22.9.2021

FC Interille murskavoitto AC Oulusta

(Kuva: Henrik Siiskonen)

Otteluraportti:

Veikkausliiga 22.9.2021

FC Inter – AC Oulu 4-0 (3-0)

Maalit:

1-0 Petteri Forsell 19. min
2-0 Matias Ojala 23. min
3-0 Timo Furuholm 45 min
4-0 Benjamin Källman 60. min

 

FC Inter makseli keskiviikon syysillassa elokuisia kalavelkoja AC Oululle korkojen kera. Sinimustat ottivat Veritas Stadionilla murskavoiton maalein 4-0. Tuloksella joukkue varmisti pääsynsä kuuden parhaan joukkoon tämän kauden Veikkausliigassa.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla. Taululle pommitettiin kolmen maalin johtolukemat. Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia oli tasaista peliä, mutta sitten Inter meni menojaan. Maalitalkoot aloitti Petteri Forsell, joka hyödynsi Yann-Alexandre Fillionin lahjapallon. Oulun maalivahti epäonnistui totaalisesti avauksessaan, ja Forsell pääsi sijoittamaan namupaikasta verkon perukoille. Muutaman minuutin päästä Inter tuplasi johtonsa, kun Matias Ojala osui vanhaa seuraansa vastaan. Hän pääsi puttaamaan pallon tyhjiin, kun pallo vaihtoi omistajaa Timo Furuholmilta Forsellille, joka antoi gutimaisen passin Ojalalle maalin eteen. Osuma oli Ojalalle kauden viides.

Ensimmäisen jakson viime sekunneilla myös kapteeni Furuholm pääsi maalin makuun. Aleksi Paananen antoi pienen syötön boksiin, ja Furuholm oli hyvässä peliasennossa valmiina ampumaan. Viimeistelytavaksi ”Furkka” valitsi tällä kertaa: voimalla etukulmaan. AC Oulu teki tauon jälkeen klassisen triplavaihdon, mutta se ei juurikaan pelinkuvaa muuttanut. Inter katkaisi vierasjoukkueen selkärangan tunnin kohdalla neljännellä maalillaan. Asialla oli Benjamin Källman, jonka vasuri viuhui alakulmaan väkevän nousun päätteeksi. Maali oli Källmanille jo kauden kymmenes Veikkausliigassa, mikä oikeuttaa hänet piikkipaikalle maalipörssissä.

Ottelun viimeinen puolituntinen oli kliseisesti sanottuna pelailua. Inter olisi voinut lisätä johtoaan vaikka parilla osumalla, mutta tällä kertaa yksi selvä maalipaikka puolityhjään maaliin hukattiin ja kävipä pallo kertaalleen ylärimassakin. José Riveiro käytti kaikki viisi vaihtoa. Joukkueelta nähtiin keskittynyt esitys päätösvihellykseen asti, ja sen myötä maalivahti Henrik Moisanderille taattiin kauden viides nollapeli.

Päävalmentaja Riveiro oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.

– Olemme kaikki äärimmäisen iloisia kolmesta pisteestä, koska sarjasta on tulossa todella tiukka. Kaikki pistävät tällä hetkellä kaiken likoon, jotta pääsisivät kuuden parhaan joukkoon. Meidän pitää arvostaa sitä faktaa, että olemme jälleen siellä, kolmantena vuotena peräkkäin. Ulkopuoliselle se saattaa näyttää helpolta hommalta, mutta sitä se ei ole. Se vaatii paljon vaivannäköä ja olen erittäin iloinen, miten me tänään pelasimme.

– Alku oli tasaista. Kenttä ei salli tuossa kunnossa mitään taikatemppuja, joten silloin pitää olla kärsivällinen ja stabiili. Saimme helpotusta peliimme vastustajan parista pahasta virheestä, mutta kokonaisuutena esityksemme oli erinomainen ja nollapeli lämmittää mieltä, Riveiro summasi.

Interin maalitykki Benjamin Källman osasi myös ottaa ilon irti keskiviikon täydestä pistepotista.

– Olimme tänään alusta asti parempi jengi. Pääsimme aika paljon hyökkäämään ja käytimme paikat hyvin hyödyksemme. Meillä on ollut sellaisia pelejä, että pallo ei ole mennyt maaliin. Varsinkin vieraspeli Oulussa olisi voinut näyttää erilaiselta, jos olisimme saaneet maalin alussa. Silloin ei tehty, tänään tehtiin ja sen jälkeen oli kiva pelata, Källman kommentoi.

Kymmenen maalin rajapyykin rikkominen lämmitti voimahyökkääjän mieltä.

– Onhan se hienoa, vaikka en sitä tilastoa liikaa katsokaan. Peli kerrallaan ollaan menty ja tässä vaiheessa on kymmenen maalia. Se on hieno homma. Ei ole ennen tullut tehtyä kymmentä, mutta kyllä minä haluan tehdä vielä enemmän, Källman painottaa.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
2 Engström Jesper (84. min 20 Hyvärinen Juho)
3 Hämäläinen Juuso (74. min 25 Haukioja Martti)
4 Ketting Rick
8 Sanz Alejandro (46. min 6 Annan Anthony)
10 Källman Benjamin (87. min 26 Yrjas Jasper)
11 Järvenpää Lassi
14 Forsell Petteri
15 Furuholm Timo
19 Paananen Aleksi (74. min 9 Pastoriza Agustin)
21 Ojala Matias

Vaihtopelaajat

13 Marttinen Aati
24 Mahuta Ryan