10.6.2021

FC Interille tyylikäs voitto IFK Mariehamnista – voittoputki jo viisi ottelua

Martti Haukioja viimeisteli jo kauden kolmannen osumansa rangaistuspotkusta. (Kuva: Tara Jaakkola)


Veikkausliiga 10.6.2021
FC Inter – IFK Mariehamn 3-0 (1-0)

Maalit:
1-0 Matias Ojala 25. min
2-0 Martti Haukioja (rp) 55. min
3-0 Timo Furuholm 67. min

FC Inter jatkaa voittokulkuaan Veikkausliigassa. Torstain kierroksella IFK Mariehamn kaatui Veritas Stadionin nurmella maalein 3-0. Voitto oli turkulaisille jo viides peräkkäinen. Vierasjoukkue koki puolestaan jo neljännen perättäisen tappion.

Ottelun kokonaiskuva oli hyvin suhteessa maalilukemiin. Inter otti pelin haltuunsa alusta alkae ja tauolle mentiin Interin 1-0 -johtoasemassa. Vaihdosta kentälle tullut Matias Ojala sai avausjakson puolivälissä Benjamin Källmanin esityön jälkeen irtopallon boksissa, ja hän suhautti sen IFK-vahti Oskari Forsmanin jalan kautta maalin kattoon. Jokunen hetki tätä ennen Forsman oli venynyt komeaan tuplatorjuntaan Interin vyöryttyä maalille.

Oikeastaan missään vaiheessa ottelua José Riveiron ryhmä ei joutunut pelaamaan kovan paineen alla. Saarelaisten vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Käytännössä ainoa kotikatsojien pulssia isommin nostattanut tilanne tuli 44. minuutilla, kun IFK-hyökkääjä pääsi jatkamaan pallon maalin edestä matalasta keskityksestä. Pallo meni kuitenkin sopivan monta senttiä tolpan ohi, joten Henrik Moisander sai seurata Selectin liikerataa vain katseellaan. Tämäkin tilanne tuli silloin, kun Inter pelasi vajaalla, kun Jesper Engströmiä huollettiin päätyrajan ulkopuolella.

Sinimustat karkasivat ottelussa kahden maalin johtoon pelin 55. minuutilla rankkaripisteeltä. Asialla oli Martti Haukioja, joka on äitynyt alkukaudesta varsinaiseksi pilkkuspesialistiksi. Puolustajan kuti viuhui tälläkin kertaa täysiä ja melko keskelle. Rangaistuspotku oli seurausta Benjamin Källmanin väkevästä noususta, kun hän rynni väkisin parin valkopaidan ohitse kohti maalia.

Voiton viimeinen silaus nähtiin reilut kymmenen minuuttia myöhemmin. Haukioja löysi boksista vapaa olevan Timo Furuholmin, joka asetteli pallon mieleiseensä kohtaan ennen kuin lähetti millimetrin tarkan kudin korkeana takatolpan juureen.

Kapteeni Furuholm oli silmin nähden iloinen maalistaan ja ennen kaikkea joukkueen esityksestä.

– Aika täydellinen päivä. En ole monesti urallani voittanut viittä peliä putkeen, vaikka olen pelannut hyvissä joukkueissa. Kyllä tämä on harvinaista. Jälleen kerran fantastinen joukkue-esitys. Kyllä tässä on helppo olla ylpeä pojista. Pääsin tekemään itselleni epätyypillisesti myös hienon maalin tänään, joten on kiva lähteä kotiin, ”Furkka” myhäili.

Päävalmentaja Riveiro oli tyytyväinen kenties kauden tähän mennessä ehjimmästä liigaottelusta.

– Peli oli kontrollissamme ja olen iloinen siitä, miten joukkue saa tällä hetkellä kaiken irti itsestään. Meillä on pieni ryhmä, mutta pelaajat ovat ammattimaisia ja sitoutuneita, Riveiro kehuu.

– On luonnollista, että pelimme on parantunut. Tämä oli meidän seitsemäs peli ja viikko toisensa jälkeen me teemme asioita paremmin. Saimme pidempiä hyökkäyksiä ja pidempiä pallonhallintajaksoja kuin viime peleissä. Olemme nyt lähempänä sitä jalkapalloa, mitä haluan joukkueen pelaavan. Myös kenttä on jo parempi ja pystymme pelaamaan parempaa peliä. Jouduimme tekemään kaksi aikaista vaihtoa, mutta pelaajat vastasivat huutoon mahtavasti, espanjalaiskoutsi jatkaa.

Inter osuu tällä hetkellä tolppien väliin laajalla rintamalla.

– Se on tärkeää, että moni pelaaja pystyy tällä hetkellä tekemään maaleja ja meiltä löytyy myös erikoistilanneosaamista. Se on positiivinen asia, Riveiro toteaa.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
2 Engström Jesper (44. min 4 Ketting Rick)
8 Sanz Alejandro
9 Pastoriza Agustin (20. min 21 Ojala Matias)
10 Källman Benjamin
11 Järvenpää Lassi
15 Furuholm Timo
16 Kagayama Taiki
19 Paananen Aleksi (varoitus) (81. min 24 Mahuta Ryan)
22 Hoskonen Arttu (varoitus) (81. min 5 Nurmi Noah)
25 Haukioja Martti (varoitus)

Vaihtopelaajat

13 Marttinen Aati
23 Bakkar Mohammed
26 Yrjas Jasper