1. Ottelu oli tasainen, mutta turkulaiset eivät kyenneet tasoittamaan ottelua hyvästä paineesta huolimatta viimeisen parinkymmenen minuutin aikana.

HJK pääsi tauolle maalin johtoasemassa, kun Riku Riski onnistui maalinteossa 37. minuutilla. Mies oli jäänyt liian vapaaksi boksin sisällä ja hän pääsi viimeistelemään alakulmaan vajaasta kymmenestä metristä. Jos maalipaikkoja laskee, niin ensimmäinen jakso meni kotijoukkueen nimiin. Henrik Moisanderilta nähtiin Bolt Arenalla jälleen hyviä torjuntoja. Reilun vartin jälkeen kokenut kassari torjui kaksi HJK-yritystä maaliviivalta, kun pallo jäi pahasti pyörimään boksiin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Lisäajalla Moisander puolestaan pysäytti David Brownen jatkon, kun hän pääsi kokeilemaan Filip Valencicin esityöstä. Upea venytys esti maalin. Torjunnasta tuli irtopallo, jonka Jair jatkoi verkkoon, mutta hän oli paitsioasemassa Interin onneksi. Vierailijoiden paras aihio maalintekoon nähtiin viidennellä peliminuutilla, kun Timo Furuholm syötti kovan maanuoliaisen maalille. Benjamin Källman myöhästyi märällä tekonurmella vain sekunnin sadasosan, jotta olisi saanut jatkettua Selectin maaliin. Muita konkreettisia maalipaikkoja Interillä ei ollut, mutta mitenkään pahassa alakynnessä punaisissa paidoissa esiintynyt Inter ei jakson aikana ollut.

HJK tuplasi johtonsa ottelun 54. minuutilla, kun Riskin veljeksistä oli Roopen vuoro onnistua. Hän pääsi ensimmäisenä irtopalloon, joka tuli Moisanderin torjunnasta kulmapotkutilanteesta. 20 minuuttia myöhemmin myös Furuholm onnistui tekemään niin sanotusti ruskean riparimaalin. Inter sai hyvällä prässillä hyökkäyksen käyntiin, kun HJK-puolustus sortui pahaan harhasyöttöön. Petteri Forsell antoi pikkuisen noston maalille, jossa Benjamin Källman vei ilmataistelun 100-0. Helsinkiläisvahti Hugo Keto onnistui torjumaan Källmanin puskun, mutta “Furkka” oli jälleen kerran siellä, missä tapahtuu. Hallittu reisiviimeistely kolmesta metristä herätti joukkueen taisteluun.

Inter sai loistavan maalipaikan tasoitukseen, kun Martti Haukioja löysi poikkisyötöllään Matias Ojalan keskeltä rangaistusaluetta. Vaihdosta sisään tulleen Ojalan heikomman jalan laukaus suuntautui kuitenkin valitettavasti suoraan kohti Ketoa. Massiivinen mahdollisuus valui kuiviin. Pari minuuttia myöhemmin Roope Riski karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta hänen pomppuinen kutinsa osui tolppaan. Interin kirissä oli muutama mainio aihio, mutta liian moni hyökkäys tyrehtyi heikkoon viimeiseen syöttöön. Näin tulostaululle syntyi loppulukemat, jotka kuvaavat kyllä melko hyvin pelin tapahtumia.

Päävalmentaja José Riveiro antoi näkemyksensä sunnuntain ottelusta.

– Erittäin hyvä peli molemmilta joukkueilta. Oli hetkiä, jolloin HJK dominoi, ja hetkiä, jolloin Inter dominoi. Meidän olisi pitänyt hyödyntää joku tilanteenvaihdoistamme ja mennä johtoon ottelussa, mutta emme hyödyntäneet, Riveiro kommentoi.

Espanjalainen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.

– Toinen puoliaika oli meiltä jopa se parempi, ja suoriuduimme tarpeeksi hyvin, jotta olisimme voineet saada jonkun palkinnon pelistä. Nyt on aika jatkaa Tampereelle samalla mentaliteetilla, ja pitää se loppuun asti.

Inter on saavuttanut jo europelipaikan ensi kaudelle, kun joukkue varmisti sarjassa Top4-sijan tällä kierroksella. Inter kohtaa ensi viikolla keskiviikkona vieraissa Ilveksen ja sunnuntaina Turussa SJK:n, jonka kanssa Inter taistelee pronssin kohtalosta.