FC Interin eurotaival päättyi Unkarissa tappioon

Puskás Akadémia – FC Inter 2-0 (1-0), yhteistulos 3-1

Maalit:
1-0 oma maali 4. min
2-0 Yoëll Van Nieff 87. min

Puskás Akadémia voitti Euroopan Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen toisessa osaottelussa FC Interin Unkarissa maalein 2-0. Lopputulos tarkoittaa sitä, että Puskás Akadémia jatkaa toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 3-1.

Pancho Arenan taistelusta ei kehkeytynyt klassikkoa. Maalipaikat olivat erityisen vähissä. Inter ei saanut ainuttakaan laukausta maalia kohti, joten nolla maalia tulostaululla ei tähän peilaten ole yllätys. Kokonaisuudessaan maalintekoyrityksiä sinimustille kirjattiin neljä. Yrityksestä Interin pelaaminen ei jäänyt kiinni, mutta kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli kunnossa. Interin oli todella vaikea murtautua hyökkäyskolmannekselle koko ottelun ajan.

Ottelu sai turkulaisten kannalta karsean alun. Palloa kaivettiin jo neljännellä minuutilla omasta repusta. Puskás Akadémia pääsi kuin varkain maalipaikkaan kahden miehen voimin, kun Inter-puolustus hukkasi pallon vaarattomassa tilanteessa. Tilanne näytti hetken siltä, että Inter selviää säikähdyksellä, kun hätiin tullut Anthony Annan pääsi liukumaan palloon. Peliväline kimposi kuitenkin epäonnekkaasti omaan maaliin, kun Henrik Moisanderkaan ei ennättänyt pelastamaan palloa maaliviivalta.

Kyseinen hässäkkä oli likimain ainoa tilanne ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso alkoi myös Interiltä huonosti, kun pallo oli ylärimassa vain minuutin pelin jälkeen. Moisander sai juuri ja juuri näppinsä väliin pienestä kulmasta lähteneeseen laukaukseen, josta pallo jatkoi matkaansa poikkipuun kautta väljemmille vesille.

Inter sai ottelussa tasan yhden maukkaan maalipaikan. Timo Furuholm ja Benjamin Källman pääsivät 2vs1-hyökkäykseen. Furuholm tarjoili oivan poikkisyötön spurttinsa päätteeksi Källmanille boksin sisään, mutta tällä kertaa Källman ei valitettavasti saanut nopeaa laukausta aikaiseksi, vaan unkarilaisjoukkueen toppari ehti takaa katkomaan. Paljoa lupaavammalta hyökkäys ei enää voinut näyttää, mutta tällä kertaa näin.

Ottelun pallonhallinta meni Interin nimiin 60-prosenttisesti, ja joukkueella ei ollut oikeastaan missään kohtaa ottelua hädän päivää. Hallinta oli kuitenkin niin ikään vaaratonta ja tietynlainen dynaamisuus liikkeissä sekä luovuus syöttöpelissä uupui. Kun Inter yritti takaa-ajoa, niin Puskás Akadémia sai käytännössä vasta silloin maalipaikkansa. Reilut kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Moisander torjui pari napakkaa kutia ja pallo meni kertaalleen pystypuuhun.

Lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun 87. minuutilla. Puskás Akadémia sai paineen Interin päähän ja pääsi antamaan keskityksen turkulaisten maalille. Inter-miehistö pääsi tilanteessa päällään väliin, mutta puruksi tarkoitettu pusku meni juuri sinne osoitteeseen, minne se ei aikuisten peleissä enää saisi mennä. Pallo lensi suoraan rangaistusalueen kaarelle, josta se otti mukavan pompun toisessa aallossa väijyneelle Yoell van Nieffille. 28-vuotias hollantilainen pääsi mälläämään sydämensä kyllyydestä puolivolleysta pallon laakana verkkoon. Todella komea maali, mutta paremmalla pelaamisella sekin olisi jäänyt syntymättä. Inter ei saanut enää kiriä aikaiseksi, vaikka palloa yritettiin toimittaa maalille aktiivisesti keskityspalloilla.

Päävalmentaja José Riveiro harmitteli ottelun huonoa alkua, mutta kehui pelaajia, kuinka heidän päänsä pysyi ylhäällä loppuun asti.

– Peli alkoi pahimmalla mahdollisella skenaariolla, päästimme maalin alkuminuuteilla. Se ei vaikuttanut kuitenkaan siihen, kuinka tulimme pelaamaan tänne. Tulimme pelaamaan tänne jalkapalloa ja kontrolloimaan peliä pallon kanssa, ja siinä mielestäni onnistuimme, Riveiro arvioi.

Espanjalaisvalmentaja oli iloinen, kuinka Inter pystyi haastamaan moninkertaisilla resursseilla pelaavan kotijoukkueen.

– Ensimmäinen jakso oli hyvin kontrollissamme, mutta toisella jaksolla meidän piti nostaa riskitasoamme. Olimme häviöllä, joten riski oli otettava. He saivat sitä kautta tilanteenvaihtojen avulla vastahyökkäyksiä. Mielestäni toinen jakso oli silti hyvää peliä. Ehkä meillä hieman loppui kapasiteetti hyökkäyksessä ja ajoitukset eivät olleet kohdillaan. Sama juttu oli ensimmäisellä jaksolla.

Vaikka unelmana oli mennä otteluparista jatkoon, niin työnteon on jatkuttava.

– Tämä on maalintekopeli ja vastustaja teki kaksi maalia, millä he lähettävät meidät kotiin. Silti olen ylpeä siitä työstä, minkä kaikki tekivät tämän euroviikon aikana. Jatkossa keskitymme Veikkausliigaan ja pidämme huolen siitä, että Inter Turku on näissä peleissä jälleen ensi vuonna, Riveiro päättää.

Positiivisena asiana voi pitää myös Interin loukkaantumistilanteen helpottumista. Aleksi Paananen ja Jesper Engström palasivat penkin kautta pelaavaan kokoonpanoon, ja Anthony Annan sekä Juuso Hämäläinen olivat puolestaan jo avauskokoonpanossa mukana.